Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

Απόψεις
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς πως, για κάποια χιλιάρικα, κάποια... “πσηφαλάτσια” ή ποιος ξέρει πια άλλη ανταμοιβή, ξεπουλούν την πατρίδα τους, ξεπουλώντας πρώτα τους εαυτούς τους...»

Τις τελευταίες ημέρες, κυριαρχεί στην επικαιρότητα η υπόθεση των προσφύγων- μεταναστών- λαθρομεταναστών, που αποκλείστηκαν στη νησίδα του ποταμού Έβρου.

*Του Πέτρου Λάζου

Μια κατάσταση κωμικοτραγική, όπου ακόμη και οι άμεσα εμπλεκόμενοι (Αρχές, ΜΚΟ κ.λπ.) δεν έχουν κατορθώσει να δώσουν μια συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη εικόνα της. Ούτε και η κυβέρνηση έχει κατορθώσει να δώσει πλήρη εικόνα. Έχει δώσει τη δική της πλευρά των γεγονότων, η οποία όμως παραμένει ασαφής ως προς την πραγματική σειρά των γεγονότων και εάν υπήρξε τελικά κάποιο παιδί που απεβίωσε...

Κυριολεκτικά, πρόκειται για θρίαμβο της προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης και της αποσταθεροποίησης, ένα υποδειγματικό “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”! Απ’ όλες τις πλευρές! Προσωπικά θεωρώ απίθανο να ξεκαθαριστούν πλέον τα πραγματικά γεγονότα με κάποιον τρόπο, σε ορατό χρονικό ορίζοντα! Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο... Υπάρχουν όμως δύο παράμετροι του θέματος που πραγματικά εντυπωσιάζουν ως προς την εικόνα που αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία και τις αξίες της! Το πρώτο αφορά όλους εκείνους κι εκείνες που, είτε ως δημοσιογράφοι ή/και ανταποκριτές σε μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης, είτε ως πολιτικοί, με πρόσχημα την “αντικειμενική δημοσιογραφία” ή/και την “αλληλεγγύη” δημοσιοποιούν-δηλώνουν γεγονότα πλήρως ατεκμηρίωτα, τα οποία δεν μπορούν να επαληθευτούν με κανέναν αντικειμενικό τρόπο, από καμία αξιόπιστη πηγή! Παρότι έχουν περάσει εικοσιτετράωρα μετά την πρώτη... παρουσίαση. Κι όμως διαπομπεύουν αναίσχυντα τη χώρα τους, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, την ώρα που προσποιούνται πως υπερασπίζονται την... ηθική και παρέχουν αλληλεγγύη!!!

Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς πως, για κάποια χιλιάρικα, κάποια... “πσηφαλάτσια” ή ποιος ξέρει πια άλλη ανταμοιβή, ξεπουλούν την πατρίδα τους, ξεπουλώντας πρώτα τους εαυτούς τους... Η δεύτερη παράμετρος που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι το κύμα ψέματος και προπαγάνδας, το οποίο, σε συνδυασμό με την παροιμιώδη άγνοια και αδιαφορία του μέσου Έλληνα για τη νομική πραγματικότητα, προσπαθεί να δημιουργήσει “ρεύμα δυσαρέσκειας” για την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος.

Δημιουργοί αυτού του κύματος, όλοι εκείνοι που από υποτιθέμενη «αγάπη για την Ελλάδα και το Έθνος», μασκαρεύουν τον κρυφοφασισμό τους πίσω από δήθεν φιλελεύθερα προσωπεία. Και εκμεταλλευόμενοι την υφέρπουσα ξενοφοβία πολλών, προσπαθούν να πείσουν τον απλό κόσμο ότι οι λαθρομετανάστες θα έπρεπε να επιστραφούν πίσω στην Τουρκία, να μπουν σε κλειστή δομή, να... καούν στη φωτιά της Κόλασης. Προβάλλουν ισχυρισμούς, παντελώς αστοιχείωτους και έωλους, οι οποίοι επίσης εκθέτουν τη χώρα διεθνώς στον ίδιο, αν όχι μεγαλύτερο, βαθμό που το πράττουν και οι ισχυρισμοί της άλλης πλευράς. Όλοι και όλες για μερικούς πόντους στις δημοσκοπήσεις, όλες και όλοι για να εξαργυρώσουν τη λαϊκή οργή που οι ίδιοι δημιουργούν, με λίγα “πσηφαλάτσια” ή κάμποσα χιλιάρικα! Την ίδια τους τη χώρα, στο όνομα και το καλό της οποίας υποτίθεται ότι κάνουν όσα κάνουν...

Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι απόψεις μου στο θέμα των προσφύγων, μεταναστών και λαθρομεταναστών: για να ζήσεις στο σπίτι μου θα πρέπει, πρώτον, να σου το έχω επιτρέψει και, δεύτερον, για όσον καιρό θα ζεις μέσα στα όρια αυτού του σπιτιού, θα πρέπει να τηρείς τους κανόνες που εγώ ορίζω. Κι αν δε σ’ αρέσει, από εκεί είναι η πόρτα, ώρα σου καλή κι αέρας στα πανιά σου. Είναι και πανεύκολο και απλούστατο.

Όμως, πέρα από τις προσωπικές απόψεις, υπάρχει επίσης το διεθνές δίκαιο. Το οποίο ολοκάθαρα καθορίζει πως ο αιτούμενος άσυλο σε μία χώρα δικαιούται δίκαιης εξέτασης της αίτησής του, καθώς και φιλοξενία και υποστήριξη, μέχρι την ώρα που θα υπάρξει οριστικό αποτέλεσμα στην αίτησή του. Γι’ αυτό, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μέσω της Ύπατης Αρμοστείας διαθέτουν σημαντικότατα κονδύλια στην Ελλάδα γι’ αυτήν ακριβώς τη διαδικασία. Τα διάφορα επιδόματα κ.λπ. που λαμβάνουν όσοι περιμένουν να κριθεί η αίτησή τους, από αυτά τα χρήματα δίδονται.

Δεν ισχύουν ούτε συμβάσεις για επιστροφή στην Τουρκία (αφορούν ειδικές περιπτώσεις και, όπως και να ‘χει το πράγμα, αν δεν τους δέχεται η Τουρκία πίσω, πάλι η Ελλάδα έχει την ευθύνη τους), ούτε μπορούν να υπάρξουν διακρίσεις μεταξύ της Α’ ή της Β’ φυλής και, εκτός ειδικών περιπτώσεων όταν υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης (καλή τύχη σε όποιον θέλει να το ανακαλύψει και αν το εκτελέσει, ακόμη και εάν υπάρχει), δεν υφίσταται κάποιος άλλος γενικός λόγος που να επιτρέπει στη χώρα να αρνηθεί εξέταση αίτησης πολιτικού ασύλου. Ακόμη και αν ο αιτών είναι υπήκοος χώρας που θεωρείται “ασφαλής” για διέλευση. Επίσης πανεύκολο και απλούστατο. Παρ’ όλα αυτά, το ελληνικό Tea Party μόνο που δε ζητά να κρεμαστούν όσοι μπαίνουν λαθραία στη χώρα, στην πλατεία Συντάγματος! Θυμίζοντας ανατριχιαστικά πολύ την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής!!!

Έτσι έχει η πραγματική κατάσταση! Μας αρέσει ή όχι, αυτή είναι! Όποιος διαφωνεί, ας θυμηθεί π.χ. τους 8 Τούρκους αξιωματικούς και πού θα βρίσκονταν σήμερα εάν ίσχυαν τα όσα λέγονται και γράφονται από τους διάφορους... αγανακτισμένους. Όλα τα υπόλοιπα είναι συγκεκαλυμμένος ρατσισμός, εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας με σκοπό το προσωπικό κέρδος και κυνήγι δημοσιότητας και ψήφων, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό!

*Ο Πέτρος Λάζος είναι αρθρογράφος.

* Αναδημοσίευση από το capital.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News