Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, όταν γράφεις ιστορία!

Απόψεις
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, όταν γράφεις ιστορία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα γραφτούν στην ιστορία, όλοι αυτοί οι πρωταγωνιστές που συνέδεσαν το όνομά τους με την άνοδο του ΟΦΗ επί επανασύστασης της ΠΑΕ στην πρώτη κατηγορία. Όπως γράφτηκαν τα ονόματα εκείνων των ποδοσφαιριστών που ανέβασαν τον ΟΦΗ στις ιστορικές ανόδους του ’69 και του ΄76.

Στην τωρινή επιτυχία, οι παίκτες της κρητικής ομάδας, συνετέλεσαν καθοριστικά, για να ζήσει ο κόσμος του ΟΦΗ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένα ολοζώντανο θαύμα.

Το στοίχημα τώρα αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ΠΑΕ θα κάνει τα πρώτα της βήματα στο γνώριμο περιβάλλον του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος. Οι βάσεις, οι σχεδιασμοί, η οργάνωση, οι επιλογές και η επενδυτική σιγουριά που θα δώσει άλλο αέρα…

Περιμένοντας τις εξελίξεις στο μετοχικό πεδίο, μπορούμε να πούμε ότι η όντως ιστορική «κίνηση των 9» με όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά της, έχει ολοκληρώσει τον βασικό της σκοπό που δεν είναι άλλος από την επαναφορά της ομάδας, εκεί που ανήκει. Ο ένας χρόνος καθυστέρηση, μπορεί να καταχωρηθεί στο «πολύ πιθανό».

Το τι θα γίνει την επόμενη μέρα σε αυτό το επίπεδο, είναι κάτι που προκαλεί προσμονή, αλλά και που λογικά βρίσκεται στην εξάρτηση από το αν υπάρξει στην πράξη (και όχι για λόγια) ο άνθρωπος ή ο φορέας που μπορεί να αναλάβει το βάρος της μετοχικής ευθύνης με την απόλυτη πλειοψηφία.

-Για τη γνωστή περίπτωση του ανθρώπου που έχει βοηθήσει οικονομικά  (πολλές φορές) την ΠΑΕ στην τρέχουσα περίοδο, οι πιθανότητες να υπάρξουν εξελίξεις και δη σύντομα είναι ανοικτές. Δεν παύει όμως να μιλάμε για πιθανότητες, καθώς συνεχίζονται οι διεργασίες με «κλειστή» πληροφόρηση, με συνέπεια να ακούγεται και το ένα και το άλλο.

-Η Κρήτη επανέρχεται στη Σούπερ Λίγκα με μόνο εκπρόσωπο τον φυσικό εκφραστή της. Σημαίνει πολύ περισσότερα, από ότι ακούγεται. Άλλο ΟΦΗ, άλλο Πλατανιάς, με όλα τα μετρήσιμα στοιχεία μιας επαγγελματικής ομάδας.

-Τίποτα δεν γίνεται τυχαία!

Ούτε η παρουσία των ανθρώπων της Μπορούσια Ντόρτμουντ αυτή την περίοδο στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ. Πάντα σε ένα γεγονός υπάρχει κι ένα… κρυμμένο μήνυμα.

Όλα είναι καθρέπτης… Εν προκειμένου τον μετέφερε ο Κώστας Ρεπανάκης, με την πρωτοβουλία του και αυτό έχει ειδική αξία. Οι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και τον τόπο τους, δεν χάνουν ευκαιρία να συνδράμουν. Είναι μια ολόκληρη ιστορία αυτό που έγινε με τον πάλαι ποτέ γενικό αρχηγό του ΟΦΗ!

Το ευχάριστο είναι ότι συζητιούνται πολύ οι Ακαδημίες και η ανάπτυξη από τις μικρές ηλικίες, ακόμη και ο όρος «εκπαίδευση», όπως ακούσαμε να τον χρησιμοποιεί ο Νίκος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη τύπου μετά τον Απόλλωνα Λάρισας. Γιατί, αυτό είναι το μέλλον…

-Εξαιρετική συζήτηση στα αγγλικά, από εκλεκτή παρέα το Σαββατόβραδο. Φεύγοντας εκείνοι που πήγαν πρώτη φορά, διαφήμιζαν το υπέροχο μαγαζί με την απίστευτη κουζίνα και σέρβις. Ένιωσαν ηγέτες!

Αυτός που κάλεσε, πάντως το έχει στέκι του. Εκείνοι που σχολίαζαν ότι οι καλεσμένοι δημιούργησαν την πρόσκληση, μάλλον δεν είναι καλά πληροφορημένοι, αφού αυτό το κομμάτι ανήκε σε τρίτο πρόσωπο που ξέρει καλά και πιστεύει στα πρόσωπα…

Κομμάτι πικάντικο να βλέπεις να τα χώσουν για τη διαιτησία σε ένα "clasico", Ρονάλντο και Μέσι, όπως συνέβη και τώρα. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, ούτε ότι ο Σέρχιο Ράμος αναφέρθηκε σε έναν διάλογο που είχε ο Μέσι με τον ρέφερι της αναμέτρησης με τα ισπανικά μέσα να αποκαλύπτουν τις βρισιές που εξαπέλυε:

- «Άντε χ@@@@, άντε χ@@@@, άντε χ@@@@. Είναι καλά να τους κάνεις δωράκια», ήταν η φράση του Μέσι προς τον διαιτητή της αναμέτρησης στο ημίχρονο του clasico.

Το clasico πάντως αυτής της φοράς απεκονίζεται στο φουλ, στο παραπάνω σκίτσο που έγινε viral στον πλανήτη!

-«Δεν σέβομαι, αυτούς που δεν με σέβονται. Άλλοι το αποκαλούν εγωισμό, εγώ το αποκαλώ αυτοεκτίμηση». (Γιώργος Σαββίδης, ως αντίδραση στην πρόταση Μελισσανίδη, για την παρουσία του Ιβάν στον τελικό).

Η ανάρτηση στο Instagram, έκανε πάλι το θαύμα της. Τα παιδία παίζει, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, που είχαν τη σοφία να βλέπουν τα πράγματα με σωφροσύνη, έννοια που εμπεριέχεται στην αυτοεκτίμηση…

Αν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θέλει να περάσει αυτό το μήνυμα, αντικαθιστώντας το εγωιστικό του περιεχόμενο με την έννοια της αυτοεκτίμησης, θα μπορούσε να ξεκινήσει όχι με τα δύο αρνητικά προθέματα του «δεν», αλλά με το απλούστατο «Σέβομαι, αυτούς με σέβονται».

-«Τα γκολ έρχονται όταν σε πιστεύουν, τώρα στοχεύω ψηλότερα». Μεγάλη αλήθεια από τον εξαιρετικό Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα, που μας άφησε εντυπωσιασμένους και με το γκολ του επί του Ολυμπιακού.

-Αγοράζουμε κι εμείς ομάδες στο εξωτερικό. Δεν είναι μόνο ο Μαρινάκης με τη Νότιγχαμ. Σύμφωνα με τη «Gazeta Sporturilor» o Κωνσταντίνος Τσακίρης (πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος), θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ντιναμό Βουκουρεστίου καταβάλλοντας 9εκατ. ευρώ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News