Τούτος ο τόπος!

Απόψεις
Τούτος ο τόπος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αρπακτικά γνωρίζουν ότι πρέπει να φαίνονται νόμιμοι. Έτσι ψηφίζουν νόμους που ακόμη και οι ληστές γίνονται νόμιμοι!

Του Κωστή Μουδάτσου

Υπάρχει ένας πολιτικός χώρος που έχει συνηθίσει το μάσα- μάσα οι μασέλες και δεν μπορεί να αλλάξει χούγια. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι! Έχει καταντήσει αρπακτικός εγωισμός της κυρίαρχης κάστας. Μια κάστα που αποτελείται από χρηματιστηριακούς και τραπεζικούς κύκλους, πολιτικούς, βιομήχανους, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κ.α. Αυτοί κυβερνούν για να καταληστεύουν και να υφαρπάζουν τα δάνεια, τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, τα ασημικά και τον πλούτο της χώρας. Ούτε τα λαϊκά αποθέματα γλυτώνουν! Πολλοί είναι οι τρόποι! Με νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές κορώνες, πολλές φορές αδέξιες, περί πατριωτισμού και εθνικού υπερήφανου αισθήματος κάνουν χρυσές δουλειές με ποικίλες κομπίνες. Έξυπνοι άνθρωποι, που ενώ ξέρουν ότι είναι εθνικά αρπακτικά, φροντίζουν με το αζημίωτο ο κόσμος να μην έχει ιδέα για τις δράσεις τους. Σπέρνουν φόβους γιατί ο φοβισμένος λουφάζει και εκτελεί εντολές! Πειθήνια ρομποτάκια!

Τα αρπακτικά γνωρίζουν ότι  πρέπει να φαίνονται νόμιμοι. Έτσι ψηφίζουν νόμους που ακόμη και οι ληστές γίνονται νόμιμοι! Κι αν δεν γίνεται να αλλάξουν κάποιους νόμους αλλάζουν τη σύνθεση των επιτροπών και των θεσμικών οργάνων. Στη πολυνομία προστίθενται και οι γνωμοδοτήσεις και δένει το γλυκό! Πιστεύουν ότι δική τους είναι η Ελλάς και συ δεν πρέπει να μιλάς. Γι αυτό ασκούν κάθε δικαίωμα «ιδιοκτησιακό» που απορρέει από τις δικές τους ερμηνείες! Η κατασπατάληση των οικονομικών πόρων γίνεται με πολλούς τρόπους.  Τώρα ακονίζουν τα μαχαίρια για το Ταμείο Ανάκαμψης. Εβδομήντα με ογδοήντα δισεκατομμύρια είναι αυτά! Και η κλεπτική οικονομία παραμένει κλεπτική πολλά χρόνια τώρα με διάφορους εκσυγχρονισμούς!

Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δίνουν την ευκαιρία στη χώρα μας να σταθεί στα πόδια της και να αποφύγει νέες περιπέτειες. Να οργανώσει την οικονομία, τις υποδομές, την καινοτομία, την παιδεία και την υγεία αλλά και να στηρίξει τις παραγωγικές τάξεις! Να λυθούν  προβλήματα που παραμένουν άλυτα δεκαετίες τώρα! Να δει προοπτική και μέλλον η νέα γενιά! Να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων και των μικρομεσαίων! Να πάρει βαθιά ανάσα ο επιχειρηματίας! Να δει η Τέχνη και ο Πολιτισμός άσπρη μέρα! Να απολαύσει η Τρίτη Ηλικία ότι της ανήκει μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς!

 Στο κίνδυνο να χάσουν τις βουλευτικές εκλογές, οι εθνικοί εργολάβοι γίνονται πολύ δραστήριοι και ενεργοί, ώστε οι ψηφοφόροι να μην προκαλέσουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Το κόλπο του φόβου είναι μια καλή μέθοδος. Η συκοφάντηση παλιά συνήθεια! Οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις καλό εργαλείο ελέγχου και τήρησης των απαιτούμενων μέσων. Το σκηνικό είναι τέλειο! Τα γρανάζια καλολαδωμένα για να εκτελούν το σχέδιο. Το αόρατο χέρι δίνει κατευθύνσεις γιατί ξέρει ότι σαν βοηθούν τη τζέπη τους, βοηθούν και τη πατρίδα. Διαφορετικά υπάρχουν και οι εκβιασμοί και η παραπλάνηση!

Ο έλεγχος της κοινής γνώμης γίνεται πολιτική πρακτική. Οι νεοφιλελεύθεροι και οι ακροδεξιοί κάνουν τη δουλειά της πλουτοκρατίας! Ντόπιας και ξένης ακρίδας! Οι αστοί που δεν έγιναν ποτέ εθνική αστική τάξη, ονειρεύονται πάλι την κλεπτοκρατία. Πολλά τα χρήματα του αναμενόμενου Ταμείου Ανάκαμψης και πολλές οι δουλειές που δίνουν πλούτο, δύναμη και εξουσία! Ξέρουν καλά ότι τα εθνικά θέματα προσφέρονται για πατριδοκαπηλεία και προπαγάνδα. Ο αντί αριστερός λόγος πριμοδοτείται και επαινείται από την κάστα των αρπακτικών. Αποτελεί προσοδοφόρο επάγγελμα! Ο φόβος ενάντια στην αριστερά και την κεντροαριστερά διαχέεται παντού. Τα συστημικά ΜΜΕ οργιάζουν και οι φλύαρες τηλεπερσοάνες ασχημονούν παντοιοτρόπως!

 Η σκληρή δεξιά συνεχίζει να κάνει ότι έκανε πολύ καλά παλαιότερα. Ήταν αντιτρικουπική,  αντιβενιζελική,  αντικομουνιστική, αντιπαπανδρεΐκή και τώρα αντισυριζαιική! Παλιά μας τέχνη κόσκινο! Από την άλλη κρατάει  για τον εαυτό της τα σύμβολα του εθνικού φρονήματος και του πατριωτισμού! Εμμονικά επιμένουν στο αντί σε κάθε νέο και κοινωνικά ωφέλιμο!

Οι δεισιδαίμονες θα κάνουν τη Παναγία να κλαίει μπροστά στον όλεθρο να γίνει πράξη η  συμμαχία, αριστερών, κεντροαριστερών και άλλων πατριωτικών, προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων. Θα κάνουν τη Παναγία να δακρύζει από αγαλλίαση σαν εμφανίζεται εκείνος που θα σώσει τη χώρα από τους νέους εθνικούς κινδύνους και την αριστερά!

Κι έτσι οι αδίστακτοι πλουτοκράτες, που ποτέ δεν έγιναν εθνική αστική τάξη, θα συνεχίσουν το μόνιμο εργολαβικό έργο τους και θα χρησιμοποιήσουν τα ακονισμένα μαχαίρια για τα

χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. 70-80 δις ευρώ είναι αυτά! Δεν είναι παίξε γέλασε και το έχουν πάρει πολύ σοβαρά! Να πάρουν χρηματοδοτήσεις και δάνεια, να ξαναπάρουν και ξανά τα ίδια και στη συνέχεια να τα βγάλουν σε τόπους φορολογικών παραδείσων του εξωτερικού. Οι τσίρακες και τα κλουθάκια θα γλύψουν κοκαλάκια ώστε να αποτελέσουν το στρατό των αυλοκολάκων και των συκοφαντών κατά των αντιπάλων! Οι υπηρέτες με το αζημίωτο εξυπηρετούν και στηρίζουν τα σχέδια!

Και ο λαός; Τι κάνει ο λαός; Οι ενεργοί πολίτες θα αφήσουν το πλιάτσικο, τη διαπλοκή με τη διαφθορά να γίνονται τέχνες της απάτης της κλεπτοκρατίας των ολίγων; Ο λαός θα γίνει κυρίαρχος λαός ή θα μείνει απαθής ή ακόμη και χειροκροτητής;

Η νέα γενιά θα πει ότι μπαίνει στη μάχη και δεν θα αφήσει τους ταλαίπωρους συνταξιούχους να αποφασίζουν και για αυτή; Θα πάει κόντρα στους αυλοκόλακες και στους συκοφάντες που δίνουν δύναμη στην αρπακτική κάστα;

Οι παραγωγικές ηλικίες θα βοηθήσουν τον ήλιο να ανατείλει ή θα περιμένουν την σύγχρονη «εκτέλεση» πριν ροδίσει η αυγή; Ανεργία, μετανάστευση, φτωχοποίηση και εξαθλίωση είναι σύγχρονες μορφές κοινωνικού αποκλεισμού και βαριάς κατάθλιψης.

Και οι προοδευτικές δυνάμεις θα πουν το λόγο που εμπνέει εμπιστοσύνη, ελπίδα και όραμα στους πολίτες όλης της χώρας, που ακόμη και όσοι δεν ψηφίζουν να τον σεβαστούν και να ψάξουν αντάξια επιχειρήματα για να τον αντικρούσουν;

Αποφάσεις χρειάζονται! Τις δύσκολες όμως αποφάσεις δεν μπορούν να τις πάρουν εκείνοι που κουβαλούν ενοχές για παλιές αποφάσεις που έλαβαν και οδήγησαν τη χώρα στη κόλαση! Οι δύσκολες αποφάσεις απαιτούν δυνητικές εναλλακτικές λύσεις για κάθε διαφορετική περίπτωση και κατάσταση. Οι αποφάσεις απαιτούν επίγνωση ισορροπιών, πλήρη συναίσθηση δυσκολιών και της αντίθεσης στα μεγαλοσυμφέροντα. Κριτική ματιά και διαχείριση με εποικοδομητικό τρόπο! Πώς να το πούμε; Είμαστε εμμονικοί με τη χώρα και το λαό μας!

Η συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να βάλει το στοίχημα της ανακούφισης και της ενίσχυσης των πολιτών, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, τον εκσυγχρονισμό της χώρας και της εξέλιξης των δημοκρατικών διαδικασιών προς όφελος της κοινωνίας και της Δημοκρατίας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News