Τα μηνύματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Απόψεις
Τα μηνύματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στάθηκαν διαδικασίες υψηλού συμβολισμού και έστειλαν ηχηρό το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής στην αναξιοπαθούσα χώρα μας»

Στις 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν άψογα, με διαφάνεια και δημοκρατικότητα, οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μια γιορτή της Δημοκρατίας, με την αθρόα, πρωτοφανή συμμετοχή των πολιτών σε όλη την επικράτεια, για την εκλογή, για πρώτη φορά από τη βάση, του προέδρου του κόμματος και της Κεντρικής Επιτροπής, του ανώτατου κομματικού οργάνου.

*Της Χρυσάνθης Καμπουράκη

Στάθηκαν διαδικασίες υψηλού συμβολισμού και έστειλαν ηχηρό το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής στην αναξιοπαθούσα χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με 172.000 ενεργά, εγγεγραμμένα πλέον μέλη, τα 110.000 νέα μέλη, τα οποία εξαπλασίασε από το 2019, αναδείχτηκε το μαζικότερο κόμμα της Ελλάδας και ένα από τα πιο μαζικά της Αριστεράς στην Ευρώπη. Αναδείχτηκε σε κόμμα δημοκρατικό, λαϊκό, ζωντανό, νεανικό, σύγχρονο κόμμα των μελών του. Στάλθηκε το μήνυμα της αντίστασης στην κοινωνική λεηλασία, στην ισοπέδωση της Δημοκρατίας, που επέφερε η επιτελική κυβέρνηση της Ν.Δ., υπηρετώντας τα κέρδη της οικονομικής ολιγαρχίας.

Εκφράστηκε το τρανταχτό αίτημα της αλλαγής της πολιτικής σελίδας, επίσπευσης των πολιτικών εξελίξεων και ανάληψης της εξουσίας από την προοδευτική, φιλολαϊκή παράταξη, για «μια νέα αρχή, με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή». Ο κρίσιμος σκοπός της δημοκρατικής διακυβέρνησης είναι η στήριξη και η ανακούφιση της χειμαζόμενης κοινωνίας από τα δεινά, που συσσώρευσε η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έγινε, στις 15 Μαΐου, το μεγάλο, αποφασιστικό και αναγκαίο βήμα, «για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη Δικαιοσύνη στον τόπο μας». Τα 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια έγιναν «1.000 ταχυδρομεία αποστολής πίσω των λογαριασμών» μιας επώδυνης τριετίας για τον ελληνικό λαό, ο οποίος χάνει την υγεία του, αγαπημένα πρόσωπα, ελευθερίες και δικαιώματα στην εργασία, στο εισόδημά του, στα κοινωνικά αγαθά και ζει στην ανασφάλεια εξαιτίας των συνεχών, συσσωρευμένων απειλών.

Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, ταυτόχρονα, ενίσχυσε τον Αλέξη Τσίπρα και ανανέωσε ισχυρή την εμπιστοσύνη των μελών του κόμματος στο πρόσωπό του. Καταξιώθηκε ως ο αδιαφιλονίκητος, χαρισματικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο ίδιος νιώθει «βαριά την ευθύνη» να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις προσδοκίες και δέσμευσε όχι μόνο τη νέα Κεντρική Επιτροπή, τη συλλογική ηγεσία του κόμματος, αλλά δεσμεύτηκε και ο ίδιος προσωπικά να είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις επόμενες εθνικές εκλογές και να «φέρει τη νέα νίκη του λαού μας».

Το αποτέλεσμα ανοίγει, επιπρόσθετα, τον δρόμο των πολιτικών εξελίξεων, για να γίνει πράξη η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου μας, η υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας, η προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Παράλληλα, για να εξασφαλιστεί η εδραίωση των δημοκρατικών αξιών της ισοτιμίας, της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και να καταλάβει ξανά η Ελλάδα μια περίοπτη θέση στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Το νικηφόρο λοιπόν αποτέλεσμα της ιστορικής μέρας, της 15ης Μαΐου. είναι εγγύηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τη διεύρυνση, την κοινωνική γείωσή του, την αντιστοίχιση του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τη συσπείρωσή του, αλλά εγγύηση και για το ευοίωνο μέλλον της Ελλάδας.

Η δε Κρήτη, πρωτοπόρος των δημοκρατικών εξελίξεων, έδωσε ένα δυνατό μήνυμα ισχυρής συμμετοχής και στήριξης στον Αλέξη Τσίπρα. Ήταν από τις πιο ενεργές Περιφέρειες της Ελλάδας, σε επίπεδο κινητοποίησης και μάλιστα νέων μελών. Οδηγός παντού ήταν το ρεαλιστικό σύνθημα: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δυναμώνει, η ολέθρια κυβέρνηση Μητσοτάκη τελειώνει”.

Μια άλλη. Ωστόσο. στόχευση, στη συνέχεια, των οργάνων του κόμματος είναι οι γόνιμες επαφές με τα νέα μέλη, ώστε να λάβουν πρωτοβουλίες, να αξιοποιηθούν σε δημιουργικές, κοινωνικά ωφέλιμες πολιτικές δράσεις, να ενισχυθεί η πολιτική φωνή τους και να αναδειχτεί ένα σημαντικό στελεχιακό δυναμικό.

Το “ποτάμι” επομένως της πολιτικής αλλαγής προχωρά δυναμικά, δε γυρίζει πίσω. Ενωμένοι όλοι μαζί, στους κοινούς συλλογικούς στόχους της προοδευτικής, πατριωτικής παράταξης, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συνεχίζουμε με αγωνιστικό πνεύμα τις μάχες, ως την τελική νίκη και δικαίωση του ελληνικού λαού.

Κλείνοντας, να συγχαρώ τα εκλεγέντα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και να τους ευχηθώ υγεία, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο κρίσιμο έργο τους. Να συγχαρώ όμως και τα μη εκλεγέντα υποψήφια μέλη, για τον όμορφο αγώνα τους, και να πω ότι όλοι είναι νικητές, μέσα από την υλοποίηση των συλλογικών στόχων του πολιτικού υποκειμένου μας, που αφορούν την υψηλή αποστολή μας, να υπηρετούμε ανιδιοτελώς την κοινωνία και την πατρίδα μας.

* Η Χρυσάνθη Καμπουράκη είναι μέλος της Ν. Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην υποψήφια βουλευτής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News