Μα τι έγινε φέτος στην παρέλαση στο Ηράκλειο;

Απόψεις
Μα τι έγινε φέτος στην παρέλαση στο Ηράκλειο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποιοι την χαρακτήρισαν ως την χειρότερη των τελευταίων ετών

Μπορεί ο ήλιος και οι καλές καιρικές συνθήκες να στάθηκαν σύμμαχος στις παρελάσεις που έγιναν στον τόπο μας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο στο Ηράκλειο συγκεκριμένα υπήρξαν και πολλά παράπονα από πλευράς θεατών που όπως αποδείχτηκε τελικά, κάποιοι δεν κατόρθωσαν να παρακολουθήσουν όπως ήθελαν την παρέλαση. 

Ζέστη, συνωστισμός, σπρώξιμο και φωνές συνέθεταν ένα ωραιότατο σκηνικό, κατα τα άλλα,  με κάποιους εκ των παριστάμενων θεατων να ζουν πραγματικά δύσκολες στιγμές.

Χαρακτηριστικές φιγούρες αποτέλεσαν, άνθρωποι κυρίως ηλικιωμένοι, που ήθελαν να θαυμάσουν, πιθανότατα, τα εγγόνια τους, ήταν μπροστά μπροστά στα σχοινάκια και δεν κουνούσαν «ρούπι» από την θέση τους, ακόμη και σε μικρά παιδάκια που με σημαιούλες στα χέρια και χαμόγελα επιθυμούσαν διακαώς να δουν τα μεγαλύτερα παιδιά να τιμούν την πατρίδα με τον ωραίο τους  βηματισμό.

Επίσης άλλο παράδοξο το γεγονός ότι αν και θεωρητικά η παρέλαση έπρεπε να ολοκληρωθεί στο ύψος του Αγίου Μηνά, για άγνωστο λόγο, τελικά η πομπή σταματούσε στο άγαλμα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας με αποτέλεσμα να επικρατεί κομφούζιο και πανδαιμόνιο με παιδιά να ψάχνουν τους γονείς τους κυρίως του δημοτικού, αλλά και το αντίστροφο.

Βέβαια στα θετικά, η «ένθερμη» παρουσία ξένων επισκεπτών στο σημείο, που με ζήλο χειροκροτούσαν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με χαρακτηριστικές φιγούρες δυο νεαρών Κινέζων γυναικών που κρατώντας και ένα σκυλάκι στην αγκαλιά τους είχαν επιδοθεί σε… ξέφρενους πανηγυρισμούς

Είναι χαρακτηριστική πάντως η τοποθέτηση ενός εκ των  αναγνωστών στο neakriti. gr για την χθεσινή παρέλαση στο Ηράκλειο:

«Η παρέλαση ήταν η χειρότερη παρέλαση των τελευταίων χρόνων… Πέρασαν οι έξυπνοι τα σκοινιά κατέβηκαν στο δρόμο και εμείς που είμασταν πίσω από τα σκοινιά δεν είδαμε τα παιδιά μας και αυτό γιατί φέτος σταμάτησε η παρέλαση στο άγαλμα της Αρετούσας και υπήρχε μεγάλος συνωστισμός κρίμα το Ηράκλειο…Ευχαριστώ πολύ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News