Οι τραγωδίες στοίχειωσαν την Κρήτη τον Φεβρουάριο – Ο Μάρτης θα είναι αλλιώς…

Απόψεις
Οι τραγωδίες στοίχειωσαν την Κρήτη τον Φεβρουάριο – Ο Μάρτης θα είναι αλλιώς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τραγωδίες στοίχειωσαν την Κρήτη τον Φεβρουάριο –  Ο Μάρτης θα είναι αλλιώς…

Επιτέλους ο Μάρτης με την άνοιξη, να μας κλείνει δειλά δειλά το μάτι,  μετά από έναν αρκετά δύσκολο και επίπονο χειμώνα  και λόγω καιρού αλλά γιατί ο μήνας που προηγήθηκε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας μήνας με πολλές τραγωδίες για την Κρήτη.

Ένας Φεβρουάριος που δεν θα ήθελε να θυμάται κανείς που μένει στην Κρήτη. Ένας Φλεβάρης,  στην διάρκεια του οποίου, χάθηκαν  ανθρώπινες ζωές και οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα, αποχαιρετώντας μια για πάντα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Και αν θέλαμε να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο μήνα που έφυγε με βαριά καρδιά έχουμε και λέμε.

Ο μήνας ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο  με το τροχαίο δυστύχημα στους Βώρους και τον θάνατο ενός 20χρονου ενώ ακολούθησαν δύο ακόμη θανατηφόρα  στην Κρήτη στοιχίζοντας  την ζωή σε δύο ακόμη ανθρώπους.

Ο Φεβρουάριος, ήταν μήνας πόνου και θλίψης αφού η γρίπη αποδείχτηκε θανατηφόρα για το νησί. 4 άνθρωποι εξέπνευσαν χτυπημένοι από την ασθένεια μεταξύ αυτών και η 5χρονη Εύχαρις, το κοριτσάκι που δεν πρόλαβε να χαρεί την ζωή του.

Και φυσικά ο μήνας έκλεισε με τις τραγωδίες σε Γεροπόταμο Μεσαράς και  Εμπρόσνερο Χανίων. 5 ανθρώπινες ζωές μέσα σε λίγα 24ώρα θρήνησαν οι Κρητικοί με κοινό παρονομαστή την έντονη κακοκαιρία που έπληξε το νησί και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν κυρίως από τις 17 Φεβρουαρίου και μετά.

4 άνθρωποι στον Γεροπόταμο πνίγηκαν στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ένα Ι.Χ και αφού επέστρεφαν από γλέντι και αφού προηγουμένως το αδικοχαμένο ζευγάρι είχε πάει για νυφικό . Και λίγες μέρες αργότερα  τα σωστικά συνεργεία εντόπιζαν έναν αγνοούμενο κτηνοτρόφο , πατέρα 5 παιδιών, που παρασύρθηκε στα νερά του χειμάρρου Bατουδιάρη στο Εμπρόσνερο του Αποκόρωνα Χανίων. 

Για όλα τα παραπάνω και αν προσθέσουμε σε αυτά τις μεγάλές καταστροφές που άφησε πίσω της η «Ωκεανίς» καταλαβαίνουμε γιατί τελικά ο Φεβρουάριος, ήταν ο μήνας που έβγαλε «λαβωμένη» την Κρήτη που έχασε και έναν μεγάλο καλλιτέχνη της μουσικής παράδοσης του νησιού, τον Γιώργο Καλομοίρη.  

Βέβαια να μου επιτρέψετε να πω ότι στον «μαύρο» Φλεβάρη η πιο ευχάριστη είδηση που έκανε τους Κρητικούς να χαμογελάσουν ήταν η μεγάλη νίκη για την ίδια της την ζωή που πέτυχε η μικρή Μαρίνα. Το κοριτσάκι που έπασχε με όγκο στον εγκέφαλο και  με την στήριξη πολιτείας αλλά και των Κρητικών μετέβη στο εξωτερικό που εγχειρήστηκε και επέστρεψε τελικά νικήτρια, βγαίνοντας από αυτήν την μεγάλη περιπέτεια.  

Αν εξαιρέσουμε την Μαρίνα για όλα τα παραπάνω που προανέφερα  και με την Κρήτη να προσπαθεί να συνέλθει, ο μήνας που μόλις μπήκε, πρώτος μήνας της άνοιξης, ας ελπίσουμε ότι μας έρχεται με άλλη διάθεση και άλλο αέρα.

Παίρνουμε ανάσα, διώχνουμε αρνητικές σκέψεις, σκεφτόμαστε θετικά και βλέπουμε τη ζωή με χαμόγελο. Έχουμε και Απόκριες, οπότε έχουμε ακόμη έναν παραπάνω λόγο να μπούμε σε πιο ευχάριστο mood,αφήνοντας πίσω επιτέλοςυς τις άλλες άσχημες ειδήσεις…

Εγώ θα το κάνω… εσείς;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News