default-image

«Ούτε φωνή ούτε ακρόαση» για τον Κοινωνικό Τουρισμό –Τι συμβαίνει;

Απόψεις
«Ούτε φωνή ούτε ακρόαση» για τον Κοινωνικό Τουρισμό –Τι συμβαίνει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τέτοιες θερμοκρασίες που έχουμε, είναι λογικό το μυαλό των περισσότερων να κάνει συνειρμούς και να σκέφτεται από τώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές και τα μπάνια στις παραλίες.

Με τέτοιες θερμοκρασίες που έχουμε, είναι λογικό το μυαλό των περισσότερων να κάνει συνειρμούς και να σκέφτεται από τώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές και τα μπάνια στις παραλίες.

Μάλιστα κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες , σπεύδουν να κάνουν τις απαραίτητες αιτήσεις τους για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα πολυπόθητο εισιτήριο κοινωνικού τουρισμού, το οποίο και θα τους δώσει το δικαίωμα για οικονομικές διακοπές , τουλάχιστον όσον αφορά τη διαμονή σε κάποιο τουριστικό κατάλυμα.

Φέτος ωστόσο και ενώ είμαστε μια ανάσα από τον Απρίλιο, το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ» όχι απλά έχει καθυστερήσει αλλά δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό για πιο λόγο συμβαίνει κάτι τέτοιο, εγείροντας την ίδια ώρα πολλά ερωτηματικά και σκορπώντας ανησυχία σε χιλιάδες υποψήφιους δικαιούχους .

Αφού μάλιστα ότι... στοιχημάτιζαν να «ανοίξει» το πολυπόθητο πρόγραμμα για να καταφέρουν να ξεφύγουν λίγο από τα συνηθισμένα και να απολαύσουν ολιγοήμερες ξέγνοιαστες και πάνω από όλα και φθηνές διακοπές.

Ωστόσο αν αυτό δεν συμβεί , θα αναγκαστούν να παραμείνουν στην βάση τους, μιας και πλέον οι οικονομικές συνθήκες που βιώνουν αμέτρητα νοικοκυριά είναι πραγματικά δύσκολες.

Ο «κανόνας» των προηγούμενων ετών ήθελε οι δημόσιες προσκλήσεις να βγαίνουν μεταξύ Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και τα αποτελέσματα τα τελικά να ανακοινώνονται εντός Μαρτίου.

Φέτος όμως υπάρχει μια διαφοροποίηση. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την τελευταία δημόσια πρόσκληση το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ του 2017 έχει πάρει χρονική παράταση καθώς μέχρι την 25η.03.2018 δικαιούνται οι πάροχοι να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά το διάστημα από 26.04.2017 έως 25.04.2018.

Για αυτό λοιπόν ας… οπλιστούμε με λίγη ακόμη υπομονή και να το δούμε καλοπροαίρετα, ότι δηλαδή δεν τίθεται κάποια «εμπλοκή» στη διαδικασία των προγραμμάτων «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ, αλλά αντιθέτως, τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που είχαν δοθεί με τη συμπληρωματική πρόσκληση.

Ας περιμένουμε λοιπόν από εδώ και στο εξής πλέον μια ανακοίνωση για άνοιγμα του προγράμματος. Αλλά σίγουρα αυτό που λένε οι περισσότεροι είναι ότι οι υπεύθυνοι του προγράμματος κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν προβεί όλο αυτό το διάστημα, σε μια σχετική ανακοίνωση, αν αναλογιστεί κάποιος ότι η πρόσκληση έβγαινε τέλη της χρονιάς και έχουμε φθάσει πλέον σχεδόν στον Απρίλιο και δυστυχώς «ούτε φωνή ούτε ακρόαση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News