Το «μαγικό» των μεγάλων άσων και η νοημοσύνη του ποδοσφαιριστή!

Ποδόσφαιρο
Το «μαγικό» των μεγάλων άσων και η νοημοσύνη του ποδοσφαιριστή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο δηλώσεις για σεμινάριο από τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν και τον Τσάβι, για τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου και... την απόπειρα του Μπολτ να γίνει ποδοσφαιριστής.

Τί να πεις για τον Κώστα Κιάσσο; Έτσι κι αλλιώς είναι φαινόμενο όσο λίγοι. Το soccerbase μας ενημερώνει ότι με αυτό το υπέροχο γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της ΑΕΜ επί της Κηφισιάς, με φάουλ από το κέντρο του γηπέδου, όχι μόνο "σκότωσε" τον τερματοφύλακα, αλλά κατάφερε να μπει σ’ ένα κλειστό… λόμπι. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Κιάσσος έγινε ο μόλις 7ος ποδοσφαιριστής, ο οποίος σκοράρει στη... νέα Γ' Εθνική από το 2013 και μετά σε ηλικία πάνω από 41 ετών. Στη σχετική λίστα, μάλιστα, είναι ο τρίτος γηραιότερος... έφηβος! Συνέβη τη ημέρα που ο πρώην άσος του ΟΦΗ ήταν 42χρονών 3 ημερών και  5 ημερών!

Τον ξεπέρασαν ο Καραμάνος και ο Νεμπεγλέρας ως προς αυτό, αλλά καμία σχέση. Ο Κιάσσος είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος!

Την ημέρα της ποίησης, δόθηκε το σκεπτικό της περιβόητης μεταμεσονύκτιας απόφασης Σκουτέρη. Ουδέν τυχαίο. Καλά πάμε!

Πως αλλάζουν άρδην όλα με ένα γκολ! Την άποψη ότι ο Κώστας Μήτρογλου πρέπει να αγωνίζεται βασικός στην Μαρσέιγ, εκφράζουν τώρα οι αναγνώστες του γαλλικού αθλητικού περιοδικού «France Football» κατά 56%!

Μυθικό συμβόλαιο ετοιμάζει η Μίλαν στον Τζενάρο Γκατούζο, σύμφωνα με την "Gazzetta Dello Sport", παρά την ανησυχία, αφού κηρύχθηκε σε πτώχευση εταιρεία του Κινέζου ιδιοκτήτη.

Σπουδαία η ανάλυση του πρόεδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν, για το τι σημαίνει ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής: «Πρέπει να εκπληρώσει τρεις πτυχές: να έχει μεγάλη τεχνική κατάρτιση, να είναι σωματικά τέλειος και να είναι ψυχολογικά σταθερός. Αλλά οι καλύτεροι παίκτες όλων, αυτοί που είναι μοναδικοί, έχουν κάτι μαγικό, έχουν ένα δώρο. Είναι κάτι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις, αλλά ξέρεις ακριβώς τι είναι όταν το βλέπεις» (Από την τελετή απονομής των βραβείων «Quinas de Ouro», για τους κορυφαίους Πορτογάλους το 2017 και δη του Κριστιάνο Ρονάλντο)

- Το ίδιο ουσιώδης η ανάλυση του Τσάβι για τον Γιουσέιν Μπολτ ως ποδοσφαιριστής: «Αυτό που κάνει τη διαφορά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι το ταλέντο που είναι η δυνατότητα να ελέγχεις αυτό που κάνεις και εκείνο που κάνουν οι άλλοι, επειδή δεν παίζεις μπάλα  μόνο με τα πόδια αλλά και με το κεφάλι. Λατρεύω τον Γιουσέιν Μπολτ. Κανείς δεν μπορεί να  συγκριθεί μαζί του σε φυσική κατάσταση. Κανείς δεν τρέχει γρηγορότερα από αυτόν. Αλλά, με όλο τον σεβασμό, δεν θα κάνει ποτέ τη διαφορά σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ταχύτητα και την νοημοσύνη του παιχνιδιού με την φυσική ικανότητα. Είναι αδύνατο»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News