Για τη γενιά μου και τις εκλογές του Μαΐου

Απόψεις
Για τη γενιά μου και τις εκλογές του Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η “θωρακισμένη ελληνική οικονομία” του Κώστα Καραμανλή αποδείχτηκε... καρυδότσουφλο και όλοι και όλες εμείς έρμαια μιας τύχης που δε μας άξιζε

Είμαστε η γενιά που τριανταρίζοντας βρέθηκε στο “μάτι” ενός “κυκλώνα” που μας διαβεβαίωναν ότι δε θα ξέσπαγε ποτέ.

*Γράφει ο Παντελής Πετσετάκης.

Η “θωρακισμένη ελληνική οικονομία” του Κώστα Καραμανλή αποδείχτηκε... καρυδότσουφλο και όλοι και όλες εμείς έρμαια μιας τύχης που δε μας άξιζε.

Στις απαρχές του οικογενειακού και επαγγελματικού μας βίου βρεθήκαμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα. Για πράγματα που άλλοτε θεωρούνταν δεδομένα, κεκτημένα τα έλεγαν κάποιοι: σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθοί, στέγη, ακόμη και η υγεία έγιναν ξαφνικά στόχοι μακρινοί. Παλέψαμε απλώς και μόνο για να σταθούμε στα πόδια μας. Κάποιοι κάτι κατάφεραν, άλλοι ακόμα παλεύουν. Όλοι όμως πήραμε το μάθημά μας. Ξέρουμε πια τι έφταιξε, γνωρίζουμε ποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και ποιοι έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια, πουλώντας ελπίδα, αλλά αποσκοπώντας απλώς στα κοντόθωρα συμφέροντά τους.

Τη γνώση αυτή την αποκτήσαμε με επώδυνο τρόπο, μέσα από τις δοκιμασίες της κρίσης που διήρκεσε μια ολόκληρη δεκαετία. Αποκτήσαμε όμως και κάτι άλλο: ένα πείσμα ξεχωριστό, ιδιαίτερο. Το πείσμα να μην αφήσουμε καμία άλλη γενιά να περάσει από παρόμοια μονοπάτια. Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά στις σειρήνες του λαϊκισμού αλλά και στη διαφθορά των “ημετέρων” να σύρουν τη χώρα και την κοινωνία σε βάραθρα και γκρεμούς. Είμαστε αναγκαστικά - ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούμε - οι “μπροστάρηδες” ενός αγώνα για κάθε νεότερη γενιά. Ενός αγώνα για να γίνουν τα αυτονόητα πραγματικά αυτονόητα και όχι κούφια λόγια και κενές υποσχέσεις.

Σε αυτόν τον αγώνα μετέχω, με την ευθύνη που μου αναλογεί και με το κοινό μας πείσμα. Μέσα από έναν πολιτικό χώρο που αναμάρτητος δεν είναι, αλλά ανέλαβε και με το παραπάνω τις ευθύνες που του αναλογούσαν. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κρύφτηκε ποτέ. Καταρρακώθηκε εκλογικά και λοιδορήθηκε πολιτικά, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε όταν όλοι οι άλλοι τού κουνούσαν το δάχτυλο εκ του ασφαλούς ή υπόσχονταν στους πολίτες μαγικές λύσεις και κρυμμένους παραδείσους.

Σε αυτόν τον αγώνα θέλω να είμαστε μαζί, για τη γενιά μας και για κάθε γενιά πριν και μετά από εμάς που πιστεύει ότι αξίζουμε μια καλύτερη χώρα, ένα καλύτερο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο. Στις 21 Μαΐου παίρνουμε απόφαση και δίνουμε την απάντηση: Αξίζουμε περισσότερα και τα διεκδικούμε!

* Ο Παντελής Πετσετάκης είναι οικονομολόγος-ορκωτός ελεγκτής λογιστής. υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News