default-image

«To ποδόσφαιρο ξανά στους δρόμους, τα παιδιά δεν μπορούν να περνάνε τη μέρα με το tablet»

Ποδόσφαιρο
«To ποδόσφαιρο ξανά στους δρόμους, τα παιδιά δεν μπορούν να περνάνε τη μέρα με το tablet»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«To ποδόσφαιρο ξανά στους δρόμους, τα παιδιά δεν μπορούν να περνάνε τη μέρα με το tablet»

Την πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να επιστρέψει στους δρόμο και τα παιδιά να ...πετάξουν από τα χέρια τους tablet και κινητά τηλέφωνα, εξέφρασε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα MARCA.  Μίλησε για το Champions League, το VAR, τα χρήματα του ποδοσφαίρου,το γυναικείο ποδόσφαιρο, τους δανεικούς λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε, που προκαλεί η ίδια η ζωή!

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Η ζωή αλλάζει και μας προσκαλεί. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Πριν τα παιδιά έπαιζαν στο δρόμο, τώρα είναι με υπολογιστές, tablet, τηλέφωνα ... όλα είναι ψηφιακά. Σίγουρα τώρα είναι δύσκολο να παίξεις στο δρόμο γιατί η ζωή έχει αλλάξει, αλλά μπορείς να παίξεις στο χορτάρι, σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και αυτό είναι υποχρέωσή μας. Να εξασφαλίσουμε ότι μπορούν να παίξουν, να επιστρέψει το ποδόσφαιρο σε όλους και στο δρόμο», είπε ο Σλοβένος παράγοντας.

«Το Champions League είναι η καλύτερη διοργάνωση στον κόσμο για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν ότι είναι ο κορυφαίος διαγωνισμός. Υπάρχουν οι καλύτερες ομάδες, οι καλύτεροι αγώνες, οι καλύτεροι παίκτες. Όλοι θέλουν να κερδίσουν το Champions League. Δεν μας προβληματίζει το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φτάσει στους τελευταίους οκτώ ημιτελικούς του Champions League. Είναι μια φανταστική ομάδα, με εμπειρία και μπορεί να το κερδίσει ξανά. Την ερχόμενη σεζόν αλλάζει το Champions League. Είναι λογικό γιατί η ζωή αλλάζει και το ποδόσφαιρο αλλάζει. Τέσσερις ή πέντε χώρες παράγουν περισσότερο από το 80% των χρημάτων και γι 'αυτό υπήρξε μια αλλαγή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να είναι ένας κλειστός διαγωνισμός. Περισσότερο από το 80% των χρημάτων διανέμεται σε όλη την Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο στην UEFA δεν είναι μόνο η Ιταλία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία ή η Ισπανία. Υπάρχουν πολλές ομοσπονδίες, πολλές χώρες. Για τις μικρές ομοσπονδίες, το 80% του προϋπολογισμού προέρχεται από την UEFA. Το σύστημα αλληλεγγύης είναι καλό γιατί κάνει το ποδόσφαιρο καλύτερο στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Αλεξάντερ Τσεφερίν.

«Λατρεύω το ποδόσφαιρο και θέλω ένα ποδόσφαιρο που όλοι καταλαβαίνουν. Το VAR δεν μπορεί να κυριαρχήσει των διαιτητών. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι κωμικές, όπως σφύριγμα πέναλτι στο ημίχρονο όταν οι παίκτες ήταν στα αποδυτήρια. Ισως στο Champions League χρησιμοποιηθεί την σεζόν 2019-20. Δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Όταν είμαστε έτοιμοι, θα το χρησιμοποιήσουμε. Είναι ενδιαφέρουσα η δοκιμή του στο Μουντάλ της Ρωσίας. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», συμπλήρωσε.

«Πιστεύω στο Financial Fair Play. Δεν μπορούμε να βάλουμε όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες στο ίδιο επίπεδο, αλλά προσπαθούμε να μειώσουμε την απόσταση. Πρέπει να εργαστούμε χέρι-χέρι με τους συλλόγους, ομοσπονδίες και πρωταθλήματα. Για παράδειγμα, συμφωνούμε στον περιορισμό των ρόστερ. Το ίδιο σε όλα τα πρωταθλήματα. Γνωρίζουμε ότι η Μάριμπορ δεν θα είναι ποτέ το ίδιο με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι σύλλογοι πρέπει να κατανοήσουν ότι οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους. Είναι μία από τις προτεραιότητές μας. Δεν μπορεί να είναι ότι ένας σύλλογος έχει 186 παίκτες υπό τον έλεγχό τους, όπως γίνεται. Το θέμα είναι να έχουμε μια καλή ισορροπία, για μικρούς και μεγάλους. Ετσι συζητάμε για ένα νέο Fair Play, που θα μπορούσε να περιορίσει τον αριθμό των παικτών στα ρόστερ και να απαγορεύσει τον δανεισμό, εισάγοντας μια μορφή φόρου πολυτελείας, πληρώνοντας πρόστιμο όσοι δαπανούν περισσότερα από όσα μπορούν. Για εμένα, η κύρια αποστολή είναι να διατηρηθεί το ποδόσφαιρο και να ανήκει στους φιλάθλους», συνέχισε ο Τσεφερίν.

«Η βία έχει επιστρέψει στο ποδόσφαιρο και με ανησυχεί. Εργαζόμαστε για την ασφάλεια στα γήπεδα και νομίζω ότι είμαστε ασφαλείς, αλλά το πρόβλημα είναι έξω και πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί. Οι κυβερνήσεις, αστυνομία, τοπικές αρχές, οι σύλλογοι, η UEFA. Η Ευρώπη αλλάζει. Υπάρχει η τρομοκρατία, χούλιγκανς, εξτρεμιστές... Η UEFA συλλέγει πληροφορίες, αλλά ήλθε η ώρα να δράσουμε από κοινού. Είναι επίσης ευθύνη και των συλλόγων, επειδή πολλές από τις καταστάσεις συμβαίνουν στα γήπεδα τους. Η λύση δεν θα είναι η επιβολή κυρώσεων 100.000 ή 200.000 ευρώ ή η τιμωρία του γηπέδου, ούτε να αφήσεις μία ομάδα εκτός διοργανώσεων, έστω κι αν εξετάζεται αυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News