Ο κυρίαρχος στο «ημίχρονο-τελικό»!

Ποδόσφαιρο
Ο κυρίαρχος στο «ημίχρονο-τελικό»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αγώνας για την επιστρΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα συνεχίζεται. Υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη, με παγίδες και εμπόδια - Κρίσιμες οι αποφάσεις από τη γ.σ. της ΠΑΕ. Δεν κρίνονται τα πάντα "μόνο στο γήπεδο" και στη Football League, αφού υπάρχουν και... οι άλλες προδοκίες!

Ο ΟΦΗ είναι κυρίαρχος του πρωταθλήματος στις νίκες τύπου «ημίχρονο-τελικό» καθώς το έχει επιτύχει 14 φορές (οι 9 στο «Γεντί Κουλέ») συν δύο από ισοπαλία ημιχρόνου σε νίκη!

Αυτό δείχνει την άνεση και την κυριαρχία της ομάδας. Οι ανταγωνιστές του φαίνεται να… ζορίζονται περισσότερο να φτάσουν στο «τρίποντο», αφού ο Άρης το έχει πετύχει μόλις έξι και οκτώ φορές η Παναχαϊκή. Αν αναζητήσετε πάντως την πιο… φορμαρισμένη ομάδα της Football League στα πέντε τελευταία ματς, είναι ο Απόλλων Πόντου που ρίχνει στα σημεία τον ΟΦΗ με τα γκολ 14-1 έναντι 12-0! Επειδή τρέχει με πολύ ενδιαφέρον στα μάτια μας το ντέρμπι στην Πάτρα, ο Άρης πάει αήττητος στους τελευταίους 32 αγώνες του Η ομάδα Άρης Θεσσαλονίκης είναι αήττητος στους τελευταίους 32 αγώνες της και δεν έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία τρία ματς. Η Παναχαϊκή έχει 6 συνεχόμενα ματς χωρίς ισοπαλία.

Ποιες είναι οι "σπέσιαλ" διαφορές μεταξύ ΟΦΗ και Καλλιθέας, πριν την αναμέτρησή τους, στο Ελ Πάσο; Ο ΟΦΗ είναι αήττητος στους τελευταίους 8 αγώνες του και η Καλλιθέα στο ίδιο διάστημα, δεν έχει νίκη ούτε για δείγμα! Κι ενώ ο ΟΦΗ δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ στα τελευταία οκτώ παιγνίδια του , η αντίπαλος του δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ στα τελευταία επτά παιγνίδια της! Ο ΟΦΗ συνεχίζει χωρίς ισοπαλία επί 13 συνεχείς αγώνες! Για τον αγώνα Εργοτέλης - Δόξα Δράμας, το τρέχον στατιστικό αναφέρει ότι η Δόξα Δράμας είναι αήττητη στους τελευταίους 5 αγώνες της και ομάδα έχει 3 συνεχόμενους αγώνες χωρίς ισοπαλία.

Θέλει προσοχή

Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε θέση ανόδου, είναι η καλύτερη ομάδα και στις εμφανίσεις και στα αποτελέσματά του, όμως δεν έχει ανέβει ακόμη στην κατηγορία που ανήκει. Το παιγνίδι στο ποδόσφαιρο λήγει με το σφύριγμα της λήξης. Είμαστε ακόμη στην 22η αγωνιστική και υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά, με αρκετές παγίδες και απρόβλεπτα. Χρειάζεται λοιπόν μέγιστη προσοχή, με περισσότερα έργα από λόγια...

Το δεδομένο λοιπόν αυτή την στιγμή δεν είναι ότι «ο ΟΦΗ βρίσκεται ήδη στη Σούπερ Λίγκα», αλλά ότι είναι ‘φορτσάτος’ πάνω στις ράγες που τον οδηγούν ως τρένο στην κατηγορία που ανήκει. Δηλαδή στη διαδρομή…

Τα αποτελέσματα που θα παραχθούν τη Δευτέρα, ενόψει γενικής συνέλευσης, είναι πολύ σημαντικά, γιατί αντικειμενικά απαιτούνται λύσεις που θα μπορούν να ενισχύσουν με  τα απαραίτητα καύσιμα για να κινηθεί το… όχημα με το πλήρωμα μέχρι τον τερματισμό.

Ακούγονται διάφορα σενάρια, άλφα ή βήτα, μορφής . Η στήλη προτιμά να μην μπει σε αυτά, με φωτογραφικές αναφορές. Η ουσία είναι ότι η ομάδα χρειάζεται και αξίζει μαζί την στήριξη.

Στήριξη με χορηγία

Πριν λίγες μέρες γράψαμε εδώ για έναν «ομιλίτη» - άτομο με ισχυρή προσωπικότητα- που έχει περάσει από τον ΟΦΗ και ως ποδοσφαιριστής και ως παράγοντας, ο οποίος επηρεασμένος από την εξαιρετική εικόνα και πορεία της ομάδας, αποφάσισε να στηρίξει και εκείνος στο μέτρο του δυνατού. Η πληροφορία μας, κάνει λόγο με τη μορφή χορηγίας των επιχειρήσεών του. Ίσως σε κάποιο μέρος της φανέλας.

Τα πριμ…

Όλο πριμ είναι ο Μπύρος στη Δόξα Δράμας, επειδή η ομάδα του έκανε δύο σερί δύο νίκες. Ζήτησε από τους παίκτες το 11 στα 11 τάζοντας πριμ για κάθε τρίποντο 12.000 ευρώ, αλλά και για την ισοπαλία (4.000 ευρώ). «Στο χέρι σας είναι να πάρετε 132.000 ευρώ τους επόμενους 2,5 μήνες», τους είπε.

Δεν παίζεται μόνο η Super League στις δικαστικές αίθουσες. Έχει πολύ ζουμί και η Football League, είτε με την Επιτροπή Δεοντολογίας και τις καταγγελίες Καλαϊτζίδη, είτε με τις αδειοδοτήσεις, είτε με άλλα. Οι έξτρα πριμοδοτήσεις πάντως «τρίτων» πάντως, συνεχίζονται για να κόβονται βαθμοί από ανταγωνιστές.

Τι άλλο μπορεί να στοχεύει τώρα η Δόξα Δράμας, από τη θέση που ήδη κατέχει; Είναι 4η με 36 βαθμούς και την κυνηγούν ασφυκτικά πίσω. Μπροστά -14 από τη δεύτερη θέση, σε τι μπορεί να ελπίζει, άραγε; -Τάκη, ανέλαβε. Κόψε τους… τη φόρα!

Έξτρα Σφηνάκι: Δίνε προσοχή σε αυτό που θες και όχι σε αυτό που δεν θες…

«Πρέπει να υπάρξουν αυστηρές ποινές, όχι όμως εξόντωση. Δεν λύνεται το πρόβλημα του ποδοσφαίρου με καταστολή. Αν δεν δημιουργηθεί ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον με κανόνες και ισονομία, τέτοιο που θα αποπνέει δικαιοσύνη και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων, οι ποινές δεν θα μειώσουν παρόμοια γεγονότα ή την βία, θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα». (Από συνέντευξη του Ντέμη Νικολαΐδη) - Κι όμως απ’ ότι βλέπουμε, διαφωνούν με αυτό, θεωρώντας πως όλα λύνονται με ποινές. Μήπως γιατί υπολείπονται στην ικανότητα;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News