Φραγκίσκος Παρασύρης: «Δύναμη της λογικής, της συνέπειας και της συνέχειας. Γι΄αυτό με το ΠΑΣΟΚ» (vid)

Κρήτη
Φραγκίσκος Παρασύρης: «Δύναμη της λογικής, της συνέπειας και της συνέχειας. Γι΄αυτό με το ΠΑΣΟΚ» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μέλλον διαμορφώνεται σήμερα, από τις πράξεις όλων μας στο παρόν, γι’ αυτό  πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Γιατί η πρόοδος απαιτεί τη συμμετοχή και τη δουλειά όλων μας. Γιατί οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι ήδη εδώ - Οι πρώτες δηλώσεις του Φραγκίσκου Παρασύρη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του

Αυτές τις προκλήσεις καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως πολιτικός φορέας. Γιατί μόνο τότε θα επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον του τόπου και θα διαχειριστούμε σωστά τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει τις επερχόμενες αλλαγές και να θέσει τα θεμέλια για μια ισχυρή και δίκαιη ανάπτυξη. Με οδηγό τον άνθρωπο και τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Χρειαζόμαστε, σήμερα, ένα νέο, κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο που θα δίνει έμφαση στη μείωση των ανισοτήτων, στην ενσωμάτωση των αλλαγών που επιφέρει η ψηφιακή εποχή, στη μετάβαση στην πράσινη οικονομία, στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου και στην αξιοποίηση του πολυτιμότερου αγαθού που έχουμε στη διάθεσή μας: του ανθρώπινου κεφαλαίου.

Το ΠΑΣΟΚ σε μια μεγάλη διαδρομή στάθηκε στη σωστή όχθη του ποταμιού. Αναμετρήθηκε με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, αντιστάθηκε στις επιταγές του σκληρού καπιταλιστικού μοντέλου και των μεγάλων συμφερόντων. Έβαλε πλάτη στα δύσκολα. Για να γυρίσει η χώρα τον τροχό.

Με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος, εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι της παράταξης χάραξαν μια νέα πορεία. Όλοι μαζί αφήνουμε πίσω τις ψευδαισθήσεις του παρελθόντος και διαμορφώνουμε το προγραμματικό μας σχέδιο, κατανοώντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά μας.

Γιατί, στα πενήντα, σχεδόν, χρόνια της μεταπολίτευσης η Ελληνική Δημοκρατία συμβίωσε με το λαϊκισμό και το διχαστικό λόγο και σήμερα, ευτυχώς, όλοι γνωρίζουν πως τις παλιές διαχωριστικές γραμμές, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τις σπάσει. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπερβεί τα χαρακώματα και να συγκροτήσει έναν ισχυρό πολιτικό λόγο, που θα στηρίζεται στις πραγματικές μας ανάγκες, θα μας βοηθά να σκεφτόμαστε πιο υπερβατικά, πιο τολμηρά, για να κατανοήσουμε τελικά τον κόσμο σε 20 χρόνια από σήμερα. Αυτή τη δύναμη της λογικής, της συνέπειας, της συνέχειας και του σταθερού ευρωπαϊκού προσαναταλισμού της χώρας είναι που υπολογίζει ως αντίπαλο δέος η Νέα Δημοκρατία.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερούς δεσμούς με την κοινωνία, είναι ένα κόμμα βαθιά συνδεδεμένο με τις πιο προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Γιατί πάντα και πάνω από όλα το ΠΑΣΟΚ έβαλε το συμφέρον της χώρας, θυσιάζοντας ακόμα και «τον ίδιο του τον εαυτό».

Προσωπικά, κοιτάζοντας στα μάτια τα παιδιά μου προβληματίζομαι ειλικρινά για τις νέες τάσεις, αλλά και για τα πολύ σημαντικά ηθικά και πολιτικά διλήμματα που οι σημαντικές εξελίξεις θα μας υποχρεώσουν να αντιμετωπίσουμε.

Ως Υποψήφιος Βουλευτής, με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο Ν. Ηρακλείου, καταθέτω τη δική μου σφραγίδα στο ξεκίνημα μιας νέας πορείας. Με τη δυναμική ανανέωση, τη συνεχή και συνεπή παρουσία μου στο χώρο, συνεισφέροντας στη διαμόρφωση του προγραμματικού μας λόγου και στη διασφάλιση της αυτόνομης πορεία μας,  γινόμαστε οι άνθρωποι της νέας αλλαγής.

Αφήνουμε ανοιχτό το παράθυρο στο μέλλον.  Για αυτό έχει σημασία να αναγεννηθεί ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το οποίο θα καλύπτει όλο τον προοδευτικό μεσαίο χώρο, δελεαστικό, σύγχρονο, αυθεντικό, γνήσια μεταρρυθμιστικό, σε επαφή με τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί εγγύηση για τη χώρα.

Έχει, επομένως, μεγάλη σημασία η αξιοπιστία του χώρου και η πολιτική της αλήθειας.  Και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να μιλήσουμε, για τα θεμελιώδη, πρέπει να μιλήσουμε για το πώς μπορεί πράγματι η χώρα, να  κερδίσει  το χαμένο χρόνο και πώς η Ελλάδα θα γίνει αυτό που δικαιούται ιστορικά, γεωγραφικά, να είναι.

Αυτό είναι, επομένως, το καθήκον μας. Το καθήκον μας είναι πατριωτικό, γιατί ο προοδευτικός σύγχρονος πατριωτισμός και η γλώσσα της αλήθειας είναι ό,τι πιο προοδευτικό υπάρχει στον τόπο αυτόν.

Αυτό το καθήκον θα υπηρετήσω ως Υποψήφιος Βουλευτής, καλώντας σας, το δρόμο για το αύριο να τον χαράξουμε μαζί.

Η πρώτη δήλωση του υπουψήφιου βουλευτή νομού Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Φραγκίσκου Παρασύρη, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News