Στην κορυφή της λίστας

Απόψεις
Στην κορυφή της λίστας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται σε μέτρα για το φθινόπωρο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καλλιεργήσει μια κουλτούρα οικειοθελούς συμμόρφωσης του πληθυσμού

Το 6ο κύμα της πανδημίας είναι το νέο θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των επιστημόνων σε διεθνές επίπεδο, ενώ οι πολιτικές ηγεσίες «σφυρίζουν» αδιάφορα, καθώς από τη μία δε θέλουν να καταστραφεί η τουριστική περίοδος και από την άλλη έχουν ρίξει το ενδιαφέρον τους στο ζήτημα της ενέργειας.

*Γράφει η Ανθή Αγγελοπούλου.

Ωστόσο, η νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) δείχνει ότι το πρόβλημα της πανδημίας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Όπως αναφέρει, μέχρι τα τέλη Ιουλίου αναμένεται αύξηση κρουσμάτων σε 24 από τις 30 χώρες της Ε.Ε. (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία), σε 4 χώρες (Βέλγιο, Κροατία, Εσθονία, Σλοβενία) αναμένεται αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ περισσότερους θανάτους θα έχουν 21 από τις 30 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία). Η Ελλάδα, μάλιστα, στη λίστα αυτή φιγουράρει στην 4η θέση όσον αφορά στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και στη 2η θέση στους θανάτους.

Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται σε μέτρα για το φθινόπωρο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καλλιεργήσει μια κουλτούρα οικειοθελούς συμμόρφωσης του πληθυσμού, η οποία δυστυχώς έχει αποτύχει μέχρι στιγμής.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παραδέχτηκε ότι ο Ιούλιος είναι δύσκολος μήνας και υπάρχει πίεση στις απλές κλίνες, όμως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Συμπλήρωσε, δε, πως η βασική φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να μη γυρίσουμε σε μέτρα υποχρεωτικότητας, αλλά να υπάρχουν συστάσεις ειδικά στις ευάλωτες ομάδες. Όλα, βέβαια, θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας, η εικόνα της οποίας μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει κάθε σχεδιασμό.

*Η Ανθή Αγγελοπούλου είναι δημοσιογράφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News