Ο «νέος Ιμπραήμ»!

Απόψεις
Ο «νέος Ιμπραήμ»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ποιο είναι το εθνικό συμφέρον των Ελλήνων δε χρειάζονται πολλές λέξεις να το περιγράψω. Διαφύλαξη των συνόρων μας, της εθνικής κυριαρχίας, της ελευθερίας μας και της αυτονομίας μας»

Με οδυνηρή έκπληξη άκουσα σημαίνον στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκαλεί (στο πρόσφατο συνέδριο) τον πρωθυπουργό της χώρας «νέο Ιμπραήμ»!

*Του Ανδρέα Λιανέρη

Στην αρχή πίστεψα ότι το στέλεχος ήταν ανιστόρητο και ότι αγνοούσε τον ρόλο, την καταστροφική δράση του Ιμπραήμ και τα καίρια πλήγματα που αυτή επέφερε στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Γρήγορα όμως αντιλήφθηκα ότι δεν επρόκειτο περί ιστορικής άγνοιας, αλλά περί ιστορικού λάθους του! Ότι το στέλεχος αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγούμενο από ακραία φιλοδοξία για την ανάκτηση της εξουσίας, εμπνεόμενο δε από έντονη μισαλλοδοξία, έχει υιοθετήσει το δόγμα “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, αγνοώντας βεβαίως την υψίστη υποχρέωση που έχει κάθε πολιτικός να προτάσσει το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού και του ατομικού συμφέροντος.

Ποιο είναι το εθνικό συμφέρον των Ελλήνων δε χρειάζονται πολλές λέξεις να το περιγράψω. Διαφύλαξη των συνόρων μας, της εθνικής κυριαρχίας, της ελευθερίας μας και της αυτονομίας μας.

Σε ποιον έχει ανατεθεί η υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος δε χωράει αντίρρηση. Είναι η εκάστοτε νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση, πλαισιούμενη από την ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων, εμπνεόμενη δε από τον λαό, ο οποίος, αν απαιτηθεί, θα κληθεί να πει την τελευταία λέξη... Ποιος απειλεί το εθνικό μας συμφέρον διαχρονικά;

Μα φυσικά η Τουρκία, που μας απειλεί απροκάλυπτα, που παραβιάζει καθημερινά τον εναέριο χώρο μας, που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που ομιλεί (διά στόματος του παραληρηματικού ηγέτη της) για «τα σύνορα της καρδιάς της»...

Το δε ανησυχητικότερο είναι ότι, σε πρόσφατες έρευνες της τουρκικής κοινής γνώμης, το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες, ώστε να δύναται η χώρα τους να ανακτήσει και τα «χαμένα εδάφη» της ή άλλως να φτάσει στα «σύνορα της καρδιάς του Ερντογάν»!

Έναντι επομένως μιας χώρας που ευθέως μας απειλεί, με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των πολιτικών της δυνάμεων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της, η Ελλάδα μπορεί να αντιτάξει τρία πράγματα:

  1. Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.
  2. Αποφασισμένη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
  3. Εθνική ομοψυχία, εκφραζόμενη τόσο στον λαό όσο και στα πολιτικά κόμματα.

Υπό την άποψη αυτή, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό της χώρας ως «νέο Ιμπραήμ» θα πρέπει να γνωρίζει τα εξής:

  1. Ότι νέος Ιμπραήμ υπάρχει, ονομάζεται Ερντογάν και απειλεί ευθέως την ύπαρξή μας.
  2. Ότι για την αντιμετώπισή του απαιτείται εθνική ομοψυχία και λαϊκή συσπείρωση, στις οποίες ουδόλως συμβάλλει ο χαρακτηρισμός του για τον πρωθυπουργό της χώρας μας.
  3. Ότι, αν πληροφορηθεί ο Ερντογάν την άποψή του για τον πρωθυπουργό της χώρας μας, θα είναι ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου, και είναι πολύ πιθανό να πιστέψει ότι έφτασε η στιγμή να ικανοποιήσει τις εις βάρος μας φιλοδοξίες του...
  4. Ότι, αν κάποιοι από τους συμπατριώτες μας πιστέψουν ότι ο πρωθυπουργός μας είναι ο νέος Ιμπραήμ, είναι φυσικό να θεωρήσουν ότι η χώρα μας τελεί υπό κατοχή και να αντιμετωπιστούν ως “ελευθερωτές” τυχόν μελλοντικούς εισβολείς και επίδοξους σφετεριστές της εθνικής μας κυριαρχίας!

Φωτογραφία  αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

* Ο Ανδρέας Λιανέρης είναι συνταξιούχος δικηγόρος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News