Ακόμα πιο θεαματική η Εθνική, συνέτριψε 88-58 το Ιράν

Μπάσκετ
Ακόμα πιο θεαματική η Εθνική, συνέτριψε 88-58 το Ιράν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακός σε άμυνα και επίθεση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο...

Παίζοντας θεαματικό μπάσκετ με ηγέτη και εντυπωσιακό σε άμυνα και επίθεση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ συνέτριψε 88-58 το Ιράν.

Κορυφαίος για την «επίσημη αγαπημένη» και πάλι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που παίζοντας πολλή ώρα στο «5» είχε 19 πόντους (6/9 δίποντα, 7/10 βολές), 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 τάπες και 1 κλέψιμο σε 20:56. Φανερή η πρόοδος σε επιθετική κι αμυντική λειτουργία, ενώ βελτιωμένο ήταν και το ποσοστό στα τρίποντα (8/20, 40%).

Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Μπουρούσης, Μάντζαρης, Σαλούστρος, Κ. Αντετοκούνμπο και Λαρεντζάκης. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα και ακολουθεί από 16-18 Αυγούστου το Τουρνουά Ακρόπολις-Eurobank απέναντι σε Ιταλία, Τουρκία και Σερβία στο ΟΑΚΑ.

Με το δίδυμο Καλάθη-Σλούκα στα γκαρντ (που είχε παίξει ελάχιστα μαζί στο προηγούμενο φιλικό) και τους Παπανικολάου, Γ. Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη άρχισε το ματς η Εθνική. Ο Greek Freak έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του και στα πρώτα πεντέμισι λεπτά που ήταν στο παρκέ μέτρησε 7 πόντους και 3 ριμπάουντ οδηγώντας στο 15-8. Η ελληνική ομάδα έδειχνε διάθεση να τρέξει σε κάθε ευκαιρία και πήρε πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πέρασε στο «5» τον Μήτογλου, που έκανε καλή δουλειά πάνω στον πολύπειρο Χαντάντι, ωστόσο τα λάθη και η ευστοχία των Ιρανών από μακριά επέτρεψαν στο Ιράν να πλησιάσει στο καλάθι, 19-17.

Μετά από δύο λεπτά στη δεύτερη περίοδο ο Γιάννης έπαιξε για πρώτη φορά στο «5» και η Εθνική έγινε πολύ πιο ευέλικτη και βρήκε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση. Ο σούπερ σταρ των Μπακς πατούσε το γκάζι σκοράροντας εύκολους πόντους ή κερδίζοντας φάουλ (επτά στο πρώτο ημίχρονο), ενώ η ελληνική ομάδα βρήκε σκορ και από μακριά με Μήτογλου, Θανάση και Βασιλόπουλο. Ο Παπαπέτρου έκανε καλή δουλειά στην άμυνα και η Ελλάδα έκλεισε το ημίχρονο στο 43-27 έχοντας εξαιρετικά ποσοστά (11/16 δίποντα, 4/9 τρίποντα) και έναν ηγετικό Γιάννη με 15 πόντους (4/5 δίποντα, 7/10 βολές), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε μόλις 12:50. Μοναδικό ψεγάδι τα 8 λάθη (για 12 ασίστ), απόρροια σε κάποιες περιπτώσεις της προσπάθειας για θέαμα.

Η εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Εθνική με σχήμα με τρεις φόργουορντ, Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Βασιλόπουλο, μαζί με Καλάθη και Παπαγιάννη. Αυτό λειτούργησε εξαιρετικά σε άμυνα κι επίθεση φέρνοντας τη διαφορά γρήγορα πάνω από τους είκοσι (52-31). Με την επιστροφή του ο Γιάννης στο παρκέ πέρασε ξανά στο «5» προσφέροντας προσωπικούς πόντους αλλά και αρκετές ασίστ, που διαμόρφωσαν το 67-45 στο τέλος της περιόδου.

Το κάρφωμα του Θανάση από απίθανη κυκλοφορία μπάλας ξεσήκωσε το κοινό στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, με την ελληνική ομάδα να πλησιάσει στην τριαντάρα (74-56). Ο Μήτογλου είχε ξανά θετικότατη παρουσία, όπως επίσης οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Παπαπέτρου που αποτελούν παίκτες κορμού της Εθνικής.

Δεκάλεπτα: 19-17, 43-27, 67-45, 88-58

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Κόνιαρης 5, Αθηναίου, Καλάθης 5, Σλούκας 2, Παπαγιάννης 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 10, Παπαπέτρου 11, Βασιλόπουλος 6, Αντετοκούνμπο Γ. 19 (13ρ), Αντετοκούνμπο Θ. 6, Μήτογλου 10.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News