Πού & Πότε

Μαγειρεύουμε... έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας

Η WWF Ελλάς συνεργάζεται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πρόκειται για μία διαδραστική κινητή έκθεση για παιδιά και γονείς.

Ένα ταξίδι στα τρόφιμα, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια ξεκινά η WWF Ελλάς με στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο και στην Κρήτη, μετά από μία διαδρομή σε 12 πόλεις της χώρας, από τη Σύρο έως την Αλεξανδρούπολη.

Ο Δήμος Ηρακλείου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το WWF Ελλάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και ώρα 12:00 συνέντευξη τύπου για την πανελλήνια εκστρατεία του WWF γύρω από τη βιώσιμη διατροφή.

Η έκθεση θα παραμείνει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για δύο μέρες, τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαρτίου.

Πρόκειται για μία διαδραστική κινητή έκθεση για παιδιά και γονείς του WWF που θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο, θα μιλήσουν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ινιωτάκης, η Διευθύντρια της έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και η Υπεύθυνη του Προγράμματος «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» του WWF Ελλάς Βίκυ Μπαρμπόκα.

Βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και οικονομική διατροφή. Αυτά κι άλλα πολλά περιλαμβάνει η κινητή βιωματική έκθεση του WWF, αποκαλύπτοντας πώς μπορεί κανείς μέσα από το πιάτο του να προστατέψει και τον πλανήτη.

Όσοι βρεθούν στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η έκθεση του WWF Ελλάς στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαρτίου, 18:00-20:00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου) σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι 18:00 με 20:00 το απόγευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια