default-image

Οι ελπίδες του Μπύρου, οι «καημοί» του Ερμή και οι Ρώσοι της Τερέζας!

Ποδόσφαιρο
Οι ελπίδες του Μπύρου, οι «καημοί» του Ερμή και οι Ρώσοι της Τερέζας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακούγονται διάφορα ότι μπορεί να ανέβουν πάνω από δύο ομάδες από τη Football League Εκεί ποντάρω και δίνει τα ρέστα του για την 3η θέση..." ο άνθρωπος της Δόξας - Η επιστροφή στην καθαρή φύση ...

Ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας Γιάννης Μπύρος δικαίωσε τις εκτιμήσεις μας για της προθέσεις της ομάδας του να κυνηγήσει την τρίτη θέση, με την ευκαιρία να είναι αμέσως μπροστά του, με αντίπαλο την Παναχαϊκή, αυτή την Κυριακή στη Δράμα.  

Αυτά που είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό είναι αποκαλυπτικά: «Προσπαθώ να πιάσω την 3η θέση. Ακούγονται εκατό διαφορετικοί λόγοι ότι μπορεί να πέσουν ομάδες από την Α’ Εθνική. Εκεί ποντάρω. Και επειδή υπάρχει κάποια ελπίδα, διεκδικώ αυτή την ελπίδα. Είναι πιο εύκολο να βάλω κάποια χρήματα τώρα και να διεκδικήσω αυτή την ελπίδα, παρά του χρόνου από την αρχή. Ακούγονται διάφορα ότι μπορεί να ανέβουν πάνω από δύο ομάδες από τη Football League». Όπως και για το πριμ 12 χιλιάδων ευρώ για κάθε νίκη ως το τέλος του πρωταθλήματος: «Ήδη σήμερα μοιράστηκαν τα χρήματα για τη νίκη επί του Εργοτέλη. Έτσι είναι η συμφωνία και πρέπει να τηρείται. Αν τις συμφωνίες τις έκανα στα λόγια θα ακουγόταν. Θα πάρουν 132 χιλιάδες ευρώ για μια ελπίδα, ένα όνειρο, μία πιθανότητα». Πόσο του στοίχισε η Δόξα φέτος: «Πάνω από 1,65 εκατ. ευρώ θα μου βγει η ομάδα φέτος. Θέλω, όμως, ποδοσφαιριστές σε καλές συνθήκες…».

Ο Ερμής Ζωνιανών γυρίζει στην τοπική ανασυγκρότηση για να επιστρέψει πιο δυνατός. Φιλόξενος πάντα και δυνατός, δεν του ταιριάζει να πτοείται από την πτώση, αλλά θα έχει δίκιο να λέει πως:

Πλήρωσε την επιλογή του να στηρίξει πέρυσι άκρατα την φίλα προσκείμενη στάση του στο να μείνει στην Κρήτη και δη στον Εργοτέλη ο τίτλος της ανόδου στη Γ΄εθνική. Η ΚΕΔ τον κυνήγησε φέτος, για όλο αυτό από νωρίς και χωρίς περιστροφές, χρεώνοντας του συγκεκριμένη «χρωματική προσήλωση».

Πλήρωσε ακριβά την ευγένεια της διοίκησης του, που βρέθηκε εκτεθειμένη με τον πρόεδρο της Γιάννη Κάββαλο εξ αιτίας της αντισυμβατικής για προπονητή συμπεριφοράς του Τάκη Γκώνια που ενώ ζητά καλό ποδόσφαιρο εκφράζεται μερικές φορές σαν σε ταινία γουέστερν, αδικώντας εαυτόν, την ομάδα του και τους άλλους… Οι μείον τρεις βαθμοί από εκείνο το άτυπο φιλικό με τον Εργοτέλη (σ.σ.: δεν έφερε καμία ευθύνη ο σύλλογος), επιβάρυνε πολύ την κατάσταση της ομάδας των Ζωνιανών, από το ξεκίνημα.

Πλήρωσε πολύ ακριβά επίσης τη φιλοτιμία του προέδρου του, που ενώ βρέθηκε στο τιμ των μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ στα δύσκολα της περυσινής σεζόν, ξύπνησε ένα πρωί στη μέση της τρέχουσας περιόδου με απογυμνωμένη την ομάδα του επιθετικά, εξ αιτίας της μετακίνησης του Θανάση Τοπούζη από τα Ζωνιανά στο «Βαρδινογιάννειο», προκειμένου να εκτελεστεί η επιθυμία… του Ζήση Βρύζα!

Πάνω απ’ όλα βεβαίως, η κριτική επικεντρώνει τα «πυρά» της στα αίτια που μπορεί να εντοπιστούν στο εσωτερικό μιας ομάδας και πολύ λιγότερο σε «τρίτους». Απλά οι αναφορές στα παραπάνω, είναι παράλληλοι καημοί, που συζητιούνται εντός και εκτός…

Έξτρα "Σφηνάκια"

"Η ομάδα μας αισθάνεται υπερήφανη καθώς δε συμμετείχε σε υπόγειες διαβουλεύσεις και συζητήσεις για βρώμικα παιχνίδια, σε 4 τουλάχιστον περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια του 2ου γύρου, αν και της προτάθηκε επανειλημμένως...". (Δια χειρός ΑΟ Καρίτσας, στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής, βορείως...). Μια ακόμη έγγραφη μαρτυρία για την ακολασία του εγκαταλειμμένου ελληνικού ποδοσφαίρου...

Θανάσης Κολιτσιδάκης, έχει ταιριάξει με την νοοτροπία της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ και η επιτυχημένη χρονιά της πρωταθλήτριας Χανίων μαζί του, θα έχει συνέχεια και στη Γ εθνική, όπως ακριβώς είχε μελετηθεί από το ξεκίνημα της συνεργασίας τους. Άξια!

- Η «Daily Express», αποκαλύπτει ότι η Τερέζα Μέϊ, εξετάζει μέτρα εναντίον ρωσικών ολιγαρχών που συνδέονται με τον Πούτιν, που είναι ιδιοκτήτες συλλόγων της Premier League, όπως τον Ρομάν Αμπράμοβιτς της Τσέλσι, αλλά και τον Αλισέρ Ουζμάνοφ, Οζμπέκο μέτοχο μειοψηφίας της Αρσεναλ.

Η άλλη εκτίμηση είναι ότι αν συμβεί, θα έχει ιογενή ισχύ και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες... Αν αυτό μπορεί να γίνει καταονοητό, μπορεί να εξηγεί επαρκώς και εσωτερικές αρθρογαφίες που αναφέρονται σε δυτικές πιέσεις που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Μετά τις απειλές κατά του Μουντιάλ της Ρωσίας, δηλαδή, οι Βρετανοί βάζουν στο στόχαστρο τους Ρώσους ολιγάρχες, που είναι ιδιοκτήτες ομάδων, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ Αγγλίας και Ρωσίας.  Αιτία η υπόθεση δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος υπήρξε συνταγματάρχης της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού, και της 33χρονης κόρης του Γιούλια, που βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από ένα εμπορικό κέντρο του Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας... Ζόρικη εποχή...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News