default-image

Οι φωνές και το τραγούδι μας μυρίζει καταιγίδα!

Απόψεις
Οι φωνές και το τραγούδι μας μυρίζει καταιγίδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέω τα λίγα που η αδιαφορία μας μπορεί να τα πιάσει. Οι λογικοί αγαπούν με πάθος το λαό και δεν τον οδηγούν στην εξαθλίωση

Ο κίνδυνος είναι από τον κερδοσκόπο ηγέτη. Οι γνωστικοί στις κρίσιμες στιγμές σκέφτονται με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα ενώ και από πριν επιδεικνύουν πρόνοια.

Του Κωστή Μουδάτσου

Όμως η προσπάθεια του λογικού ηγέτη πάει στράφι όταν το επιτελικό κράτος χρησιμοποιεί μεθόδους που  εξαθλιώνουν το λαό, ξεχαρβαλώνοντας το κράτος για να ενισχύσει τα μεγάλα κρατικοδίαιτα συμφέροντα και τα «δικά του παιδιά». Ούτε την εμπειρία από την πανδημία μελετούν, μα ούτε και το πώς χρεοκόπησαν τη χώρα και την οδήγησαν στα τερατώδη μνημόνια. Έτσι έχομε τους λογικούς ηγέτες από τη μια και από την άλλη τους κερδοσκόπους!

Σκεφτόμαστε τολμηρά και παγωμένα σαν τους κρίνομε! Υπάρχει η προπαγάνδα των νεοφιλελεύθερων με τους ακροδεξιούς που επιζητούν μετά μανίας το κέρδος. Ετούτοι θέλουν υποδουλωμένη τη μάζα και συγκεντρώνουν κοπάδια. Οι διαπλεκόμενοι πλούσιοι βλάπτουν την Δημοκρατία.

Υπάρχει η λαϊκή προοδευτική παράταξη που στηρίζεται στους ενεργούς πολίτες. Βέβαια η Δημοκρατία στηρίζεται στη συζήτηση και στο διάλογο που είναι και η ουσία της. Η δύναμη βρίσκεται στη διαφορετικότητα. Κι εδώ είναι η δύναμη του σκεφτόμενου ανθρώπου, που ο ορισμός του σηκώνει πολλές ερμηνείες. Ο σκεφτόμενος που κρίνει και δρα στηρίζει και εξελίσσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, αναδεικνύει την κοινωνία των ενεργών πολιτών.

Υπάρχει και η άποψη του «ήσυχου ανθρωπάκου» που θέλει να κάθεται στον καναπέ του σπιτιού του. Ο ήσυχος και εξαθλιωμένος είναι το θύμα του καναπέ που πείθεται να βρίζει ότι όλοι είναι τα ίδια, παρασυρμένος από τους δημοκόλακες.

Εμείς μιλάμε για τα λαϊκά συμφέροντα και πως θα υπηρετήσομε τις υποθέσεις της πολιτείας και τα οράματα της κοινωνίας. Το όραμα είναι λόγος και ιδέες και μετά έρχεται η πράξη.  Οι λογικοί ηγέτες δεν ανακατεύουν τους άδικους με τους αδικημένους, το θύτη με το θύμα. Είναι ενάντια στις επιθυμίες των συμφεροντολόγων, που είναι βουτηγμένοι στη διαπλοκή και στη διαφθορά. Οι διαφθαρμένοι διαπλεκόμενοι καταστρέφουν τους δίκαιους και οδηγούν στη παρακμή τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο λαϊκός ηγέτης με σύνεση υποστηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα και τους θεσμούς της Δημοκρατίας. Πορεύεται με σεμνότητα και προσπαθεί να μεγαλώσει τον κοινό πλούτο και όχι τον ατομικό πλουτισμό. Δεν είναι δυνατόν οι κάτοχοι του πλούτου, οδηγούμενοι από την προσωπική απληστία, να είναι ηγέτες και πολιτευόμενοι με το κυβερνών κόμμα και καθοδηγούμενοι από τα μεγάλα συμφέροντα, ενώ ο λαός να μένει στερημένος και ταπεινωμένος. Είναι κατωτεροποιητικό να τους ανεχόμαστε όλους. Μοιράζουν επιδοματάκια ώστε να μένετε πειθήνιοι και να σας τιθασεύουν τα θηρία της ασύδοτης αγοράς!

Άκου ανθρωπάκο, οι δημοκόλακες και οι δημοπίθηκες, όπως λέει και ο Αριστοφάνης, υπηρετούν την εξουσία και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Δεν τους ενδιαφέρει εάν οδηγούν στην εξαθλίωση το λαό και τη Δημοκρατία στη παρακμή. Έχουν σαν σκοπό το κέρδος  χωρίς να τους νοιάζει εάν φτωχοποιείται ο λαός που υποφέρει.  Ούτε εάν οι θεωρίες που υποστηρίζουν έχουν ξεπεραστεί. Ο αντικρατισμός έχει φάει τα ψωμιά του. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Η ασφάλεια στα μέσα μεταφοράς είναι βασικός κοινωνικός νόμος! Η δημόσια υγεία και παιδεία είναι κοινωνικό δικαίωμα.

Ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος ενωμένος και συνεργαζόμενος είναι ισχυρότερος όλων, αλλά ασθενέστερος όταν καθένας δρα χωριστά και κατηγορώντας η απορρίπτοντας τον άλλο. Το ελεύθερο πνεύμα της Δημοκρατίας βρίσκεται στην διαφορετικότητα και στη σύνθεση. Η δύναμη της είναι η ισχύς «εν τη ενώση», στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Επειδή οι εξουσιαστικές δυνάμεις των νεοφιλελεύθερων, των συντηρητικών δεξιών και ακροδεξιών ενώνονται για να κατέχουν την κυβερνητική εξουσία, οφείλουν οι προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις να βρουν τρόπους συνεργασίας.

Οι φωνές και το τραγούδι μας μυρίζουν καταιγίδα γιατί δεν ζητάμε ένα ναι η ένα όχι. Απαιτούμε τη ζωή μας και το κουμάντο στη ζωή μας! Κι αυτό γιατί μέχρι γελοιότητας, η «απολίτικη κοινωνία» κρύβει πολιτικά εγκλήματα και την κυρίαρχη κουλτούρα της ανομίας! Για εμάς στο κέντρο της πολιτικής είναι ο άνθρωπος, στα μάτια μας είναι η κοινωνία και ο τόπος μας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News