Την Κυριακή η Κρήτη ψηφίζει Αλέξη Τσίπρα

Απόψεις
Την Κυριακή η Κρήτη ψηφίζει Αλέξη Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δημοκρατική Κρήτη πρωταγωνιστεί στην έλευση της πολιτικής αλλαγής και στέλνει ηχηρό μήνυμα ελπίδας και νίκης

Γράφει η Χρυσάνθη Καμπουράκη*

Μεθαύριο Κυριακή 15 Μαΐου, σε όλη τη χώρα διενεργείται μια σπουδαία εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως προέδρου του κόμματος και η εκλογή του ανώτατου κομματικού οργάνου, της Κεντρικής Επιτροπής, από τη βάση, τα μέλη του κόμματος.

Είναι μια πραγματική γιορτή Δημοκρατίας, αφού αποφασίζουν οι πολλοί, μέσα από ουσιαστικές δημοκρατικές διαδικασίες, για την πορεία του κόμματος και τον ρόλο του στην ελληνική κοινωνία.

Σε 1.000 εκλογικά τμήματα - 35 στον νομό Ηρακλείου - από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης του προέδρου, από μέλη που εγγράφονται μέχρι και την ημέρα των εκλογών, από 15 ετών και άνω, τα οποία ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, σε οποιονδήποτε νομό, μέσα από ένα αυστηρό ηλεκτρονικό σύστημα, ώστε να ψηφίζει μία φορά ο καθένας και να αποφεύγονται ευτράπελα διπλοψηφισάντων, που ακυρώνουν το δημοκρατικό πνεύμα. Επίσης, και για την ανάδειξη των 300 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., από όλες τις περιφέρειες της χώρας, ψηφίζουν μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί έως 21 Μαρτίου 2022. Εκλέγουμε 16 από τους 41 υποψηφίους στην περιφέρεια της Κρήτης, μέσα από ένα ενιαίο παγκρήτιο ψηφοδέλτιο.

Ψηφίζουμε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες «την αλλαγή σελίδας, για μια νέα αρχή, με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή», στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και διεκδίκησης όσων δικαιούνται και αξίζουν οι πολίτες της χώρας μας, μηνύματα που στάλθηκαν και μέσα από το ιστορικό Συνέδριο του κόμματος στις 14-17 του περασμένου Απριλίου. Ψηφίζουμε επιπλέον για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, με στόχο τον σχηματισμό συμμαχικής προοδευτικής κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή των εθνικών εκλογών, με απλή αναλογική.

Η Δημοκρατική Κρήτη πρωταγωνιστεί στην έλευση της πολιτικής αλλαγής και στέλνει ηχηρό μήνυμα ελπίδας και νίκης. Δίνουμε το μαζικό, δυναμικό “παρών” στις εκλογές της Κυριακής και “στέλνουμε τους λογαριασμούς” στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τους οποίους τα τρία τελευταία χρόνια πληρώνει άδικα ο ελληνικός λαός, μέσα από τις κρίσεις που συσσώρευσε η επιτελική κυβέρνηση, με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της αφαίμαξης των πολλών, για την εξυπηρέτηση των κερδών των λίγων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. λεηλατεί την κοινωνία, παραβιάζοντας και το ευρωπαϊκό Δίκαιο.

«Ζητούνται εκλογές, πριν αφήσει ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρωτικά οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια». Την τελευταία, εξάλλου, λέξη θα την πει ο πολύπαθος λαός στην κάλπη, εκφράζοντας την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει και το αδιέξοδο για την επιβίωσή του, λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος, της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δυναμώνει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τελειώνει». Ενισχύεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., γίνεται ένα κόμμα μαζικό, των πολλών, η καρδιά της προοδευτικής παράταξης, πρωταγωνιστής της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Μεθαύριο Κυριακή 15 Μαΐου, με την ψήφο μας στον Αλέξη Τσίπρα σφραγίζουμε την παρουσία του στην κορυφαία θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για να αναλάβει τα ηνία της Ελλάδας, οπόταν του αναθέσει την εντολή ο ελληνικός λαός, να δώσει λύσεις και διέξοδο, με τη νέα προοδευτική, συμμαχική κυβέρνησή του, στις πολύμορφες κρίσεις που καταδίκασαν τη χώρα μας οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να απαλλάξει την ελληνική κοινωνία από τον μεγαλύτερο βραχνά, τη λαίλαπα της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και των ξέφρενων ενεργειακών ανατιμήσεων, που απειλούν την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της Ελλάδας υπάρχει. Καταδεικνύεται μέσα από το ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό, νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, που έχει ψηφίσει και επικαιροποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σύμφωνα με τις νέες κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν. Θα ακυρώσει τα αντικοινωνικά νομοσχέδια της ολέθριας διακυβέρνησης Μητσοτάκη και θα εφαρμόσει φιλολαϊκές πολιτικές, αποκατάστασης των θεσμών, των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των κοινωνικών αγαθών των πολιτών, εγκαθιστώντας τη Δημοκρατία στην εξουσία.

Καλούμε λοιπόν τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, την Κυριακή 15 Μαΐου, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας μας. Να σταλεί από άκρη σε άκρη της δεινοπαθούσας Ελλάδας το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής, για ένα αισιόδοξο μέλλον, «για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση» και να κατακτήσει η Ελλάδα την περίοπτη θέση που αξίζει στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή.

* Η Χρυσάνθη Καμπουράκη είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και πρώην υποψήφια βουλευτής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News