Χρυσάνθη Καμπουράκη: "Γιατί στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ"

Απόψεις
Χρυσάνθη Καμπουράκη: "Γιατί στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 25 Ιουνίου «η κάλπη είναι άδεια» και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το κόμμα των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων, διεκδικεί, καθώς δεν υπάρχει το κυνήγι του ατομικού σταυρού, κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσει. Αυτή τη μάχη, για την καθοριστική εκλογική αναμέτρηση, τη δίνουμε υπέρ της κοινωνίας

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι κρισιμότερες από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα για την Ελλάδα και τον λαό, προσερχόμαστε όλοι και όλες μαζικά στην κάλπη, μειώνοντας την τεράστια αποχή, που ευνοεί το συντηρητικό κόμμα της Ν.Δ., παίρνοντας στα χέρια μας τη ζωή και το μέλλον μας. Ψηφίζουμε το κόμμα και τον ηγέτη, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον Αλέξη Τσίπρα, που το κυβερνητικό πρόγραμμά τους έχει ως επίκεντρο τα λαϊκά συμφέροντα, τα κοινωνικά αγαθά, τα δικαιώματα των πολλών και όχι τη Ν.Δ. και τον Μητσοτάκη, που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, με τα αντιλαϊκά, αντικοινωνικά και αντιδημοκρατικά νομοθετήματα και κυβερνητικά μέτρα.

Της Χρυσάνθης Καμπουράκη*

Ψηφίζουμε το κόμμα και τον ηγέτη της προοδευτικής παράταξης, για να εφαρμόσει το δημοκρατικό, ρεαλιστικό, κοστολογημένο, αποτελεσματικό, πολύπτυχο κυβερνητικό πρόγραμμά του, ανακούφισης της κοινωνικής πλειοψηφίας, διάσωσης των δημόσιων αγαθών της Υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της Παιδείας, της στέγης, της ασφάλισης, της εργασίας, της ασφάλειας και της αληθινής ενημέρωσης.

Στο πρόγραμμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συμπεριλαμβάνει την ανακούφιση της κοινωνίας με τη μείωση των τιμών, της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% και στα βασικά είδη παιδικές τροφές, γάλα και ψωμί στο 0%, καθώς και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.

Συμπεριλαμβάνει, επίσης, το αναπτυξιακό μέτρο, την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, των νέων, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και 10% στον δημόσιο τομέα, με ταυτόχρονη τιμαριθμητική αναπροσαρμογή, για να μη μειώνεται η αγοραστική τους δύναμη και να τονώνεται η πραγματική οικονομία.

Προβλέπει την αύξηση ακόμα του εισοδήματος των συνταξιούχων, εκτός τη μείωση του κόστους ζωής και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και με τη διασφάλιση της 13ης σύνταξης, που έκοψε δεύτερη φορά η κυβέρνηση της Ν.Δ., και την απόδοση των αυξήσεων και των αναδρομικών σε όλους.

Ψηφίζουμε στην επόμενη κάλπη ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για να διασώσει και να ενισχύσει, όπως έχει καταθέσει στο πρόγραμμά του, το ΕΣΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η ιδιωτικοποίησή τους έχει ψηφιστεί από τη Ν.Δ., η οποία οραματίζεται μέχρι και την αλλαγή του Συντάγματος για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης των πάντων, μεταξύ αυτών και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας. Αυτό θα σημάνει την πλήρη εξαθλίωση του ελληνικού λαού και τον άμεσο κίνδυνο της ζωής των πολλών, καθώς δε θα μπορούν να πληρώνουν τους ιδιώτες επιχειρηματίες Υγείας.

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., επιπρόσθετα, για να σώσει 700.000 ακίνητα, τα οποία έχει βγάλει η Ν.Δ. “στο σφυρί” των πλειστηριασμών, πρώτη κατοικία, επαγγελματική στέγη και αγροτική γη. Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το ολιστικό πρόγραμμα διάσωσης της πρώτης κατοικίας και ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε κατά 40 δισ. ευρώ με την αντιλαϊκή πολιτική της.

Κεντρικός πυλώνας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι, παράλληλα, η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, την οποία φτωχοποίησε και διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας θα επιτευχθεί, εκτός από την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και της καταναλωτικής τους δυνατότητας, με τη φορολογική τους ελάφρυνση, τη μείωση του ενεργειακού κόστους, την αύξηση της ρευστότητας, των χρηματοδοτικών εργαλείων ευρωπαϊκών και εγχώριων, όπως του Ταμείου Ανάκαμψης, της Αναπτυξιακής Τράπεζας και ενός δημόσιου τραπεζοχρηματικού πυλώνα.

Οι νέοι, τέλος, καλούνται υπεύθυνα να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν το αναπτυξιακό και δημοκρατικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που έχει στον πυρήνα του τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στην εργασία, στη στέγη, στην οικογένεια και στην αξιοπρεπή διαβίωση. Στόχος είναι, όπως επανειλημμένα τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, να μπορούν να ζήσουν, να προσφέρουν στη χώρα μας και να επιστρέψουν νέοι που έχουν ξενιτευτεί. Είναι λυπηρό, δε, να εκπατριστούν και οι εναπομείναντες, διωγμένοι από την αυταρχική και αντεργατική πολιτική του Μητσοτάκη, που μισεί τους νέους και τους καταδικάζει στη φτώχια και στο περιθώριο.

Δίνουμε, λοιπόν, τη μάχη της εκλογικής νίκης της 25ης Ιουνίου, μέσα από ένα μαζικό, ηχηρό προσκλητήριο στον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο, να ψηφίσουν τον δυναμικό εκφραστή τους, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που είναι η μόνη πολιτική δύναμη, ως κόμμα εξουσίας, που μπορεί να αναμετρηθεί με την επικίνδυνη, την καταστροφική Δεξιά και την ακροδεξιά συνιστώσα της, που λυμαίνονται τον τόπο μας και ακυρώνουν κατακτήσεις δεκαετιών, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.

Αυτή τη μάχη, για την καθοριστική εκλογική αναμέτρηση, τη δίνουμε υπέρ της κοινωνίας, παλεύοντας «να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς». «Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας απέναντι στην Ιστορία», αντιμέτωποι με «τα ισχυρά συστήματα και συμφέροντα», που στηρίζει η Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης.

Στις 25 Ιουνίου «η κάλπη είναι άδεια» και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το κόμμα των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων, διεκδικεί, καθώς δεν υπάρχει το κυνήγι του ατομικού σταυρού, κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσει. Το έχει ανάγκη η κοινωνία, να την απαλλάξει από την αντικοινωνική πολιτική του Μητσοτάκη και να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το φιλολαϊκό πρόγραμμά του, με ακέραιο το ηθικό του πλεονέκτημα για την κοινωνική ευημερία, την οικονομική ανάπτυξη και την αναγέννηση της πατρίδας μας.

* Η Χρυσάνθη Καμπουράκη είναι υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ν. Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News