Ανάγκη πολιτικής λύσης για τους συμβασιούχους Covid του Δήμου

Απόψεις
Ανάγκη πολιτικής λύσης για τους συμβασιούχους Covid του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η ώρα να ληφθεί επιτέλους η απαραίτητη πολιτική απόφαση για την οριστική επίλυση αυτής της κατάστασης

Γράφει ο Θοδωρής Δουλουμπέκης*

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση Covid στο Δήμο Ρεθύμνου, και σε δεκάδες άλλους δήμους της χώρας, εδώ και μήνες βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας.  Το εργασιακό μέλλον τους κρίνεται μήνα σε δικαστικές αίθουσες μέσα από πολυδάπανες διαμάχες κι όχι, όπως θα έπρεπε, στο πεδίο της εργασίας τους.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι  υπηρεσίες όλων των δήμων είναι σοβαρά υποστελεχωμένες και λειτουργούν στα όρια τους, είναι κοινά αποδεκτό από όλους τους ρεθυμνιώτες, ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, συμβάλλουν τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει, εκ πεποιθήσεως, να μην καταλαβαίνει την ανάγκη.

Είναι η ώρα να ληφθεί επιτέλους η απαραίτητη πολιτική απόφαση για την οριστική επίλυση αυτής της κατάστασης στην οποία εδώ και καιρό έχουν περιέλθει δεκάδες οικογένειες εργαζομένων στο Δήμο αλλά και για να προλάβουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, στην οποία θα περιέλθουν χιλιάδες ρεθυμνιώτων, οι οποίοι θα αδυνατούν να εξυπηρετηθούν για καθημερινά ζητήματά τους από τις αποστεωμένες δημοτικές υπηρεσίες.

Οφείλουμε ως ρεθυμνιώτες, χωρίς περιστροφές, να σταθούμε δίπλα τους και στη νέα δικαστική μάχη τους για την 18η Ιανουαρίου και μετά να διεκδικήσουμε μαζί τους την επ αόριστον συνέχιση της εργασίας τους και τελικά της προσφοράς τους στις δημότισσες και τους δημότες του τόπου μας. 

*Ο κ. Δουλουμπέκης είναι Πολιτικός Μηχανικός - Μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News