Νεοφιλελεύθερη πρακτική και πολιτική νεο - δημαγωγία

Απόψεις
Νεοφιλελεύθερη πρακτική και πολιτική νεο - δημαγωγία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Του Απόστολου Λουλουδάκη 

 « Αυτό που δίνει στα άτομα όση ελευθερία είναι συμβατή με τη ζωή στην κοινωνία είναι η λειτουργία της Οικονομίας της Αγοράς. Τα συντάγματα και οι χάρτες δικαιωμάτων δεν δημιουργούν την ελευθερία. Απλώς προστατεύουν την ελευθερία ενάντια σε καταπατήσεις της εξουσίας», αυτό έχει πει ο πατέρας του μονεταρισμού   Λούντβιχ φον Μίζες το 1957 θεοποιώντας την Αγορά και προσθέτοντας  την Αγορά ως καινούργιο μέρος στη διάκριση των εξουσιών, ως κάτι ανεξάρτητο από την Εκτελεστική,  την Νομοθετική και την Δικαστική γιατί έχουμε επί πλέον και την Οικονομική εξουσία. Αρκετά γνωστοί οι πολιτικοί που την υπηρέτησαν σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία και εδώ τα παιδιά του Μάνου και Μητσοτάκη.

Η προβολή της νέας ανθρωπιστικής κρίσης με σόου στα σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές, στην λαχαναγορά γίνεται 

 από τον γνωστό τσαρλατάνο του Ελληνικού νεοφασισμού...

Το φαινόμενο Άδωνις Γεωργιάδης στιγματίζει την ιστορία του κόμματος της ΝΔ.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Μητσοτάκη στο πόστο του υπουργού ανάπτυξης ενός ανεκδιηγητου, γελοίου και γραφικού ακροδεξιού κλόουν.

Είναι στρατηγικής σημασίας στόχος του Μωυσή να προβάλει προκλητικά τον εκφυλισμό της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό μόρφωμα .

Δείχνει την πόρτα εξόδου σε κάθε σοβαρό στέλεχος της συντηρητικής παράταξης που έχει απομείνει στην ΝΔ....

Βλέπω στα κανάλια των ολιγαρχων ότι έχουν εξαφανιστεί τελευταία στελέχη της Δημοκρατικής Δεξιάς . Τυχαίο γεγονός μήπως?

 Οι   επόμενες εκλογές είναι οι πλέον κρίσιμες της μεταπολίτευσης.

Δεν θα καταγράψουν μόνο τα  ποσοστά των κομμάτων αλλά θα κρίνουν  και το μέλλον της συντηρητικής παράταξης.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά του Μητσοτάκη και στην δημοκρατική δεξιά θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της συντηρητικής παράταξης και της χώρας.

Η σημερινή ΝΔ του Μητσοτάκη είναι  βαθειά διχασμένη .

Η εικόνα της ενότητας που προβάλλεται μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού είναι πλαστή .

Η ηγεμονία Μητσοτάκη αμφισβητείται φανερά πλέον τόσο από πρώην κορυφαία στελέχη όσο και από κυβερνητικά έντυπα...

Αυτές οι εικόνες του γραφικού υπουργού οξύνουν την κρίση στο εσωτερικό της ΝΔ...

Παραβιάζουν βασικούς κανόνες αισθητικής της παραδοσιακής δεξιάς .Ανατρέπουν τον πυρήνα της ιδεολογίας  του ιδρυτή της ΝΔ. Αποδομουν την κληρονομιά και το έργο ενός από τους σημαντικότερους πολιτικούς εκπροσώπους του Ελληνικού συντηρητισμού του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αντικαθίσταται το κενό με την αποκατάσταση των ρωγμών με τα παραδοσιακά κάστρα της Ελληνικής ακροδεξιάς.

Η ανασυγκρότηση του παρακράτους της δεξιάς που θα προφυλάσσει το σύστημα εξουσίας της Μητσοτάκης ΑΕ σύμφωνα με τον Βορίδη ,ένα από τους σημαντικότερους σοβαρούς πολιτικούς της φασιζουσας δεξιάς σε αντίθεση με τους γραφικούς τυπους που εμπορεύονται μέχρι και χειρόγραφες επιστολές του Χριστού ή κουβαλάνε τελάρα με λαχανικά , πρέπει να θωρακίσει την άμυνα του σε κάθε μορφής ελαττωματικη ιδεολογία όπως την εννοούν.

Και δεν είναι μόνο η αριστερά είναι το κοινωνικό ,οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε την περίοδο της μεταπολίτευσης. Είναι η ίδια η αστική Δημοκρατία, η συνταγματική τάξη , το κράτος δικαίου.

Η ιδεολογική και επικοινωνιακή άλωση της ΝΔ από την σχολή Καρατζαφέρη έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη ...... Η πλέον συμπαγής πολιτική ομάδα που στήριξε σταθερά από την πρώτη στιγμή το μνημονιακο τσουνάμι. Με συμμετοχή σε όλες τις μνημονιακες κυβερνήσεις.

Νομίζω ότι  είναι άδικο να ταυτιστεί η μεταπολιτευτική ιστορία του κόμματος με την σημερινή ηγεσία ενός θλιβερού και ανίκανου Πρωθυπουργού και τους νεοφασίστες του Καρατζαφέρη....

Η ιστορία δεν συγχωρεί την αδράνεια και την σιωπή όταν η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της... 

Η Δημοκρατία, οι ατομικές ελευθερίες , τα ανθρώπινα δικαιώματα, η εικόνα της χώρας στο διεθνές περιβάλλον, η  οικονομία ,τα εθνικά θέματα κρίνονται σε αυτές τις εκλογές .

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένας αδίστακτος και επικίνδυνος παράγοντας αστάθειας  και κοινωνικής αποσύνθεσης,  που απειλεί  την χώρα και τον λαό .

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στον ξένο παράγοντα, στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ και έχει εγκαταλείψει την εθνική στρατηγική της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τα ανοικτά εθνικά μας θέματα .

Εργαλειοποιεί τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις για προπαγάνδα στο εσωτερικό όπως ακριβώς κάνει και ο Σουλτάνος απέναντι και όλα δείχνουν ότι προετοιμάζει το έδαφος για υποχωρήσεις και συμφωνίες που δεν τόλμησε καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης....

Θα είναι τεράστιο έγκλημα για την Πατρίδα,για την Δημοκρατία ,για το μέλλον των παιδιών μας να επιτρέψει ο λαός στον Μητσοτάκη να ολοκληρώσει  τον κύκλο του με μια νέα Εθνική τραγωδία...

Ο βίος της πολιτικής του παρένθεσης πρέπει να τελειώνει στις επόμενες εκλογές .

Η φωτογραφία πιο κάτω  μιλάει από μόνη της ..

Ο Άδωνις περιεργάζεται με δέος ένα τσουβάλι πατάτες και ο Μαρκόπουλος καμαρώνει χαμογελαστός για το σόου του αρχηγού....

Από την μια τα καμώματα της Εύας και της Σπυράκης στις Βρυξέλλες και από την άλλη τα εξαπτέρυγα του Καρατζαφέρη στο εσωτερικό συμπληρώνουν το παζλ της εικόνας της Ελλάδας του Μωυσή...

Πάντως είναι ξεπεσμός από τις διαλέξεις για την αρχαία  Ελληνική γλώσσα και τη διαφήμιση των βιβλίων του ναζιστή Κώστα Πλεύρη  να προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του από τις πατάτες και τα λάχανα στις λαϊκές.. 

Μέσα στις στρατηγικές εξουσίας του Μητσοτάκη, η ψευδής συνείδηση διεκδικεί τον πρώτο ρόλο. Ως παραποιημένος κόσμος, ως στρεβλή καταγραφή, ως παραμορφωμένη αποτύπωση, μεθοδεύει την κυριαρχία της, προβάλλοντας τον εαυτό της, ως τη μόνη αλήθεια. 

Η περίτεχνη μεταμφίεση της ψευδούς συνείδησης σε πολιτική, η αναγωγή σε μια ανώτερη σφαίρα σύνθετης εξουσιαστικότητας, εκφράζεται στο καθημερινό πεδίο, ως λαϊκισμός και νεο-δημαγωγία. Μεταπλάθεται σε αντίληψη εξουσίας και αλαζονικό δημόσιο ύφος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News