default-image

Έφυγε ο χρυσοχόος Κώστας Κασσωτάκης

Κρήτη
Έφυγε ο χρυσοχόος Κώστας Κασσωτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπήρξε πρωτοπόρος και στις θαλάσσιες επιχειρήσεις του νησιού, αφού αξιοποίησε τουριστικά την νήσο Ντία, όπου οργάνωσε για πρώτη φορά ταξίδια αναψυχής και εστίασης στο νησί για σειρά ετών.

Ο Κώστας Κασσωτάκης ήταν γέννημα θρέμμα Ηρακλειώτης που από μικρή ηλικία διδάχτηκε και υπηρέτησε την τέχνη της Χρυσοχοΐας. Ήταν από τους λίγους της εποχής του που αναβίωσαν και ανάπτυξαν την Βυζαντινή τέχνη κατασκευής κοσμημάτων, ως μαθητής του δάσκαλου Νεοφώτιστου, ενώ με την πάροδο των χρόνων υπήρξε ο ίδιος εμπνευστής και δάσκαλος για πολλούς νεότερους συναδέλφους που  μαθήτευσαν στο πλάι του, 

Υπήρξε πρωτοπόρος και στις θαλάσσιες επιχειρήσεις του νησιού, αφού αξιοποίησε τουριστικά την νήσο Ντία, όπου οργάνωσε για πρώτη φορά ταξίδια αναψυχής και εστίασης στο  νησί για σειρά ετών. 

Με αμείωτη πάντα τη διάθεση να προσφέρει, συμμετείχε ως  εκπαιδευτής σε πολλά σεμινάρια χρυσοχοΐας σε δημόσιες  δομές αλλά και στο Λύκειο Ελληνίδων. 

Ο Κώστας Κασσωτάκης εφαρμόζοντας την καλλιτεχνική φύση  της χρυσοχοΐας ασχολήθηκε ενεργά με την κατασκευή  χειροποίητων ιερατικών κοσμημάτων και εκκλησιαστικών  σκευών και κειμηλίων. Πολλές από τις κατασκευές του  κοσμούν μεγάλους ναούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ τα  δύο μεγαλύτερα χειροποίητα αρτοφόρια από φιλιγκράν (filigree) στον κόσμο, βρίσκονται στο Σακραμέντο και το Λας  Βέγκας.  

Υπήρξε ενεργό μέλος της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του  Ηρακλείου λαμβάνοντας μέρος, αλλά και διοργανώνοντας  εκδηλώσεις για την ιστορία του νησιού, όντας ο ίδιος συλλέκτης ιστορικών αντικειμένων.  

Ο Κώστας Κασσωτάκης ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη ευαισθησία και αίσθημα προσφοράς προς το συνάνθρωπό  του, μη διστάζοντας να βοηθήσει με κάθε μέσο και όσο μπορεί όποιον είχε ανάγκη ή ζητούσε τη συνδρομή του. 

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στις 15:30 στον ιερό ναό του Αγίου Μηνά.η σωρός του πολυαγαπημένου μας Κώστα κασσωτακη θα βρίσκεται εκεί από τις 15:00 μ.μ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News