Ο ΣΥΡΙΖΑ και η θλιβερή, αυτοκαταστροφική πορεία του

Απόψεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η θλιβερή, αυτοκαταστροφική πορεία του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι λυπηρή η διαπίστωση, αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποκύψει πλέον απόλυτα στον νόμο της φθοράς και της σήψης»

Όσοι πολίτες διαθέτουν την υπομονή και το κουράγιο να παρακολουθούν τα όσα λέει τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (και λιγοστεύουν διαρκώς με τέτοια αντοχή), αντιλαμβάνονται απόλυτα τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο άλλοτε αγέρωχος πρώην πρωθυπουργός, αλλά και κατανοούν τους λόγους της φθίνουσας πορείας του ιδίου και του κόμματος του οποίου ηγείται.

*Του Βαγγέλη Καρκανάκη

Είναι λυπηρή η διαπίστωση, αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποκύψει πλέον απόλυτα στον νόμο της φθοράς και της σήψης. Κι ας επιστρατεύει παντού τα “παπαγαλάκια” του, να “αρθρογραφούν” προβάλλοντας κατευθυνόμενα ψεύδη, και παραποιώντας ακόμη και διακηρυγμένες θέσεις των καθοδηγητών τους, που συνάντησαν την απόλυτη αποδοκιμασία της κοινής γνώμης.

Αδιάψευστη μαρτυρία του ψεύδους και της ανακολουθίας που χαρακτηρίζουν την πολιτική που επιμένει να ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί η γενικότερη συμπεριφορά του στην καταιγίδα της πανδημίας. Κι όμως, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Τσίπρας και τα “παπαγαλάκια” του ψεύδονται ασυστόλως και προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Αλλά και την οργή των για την άθλια προσπάθεια πολιτικής καπηλείας του ανθρώπινου πόνου που προκαλεί η απώλεια ζωής από την πανδημία.

Όλοι γνωρίζουν καλά πόσο ανεύθυνα και διχαστικά αντιμετώπισαν το τεράστιο αυτό και παγκοσμίων διαστάσεων πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποί του. Από τη μια εμφανίζονται υπέρμαχοι των εμβολιασμών και της ενίσχυσης του ΕΣΥ, κι από την άλλη συμπορεύονται πλαγίως και κλείνουν το μάτι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και τους κήρυκές του, ακόμα και τους γελοίους και επικίνδυνους “θεματοφύλακες” όπως αυτοαποκαλούνται, ενώ παράλληλα αντιστρατεύονται με πάθος κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία ενίσχυσης της άμυνας της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πιο πρόσφατη καταιγιστική και άκρως αποκαλυπτική αγόρευσή του στη Βουλή, κυριολεκτικά ξεγύμνωσε τον κ. Τσίπρα, τους στενούς συνεργάτες του και τις συνιστώσες του κόμματός του, αποκαλύπτοντας στον ελληνικό λαό την υποκρισία τους και τον μονότονα αρνητικό ρόλο στον οποίο φανατικά επιμένουν, ακολουθώντας τον μοναχικό δρόμο του διχασμού και της διαίρεσης. Με αφορμή μάλιστα την καταψήφιση των αμυντικών δαπανών του προϋπολογισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα, του είπε - και είχε απόλυτο δίκιο - «είστε μόνιμα απών σε ό,τι ενώνει τους Έλληνες και παρών σε ό,τι διχάζει».

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε πως δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με εκφραστές τόσο ακραίων και αδιέξοδων αντιλήψεων. Και πως θα ήταν καλύτερο να αφεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιμείνει στην αυτοκαταστροφική και περιθωριακή πορεία του και στο δόγμα ότι “η κανονικότητα δεν ευνοεί την αριστερά”. Είναι όμως κρίμα, ένα κόμμα που έστω και με ψεύδη και αυταπάτες έπεισε μια μερίδα πολιτών να το ακολουθήσουν, να καταντά σήμερα όπως με θλίψη το βλέπει ο ελληνικός λαός. Και, μη έχοντας άλλους “πρόθυμους” να παραπλανήσει, να παραπλανά πλέον τα στελέχη του, δηλαδή τον ίδιο του τον εαυτό.

* Ο κ. Βαγγέλης Καρκανάκης είναι πρόεδρος ΔΔΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου της Ν.Δ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News