default-image

Ο Τζενάρο Γκατούζο πάει μακριά με τη Μίλαν!

Ποδόσφαιρο
Ο Τζενάρο Γκατούζο πάει μακριά με τη Μίλαν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν γράφει ύμνους για την περίοδο της ηγεσίας του, η παραμονή του Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο, μπορεί να μην θεωρείται δεδομένη;

«Πέντε εκτός έδρας παιχνίδια από τα εννέα, η παράταση με τη Ρόμα στο Κύπελλο Ιταλίας, η ψυχολογική επίδραση από τον θάνατο του Νταβίντε Αστόρι και η αναβολή του ντέρμπι, ο συναγερμός καιρικών φαινομένων στη Γένοβα: Η Μίλαν, το νέο έτος, τα ξεπέρασε όλα αυτά.

Το 2018 είχε ξεκινήσει με τη Μίλαν ενδέκατη στην κατάταξη, 14 βαθμούς μακριά από την τέταρτη θέση. Τρεις μήνες αργότερα, η Μίλαν βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όρθωσε ανάστημα με την Άρσεναλ στο Λονδίνο και είναι έκτη στην κατάταξη, με τη διαφορά από την τέταρτη θέση να έχει φτάσει στους πέντε βαθμούς. Μια σπουδαία δουλειά που αξίζει να πάει μπροστά».

Όταν όλα αυτά τα γράφει η επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν η παραμονή του Τζενάρο Γκατούζο στην τεχνική ηγεσία της, μπορεί να μην θεωρείται δεδομένη; Η ανανέωση της συνεργασίας τους, μπορεί να είναι ακόμη υπό συζήτηση αλλά είναι ολοφάνερο ότι τόσο εκείνος όσο και η Μίλαν φαίνεται ότι θέλουν να συνεχίσουν μαζί. Ο μύθος των «Ροσονέρι» ανέλαβε τα ηνία στο Σαν Σίρο  στις 27 Νοεμβρίου μετά την αποχώρηση του Βιτζέντζο Μοντέλα και οδήγησε τη Μίλαν στον τελικό του Coppa Italia και στην έκτη θέση στη Serie A.

Το ξεκίνημα του ως προπονητής της Μίλαν δεν ήταν τόσο καλό με μόλις δύο νίκες που συγκεντρώθηκαν στους πρώτους έξι αγώνες.

Ωστόσο, ο 40χρονος τεχνικός οδήγησε τους μεγάλη ιταλική ομάδα στην ηρεμία μέσα από 14 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα 23 παιχνίδια που καθοδήγησε και με την καλή δουλειά που έχει κάνει, η Μίλαν θέλει να του δώσει μια εκτεταμένη συμφωνία μετά την ημερομηνία λήξης του τον Ιούνιο.

Ο Γκατούζο πάντως ήταν έτοιμος να δηλώσει ότι θα παραμείνει επικεφαλής μέχρι το καλοκαίρι του 2020 μετά τη νίκη του επί της Κιέβο το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Μίλαν Μάρκο Φασόνε πρόλαβε να πεί ότι η ομάδα του θα καθίσει με τον Γκατούζο σύντομα για να τον μιλήσουν για τι θα κάνουν στη συνέχεια… «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το έργο του. Τώρα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και σίγουρα θα βρούμε την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για τη σύμβασή του».

-Η εμπειρία που πήρε στον ΟΦΗ ως "αρχάριος" προπονητής με το που πήρε το δίπλωμα UEFA pro, θα λησμονηθεί άραγε ποτέ από τον μαυροπουκαμισά ηγέτη της αρχόντισας του Μιλάνου;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News