Απάντηση για τους αίγαγρους

Απόψεις
Απάντηση για τους αίγαγρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή στη “Ν.Κ.” από τον δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου Ματθαίο Φιλιππάκη

Από τον κ. Ματθαίο Φιλιππάκη, δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, πήραμε την παρακάτω επιστολή:

«Την Τετάρτη 13/12/2022 “άγνωστος” πληροφοριοδότης διοχέτευσε στα ΜΜΕ σε όλη τη χώρα άκρως ψευδείς καταγγελίες περί δήθεν παράνομης διακίνησης και εμπορίας αιγάγρων από το εκτροφείο νησίδων Αγίων Πάντων-Μικρονησίου πόλεως Αγίου Νικολάου Π.Ε. Λασιθίου, και μάλιστα στο εξωτερικό, από δασοφύλακα της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου. Η ανυπόγραφη αυτή καταγγελία αναγάγει ως σκάνδαλο εν αιθρία την πάγια από το 1954 διαχειριστική αρχή της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου να απομακρύνει τον υπερπληθυσμό (κυρίως γεννήτορες) και να τον διαθέτει σε άλλα νομίμως λειτουργούντα κρατικά, ιδιωτικά εκτροφεία και ζωολογικούς κήπους της χώρας, για τη διατήρηση του είδους και της ανταλλαγής αιμάτων, που λέμε στην κοινή. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατόπιν αποφάσεων του ίδιου του αρμόδιου υπουργείου και τηρείται πλήρης φάκελος αρχείου αποδεικτικών στοιχείων.

Ο θόρυβος περί κακοδιαχείρισης δεν είναι τυχαίος, διότι η θέση των πανέμορφων νησίδων Αγίων Πάντων-Μικρονησίου στον τουριστικό κόλπο Μεραμβέλλου είναι κρίσιμη και εκτεθειμένη σε συμφέροντα επιχειρηματικής αξιοποίησης, και κάνω δημόσια έκκληση για την υπεράσπιση αυτού του δημόσιου αγαθού. Πέραν όμως αυτού, ήδη τα ΜΜΕ εξέθεσαν ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη το προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου, που με τον κίνδυνο του πνιγμού φροντίζει για τη συντήρηση του μοναδικού στον κόσμο αυτού εκτροφείου γνήσιων αιγάγρων (μελέτη αμερικανικής ομάδας το 1999).

Επί 40 έτη υπηρετώ ως δασολόγος στη Διεύθυνση Δασών Λασιθίου και γνωρίζω πλήρως όλα τα πραγματικά περιστατικά, υπερασπίζομαι την Υπηρεσία, ασκώ το δικαίωμα προστασίας διοικουμένων και διευκρινίζω ότι: Ως αρμόδιος δασολόγος που επιλαμβάνομαι από το 1984 της όλης υπόθεσης αναλαμβάνω το βάρος της καταγγελίας και δηλώνω ότι δεν ευθύνεται για το οτιδήποτε κανένας άλλος συνάδελφός μου και ειδικά δασοφύλακας. Οι διοικητές που τροφοδότησαν με τις αθλιότητες αυτές τα ΜΜΕ είναι η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνέργεια με τον παράνομα τοποθετημένο από την ίδια ως αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου. Η τοποθέτηση αυτή ακυρώθηκε από το ΔΕΧ με την 99/30.5.2022 τελεσίδικη απόφασή του και τώρα για να τον διατηρεί παράνομα στη θέση του προστρέχει να τον υποστηρίξει με τις αθλιότητες αυτές.

Διευκρινίζω ότι στις 8/12/2022, το δικαστήριο της ουσίας, εκδικάζοντας την υπόθεση 2 τρίτου που αφορούσε ζωοκλοπή και την υπόθεση 8 περί περίθαλψης αγρίων ζώων που αφορούσε εμένα, διέκοψε και αποσύρθηκε για να συναποφασίσει. Επανερχόμενο στην έδρα, το δικαστήριο απήγγειλε αθώωση για τον κτηνοτρόφο και ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή για μένα, όπου και αντιλαμβανόμενος το λάθος ζήτησα την εφέσιμη ποινή των 8 μηνών με αναστολή, άσκησα την έφεση και δεν ευρίσκεται σε ισχύ καμία καταδίκη. Ευχαρίστησα δημόσια το δικαστήριο - οι αποφάσεις των είναι σεβαστές. Αντιθέτως η κυρία συντονίστρια, χωρίς να γνωρίζει το σκεπτικό και πριν ακόμη καθαρογραφεί η απόφαση της εφεσιβληθείσας ασήμαντης αυτής ποινής, που θα πάρει μήνες, την κατήγγειλε δημόσια ως συντελεσθείσα καταδίκη επί βαθμώ κακουργήματος που συμπαρασύρει την ποινή της θέσης σε αργία και την απόλυσή μου, με “φωτογραφίζει” και με περιγράφει δημοσίως στα ΜΜΕ ως εν γένει κακούργο. Το πραγματικό πρόβλημα τώρα είναι ότι από τον Αύγουστο του 2020 η Υπηρεσία μου έχει διαλυθεί με ευθύνη αυτής και του παράνομα υπηρετούντος προϊσταμένου της, ο οποίος μεθοδικά απειλεί, παραπέμπει στα ποινικά δικαστήρια και στις ΕΔΕ όλο το προσωπικό που του αντιστέκεται και το εξαναγκάζει σε ακούσια έξοδο και φυγή με οποιονδήποτε τρόπο. Ειδικά καταδιώκει τους υφισταμένους του δασοφύλακες που το 90% ψηφίζουν τη Ν.Δ. Το πολιτικό γραφείο του κυρίου Πλακιωτάκη έχει ήδη προ πολλών μηνών ενημερωθεί πλήρως από τους ίδιους. Ο προϊστάμενος αυτός έχει την κάλυψη του ακαταδίωκτου και από όλη τη δεξιά υπηρεσιακή ιεραρχία του ΥΠΕΚΑ. Με συγκεκριμένη στόχευση και σε προεκλογική περίοδο επιχειρεί να μείνει “μόνος στο σπίτι” χωρίς θεσμικό έλεγχο, όπου το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών κινδυνεύει να τεθεί υπό την κυβερνητική ομηρία των χιλιάδων αντιρρήσεων στον δασικό χάρτη. Ο προϊστάμενος αυτός φαίνεται να τους υπόσχεται “καλάθια” στις κάλπες αν “μείνει μόνος στο σπίτι”, με την παράνομη υπογραφή του.

Είμαι ο νόμιμα ορισμένος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου σύμφωνα με τις 98/2021 και 99/2022 αποφάσεις ΔΕΧ που η διοίκηση αρνείται να εφαρμόσει και, με τη δημοκρατική ευθύνη αυτή, κάνω δημόσια έκκληση στους πολίτες να αντιστέκονται και να εμμένουν στη θεραπεία τους δικαιωματικά και κατά νόμο.

Καλώ τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας μου να μην υπακούν σε παράνομες εντολές, να εκτελούν πιστά τα καθήκοντά τους βάσει του νόμου και της συνείδησής τους και να μην παραιτούνται του αγώνα, μέχρι να επανέλθει η νομιμότητα. Ζητώ την τοποθέτηση άλλου δεξιού προϊσταμένου που να μην “κοσμεί” τη λίστα Λαγκάρντ των 580 ονομάτων του ΚΕΦΟΜΕΠ υπ. Οικονομικών και να διαθέτει υπηρεσιακή πίστη και δημοκρατική κουλτούρα. Ψευτοαντιπολίτευση δεν κάνω, καρέκλες δεν κυνηγώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News