default-image

Δεν είναι αποτυχημένοι, είναι επικίνδυνοι...

Απόψεις
Δεν είναι αποτυχημένοι, είναι επικίνδυνοι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τρικομματική κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, που έχει οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα σε οικονομική εξαθλίωση, χρησιμοποιεί και το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο για να μεγαλώσει την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εχόντων, να λεηλατήσει τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και να καταστρέψει οικονομικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Συνεχίζει τη φορολογική πολιτική που τιμωρεί τους έντιμους φορολογούμενους, ενώ ταυτόχρονα διαλύει κάθε μορφή κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια) με πρόσχημα τα μειωμένα έσοδα που προκαλεί η υφεσιακή πολιτική της και η φοροασυλία του μεγάλου πλούτου.

- Ο "διωγμός των νηπίων"... Οι πολιτικές της παίρνουν επικίνδυνο χαρακτήρα, με την κατάργηση των εκπτώσεων φόρων για τις οικογένειες με παιδιά. Σε μια συγκυρία που το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας οξύνεται, που οι νέοι μας, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αναζητούν ελπίδα δουλειάς στο εξωτερικό, που όσοι μένουν εδώ δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια, λόγω της κρίσης και της ανασφάλειας, η κυβέρνηση καταργεί τις εκπτώσεις φόρου στις οικογένειες με παιδιά και τις επιβαρύνει υπέρμετρα. Ιδίως τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, μια κατηγορία συμπολιτών μας που αγωνίζονται μέσα σε τρομερές αντιξοότητες να κρατήσουν και να συντηρήσουν τις πολυμελείς οικογένειές τους.  

Είναι ακραίος παραλογισμός αυτών που αποφασίζουν τη φορολογική πολιτική, να επιβαρύνουν τόσο εξοντωτικά αυτούς που αποτελούν τη γραμμή άμυνας της χώρας μας στη δημογραφική αιμορραγία και υπογεννητικότητα. Τα ερωτήματα είναι σκληρά και αμείλικτα και πρέπει να απαντηθούν. Τι εξυπηρετούν αυτές οι εντολές και αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα;

- Η καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων ή ο "θάνατος του εμποράκου"... Όμως το νομοσχέδιο δε σταματά εδώ την επίθεση σε βάρος της κοινωνίας. Αφού υποθήκευσαν τον πλούτο της πατρίδας στους δανειστές για να πάρουν την περίφημη δόση, οδηγούν σε οριστικό κλείσιμο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, παραχωρώντας ολόκληρη την ελληνική αγορά στους μεγάλους ομίλους και στις πολυεθνικές και εκτοξεύοντας την ανεργία στα ύψη. Καταργούν ουσιαστικά τον ανταγωνισμό και οδηγούν σε έλεγχο των τιμών από τα τραστ.

Στο 6% των επιχειρήσεων που αφορούν μεγάλους ομίλους και Α.Ε. μειώνουν το φόρο κατά 16,5%, ενώ στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, που είναι το 94% και αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας της χώρας, αυξάνουν το φόρο κατά 50 έως 80% και μερικές φορές πολύ περισσότερο.

Σήμερα, με τη φορολογική πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όχι γιατί δε θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν. Προτιμούν να κρατήσουν το πενιχρό εισόδημά τους, όταν υπάρχει, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες επιβίωσης της οικογενειών τους.

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το άδικο φορολογικό σύστημα είναι η κύρια αιτία φοροδιαφυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα καταθέσει εντελώς διαφορετική πρόταση που θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών. Αυτό και θα μειώσει τη φοροδιαφυγή και θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους. Θα προκαλέσει μια επανάσταση συνειδήσεων, που θα αλλάξει τη σχέση του φορολογούμενου πολίτη με το κράτος. Θα χρησιμοποιήσει το φορολογικό σύστημα για την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων και των κοινωνικών αναγκών. Θα αξιοποιήσει τα έσοδα με διαφάνεια και ανταποδοτικότητα για ολόκληρη την κοινωνία και τις ανάγκες της για ανάπτυξη και πρόοδο και όχι για τους τοκογλύφους και τη συντεχνία του πλούτου.

Του Κωστή Δερμιτζάκη,

βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News