Χτίζοντας ένα Ρέθυμνο για όλους!

Απόψεις
Χτίζοντας ένα Ρέθυμνο για όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η στιγμή να διεκδικήσουμε μαζί, με κάθε κόστος, έργα με υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα

Το Ρέθυμνο έχει ανάγκη από ένα γενναίο πρόγραμμα κατασκευής ζωοφόρων -αναπτυξιακών έργων υποδομής. Χρειάζεται να αλλάξουμε την κυρίαρχη ιδεολογία που επικράτησε στις αρχές του αιώνα μας και υπηρετείται ακόμη και σήμερα από συντηρητικούς και (νέο)φιλελευθέρους για σχεδιασμό-ανάπτυξη με βάσει οικονομικούς κι όχι κοινωνικούς όρους.

Του Θοδωρή Δουλουμπέκη*

Είναι η στιγμή να διεκδικήσουμε μαζί, με κάθε κόστος, έργα με υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα, πολεοδομικό σχεδιασμό με βάση την περιβαλλοντική και διαγενεακή αλληλεγγύη, μελέτες που θα υπηρετούν τη σύγκλιση μεταξύ των δήμων του Νομού αλλά και του Νομού συνολικά με την Ευρώπη, μα κυρίως υποδομές που θα μας ανοίγουν ορίζοντες στο κόσμο και θα διασφαλίζουν για όλους μας, ένα αξιοβίωτο μέλλον στον τόπο μας.

Πρέπει επιτέλους να πάρουμε ό,τι αξίζουμε:

- Πολεοδομικό σχεδιασμό στα διεθνή πρότυπα της αειφορίας με στόχο τόσο να προστατεύει το περιβάλλον όσο όμως και να υπηρετεί τις αναπτυξιακές προοπτικές της συλλογικής μας στοχοθεσίας, που θα δημιουργήσει επιτέλους το νέο κτηριακό απόθεμα που έχουμε ανάγκη ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε προσιτή κατοικία ιδιαίτερα για τις νέες και τους νέους μας στο Ρέθυμνο,

- Οδικούς άξονες που μας φέρνουν πιο κοντά, που αναπτύσσουν την ενδοχώρα, το εμπόριο και την εξωστρέφεια δίνοντας διέξοδο στο Ρέθυμνο προς τις πύλες του Νησιού. Οδικά έργα που θα ενώνουν και δε θα διχάζουν όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία με τον τρόπο που άλλαξε το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για το ΒΟΑΚ και για τον οποίο μπορούμε να διεκδικήσουμε ό,τι είναι εφικτό σε βελτιώσεις της χάραξης και της προσβασιμότητας. 

- Έργα ανάδειξης του πολιτισμικού μας πλούτου με την προώθηση της ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, μουσείων αλλά και της άυλης κληρονομιάς μας

- Μεγάλα έργα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά ιδιαίτερα τώρα που η κλιματική αλλαγή είναι δεδομένο μα και προσεισμικές επεμβάσεις για να νιώθουμε ασφαλείς στον τόπο μας,

- Έργα διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού μας τόσο για τη διασφάλιση της ύδρευσης και αποχέτευσης ενός Νομού που συνεχώς υποδέχεται περισσότερους εφήμερους επισκέπτες αλλά και για να διασφαλίζουμε τη δυνατότητα της αδιάλειπτης αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής ακόμη και μέσα στην κλιματική κρίση που βιώνουμε

Κυρίως όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε σύγχρονές υποδομές.

Αυτός είναι στόχος για τη νέα γενιά μας.

Υποδομές Πανεπιστημιακές κι ερευνητικές αλλά και επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας σε δίκτυα που ξεπερνούν το Web 2.0 κάνοντας το Ρέθυμνο μια πραγματικά έξυπνη Περιφέρεια , που μπορεί να προάγει την ποιοτική ζωή και την παραγωγή ακριβείας, που θα είναι προσιτή σε ψηφιακούς νομάδες και θα δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους του Νομού να υπερβούν τα φυσικά εμπόδια ενός νησιού.

Την τετραετία που έρχεται ας σχεδιάσουμε μαζί, ας χτίσουμε, με δικαιοσύνη, Ένα Ρέθυμνο για όλους. Και ξέρουμε και μπορούμε!

* Ο Θοδωρής Δουλουμπέκης είναι υποψήφιος βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, αντιπρόεδρος ΤΕΕ Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News