Προς άρση παρανοήσεων

Απόψεις
Προς άρση παρανοήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι νόμοι. Θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν

Οι μαθητές αποφάσισαν και πραγματοποίησαν κατάληψη του σχολείου με αίτημα την παραμονή μου ως διευθυντής.

*Γράφει ο Μανόλης Χουρσανίδης.

Πέρα από την τιμητική για εμένα ενέργεια και για την οποία τους ευχαρίστησα, από την πρώτη στιγμή τους εξηγήσαμε τόσο εγώ όσο και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ότι η κατάληψη αφενός είναι μία πράξη που δε νομιμοποιεί κανένα αίτημα και αφετέρου ότι η λήξη της θητείας μου ως διευθυντής προέκυψε από διαδικασίες που προβλέπονται από νόμους και εγκυκλίους και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μην εφαρμοστεί αυτό που ορίζεται σαφέστατα από τους νόμους και είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας κρίσεων για επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.

Διαφώνησα κάθετα με το αίτημα τους για παραίτηση της συναδέλφου από τη θέση που δικαιωματικά καταλαμβάνει από την 1η Ιουλίου 2023 και ζήτησα επιτακτικά να σταματήσει η κατάληψη.

Οι μαθητές δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι νόμοι. Θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν. Προσπαθήσαμε τόσο ο κ. Καραγιαννίδης, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ηρακλείου, όσο και εμείς ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών να τους πείσουμε για την επαναφορά στην κανονικότητα, αλλά μάταια.

Έγινε παρέμβαση χθες και από το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων χωρίς αποτέλεσμα.

Τους τόνισα επιτακτικά και διαρκώς ότι αυτό που έκαναν την πρώτη ημέρα ήταν κάτι όμορφο, αλλά ως εκεί! Από την στιγμή που επαναλήφθηκε τις δύο επόμενες ημέρες και συνεχίζεται ως και σήμερα, οδηγεί ενδεχομένως σε εσφαλμένες ερμηνείες, σχόλια και υπονοούμενα εις βάρος μου και εις βάρος των εκπαιδευτικών και του σχολείου.

Αισθάνομαι άσχημα και άβολα. ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ καμίας ενέργειας από τους μαθητές μας. ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ!

ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ!

Δηλώνω δημόσια με το χέρι στην καρδιά ότι δε συμπράττουμε με τους μαθητές σε καμία κατάληψη και σε καμία δημοσίευση, ενέργεια, κείμενο, πανό, δήλωση, μήνυμα κ.λπ. που προσβάλλουν και θίγουν ανθρώπους. Επιθυμούμε να επανέλθει η κανονικότητα και να ολοκληρωθεί το σχολικό έτος με ομαλότητα.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΑ.

Υ.Γ. Μετά την ανάγνωση του άρθρου στην ιστοσελίδα της “Νέας Κρήτης”, καταδικάζω κατηγορηματικά το αίτημα των μαθητών, δηλώνω δημόσια ότι διαφωνώ με το “τελεσίγραφό” τους και ενημερώνω ότι, αν συνεχιστεί οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά τους, θα παραιτηθώ από τα καθήκοντα του διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

* Ο Μανόλης Χουρσανίδης είναι φιλόλογος, απερχόμενος διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News