Δρόμος Μεσαράς: Πού είναι η κυβέρνηση και ο κ. Αυγενάκης;

Απόψεις
Δρόμος Μεσαράς: Πού είναι η κυβέρνηση και ο κ. Αυγενάκης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν παραδίδεται (στην Ελλάδα) ένα έργο για χρήση, πολύ σπάνια έχουν τελειώσει τα πάντα, δηλαδή δεν υπάρχουν εκκρεμότητες

Γράφει ο Μανόλης Βαρδουλάκης*

Οι εκκρεμότητες αυτές συνήθως καθυστερούν πολύ να τελειώσουν ή δεν τελειώνουν ποτέ, αν οι τοπικοί παράγοντες δεν ενδιαφερθούν-πιέσουν την κεντρική διοίκηση. Ο δρόμος της Μεσαράς είναι μια τέτοια περίπτωση. Το έργο παραδόθηκε τον Μάη του 2019, μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια του υπουργού Χρ. Σπίρτζη και του ΟΑΚ.

Οι εκκρεμότητες που είχε αυτό το έργο ήταν οι παρακάτω:

Α) Η κατολίσθηση στην είσοδο της Αγίας Βαρβάρας.

Β) Η κατολίσθηση στην είσοδο του τούνελ στον Απομαρμά.

Γ) Η ασφαλής σύνδεση με τον ΝΟΑ Κρήτης στο Καστέλι.

Δ) Η ολοκλήρωση του κόμβου του Πανασού.

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από την παράδοση του έργου και το μόνο που έχει γίνει είναι η αντιστήριξη στην είσοδο της Αγίας Βαρβάρας. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΚ αδιαφορούν, κίνδυνοι όμως από τις εκκρεμότητες Α, Β, Γ υπάρχουν κάθε ημέρα. Όπως επίσης υπάρχει και η ταλαιπωρία των χωριών της πάνω ρίζας και δύο μεγάλων επιχειρήσεων (λαϊκής βάσης) που αναγκάζονται να περνούν μέσα από την Αγία Βαρβάρα, επειδή δεν ολοκληρώνεται ο κόμβος Πανασού.

Ποιοι είναι οι τοπικοί παράγοντες που έχουν ουσιαστική δυνατότητα να πιέσουν την κυβέρνηση για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων; α) Η Περιφέρεια Κρήτης β) Οι δύο Δήμοι της περιοχής και γ) Οι βουλευτές του κόμματος που κυβερνά. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης με τις επερωτήσεις λίγα καταφέρνουν και ο λαϊκός παράγοντας προς το παρόν αδρανεί.

Η Περιφέρεια και οι Δήμοι δεν οργάνωσαν καμιά δυναμική αντίδραση για να πιεστεί η κυβέρνηση να κλείσει τις εκκρεμότητες. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης δε θέλουν να χαλάσουν την εικόνα της κυβέρνησης. Θέλω όμως να αναφερθώ ονομαστικά στον κ. Αυγενάκη για δύο λόγους. Ο ένας γιατί είναι Μεσαρίτης και ο δεύτερος και σπουδαιότερος γιατί είναι μέλος της κυβέρνησης, με συνέπεια να έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να δρομολογήσει λύσεις αν ενδιαφερθεί. Δυστυχώς για την περιοχή και για τον ίδιο, η μοναδική φορά που εμφανίστηκε ήταν πριν έναν χρόνο (όταν έγινε η κατολίσθηση στο ύψος του Πανασού) με τη γνωστή “γκάφα” που έκανε. Θέλω να πιστεύω ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα εκτιμήσουν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του κ. Αυγενάκη για τον τόπο μας και θα τους τιμήσουν ανάλογα στις επερχόμενες εκλογές.

*Ο Μανόλης Βαρδουλάκης είναι τέως μέλος του Δ. Σ του ΟΑΚ και Μεσαρίτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News