Οι «Ράδιο Αρβύλα» το έμαθαν όταν πήρε δημοσιότητα;

Απόψεις
Οι «Ράδιο Αρβύλα» το έμαθαν όταν πήρε δημοσιότητα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια ερωτήματα προκύπτουν για την άγνοια των «Ράδιο Αρβύλα» για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου

Εντάξει, ας πάμε τώρα σε μια μηδενική υπόθεση, δάνειο από τα επιστημονικά πρωτόκολλα για την επιβεβαίωση ή απόρριψη ενός ερευνητικού ευρήματος. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η παλιοπαρέα των «Ράδιο Αρβύλα» δεν ήξερε για την υπόθεση του συνεργάτη τους Στάθη Παναγιωτόπουλου. Ο Παναγιωτόπουλος απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες μόλις μαθεύτηκε τη Δευτέρα ότι ανέβασε σε ιστοχώρο πορνό, βίντεο και φωτογραφίες μιας πρώην συντρόφου του. Πώς μαθεύτηκε; Από ακτιβιστή στο Τwitter! Η μηδενική υπόθεσή μας είναι ότι η παλιοπαρέα δεν το ήξερε. Ποια είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν;

Πώς και γιατί δεν είχε μαθευτεί ποτέ τίποτε στη Θεσσαλονίκη;

α) Η ποινική υπόθεση αυτή, για να φτάσει να δικάζεται και μάλιστα εξ αναβολής τον Φεβρουάριο του 2022, είχε περάσει από πολλά στάδια και μάλιστα χρονοβόρα. Μήνυση, προανάκριση, δίωξη, ορισμός δικασίμου και μετράει ήδη μία αναβολή. Η παλιοπαρέα κινείται στο πλαίσιο της ενημερωτικής δημοσιογραφίας. Στη διάρκεια όλων αυτών των σταδίων για να φτάσει ως εδώ η υπόθεση, δεν είχαν ακούσει τίποτε; «Τραβιέται» το θέμα τουλάχιστον από το 2019. Στο πινάκιο των ποινικών δικαστηρίων δεν είχε δει κανένας δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης το όνομα του Στάθη και δίπλα το αδίκημα; Αυτό αποκλείεται! Οι δικαστικοί ρεπόρτερ κάθε μέρα κάνουν «φύλλο και φτερό» το πινάκιο για να βρουν μια τσιτάτη υπόθεση. Και μην κοιτάτε που τώρα τελευταία τηρούνται προσωπικά δεδομένα στα πινάκια και δεν εμφανίζονται τα αδικήματα, παρά μόνο ο αριθμός του άρθρου του Ποινικού Κώδικα με βάση το οποίο κάποιος κατηγορείται... Πριν δεν υπήρχε αυτό - και η υπόθεση τραβάει 2-3 χρόνια, θυμίζω. Συνεπώς κάποιοι το ήξεραν και συνεπώς διά των ψιθύρων είχε φτάσει και στα αφτιά των «Ράδιο Αρβύλα» θα υποθέσει κάποιος. Μήπως όμως περίμεναν να τελεσιδικήσει το θέμα; Ένας κατηγορούμενος δεν είναι απαραιτήτως ένοχος. Πιθανόν να θεωρήθηκε ότι θα ήταν καλύτερο να βγει δικαστική απόφαση κι αν αθωωθεί «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Αν όχι, υπάρχουν κι άλλοι βαθμοί εξέτασης της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Μέχρι να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες, θα μπορούσε χωρίς δημοσιότητα να «τραβιέται» μυστικά το θέμα.

Από τα παραπάνω θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι δεν πρόκειται για μια ομερτά των «Ράδιο Αρβύλα», αλλά σχεδόν όλου του συστήματος του δημοσιογραφικού κόσμου στη συμπρωτεύουσα.

Το ερώτημα εδώ, για να εξετάσουμε τη μηδενική μας υπόθεση, είναι: Από το 2018-19 ως σήμερα δεν είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψη των συνεργατών του Στάθη; Αν ναι, τότε περίμεναν τα δικαστήρια. Αν όχι, τότε κάτι δε γίνεται καλά στον ενημερωτικό χώρο.

β) Η αντίδραση των «Ράδιο Αρβύλα» ήταν πραγματικά άμεση. Τον εκπαραθύρωσαν με συνοπτικές διαδικασίες. Πότε; Όταν πραγματικά έμαθαν για την κατηγορία που βαρύνει τον συνεργάτη τους; Ή όταν απλώς η υπόθεση διέρρευσε και πήρε δημοσιότητα; Εδώ απαντάτε όπως νομίζετε. Όμως ερχόμαστε πάλι στα αρχικά. Οι «Ράδιο Αρβύλα» το έμαθαν όταν πήρε δημοσιότητα; Και θα σκεφτεί κάποιος: Και τι σόι σάτιρα και πολιτική ανάλυση επιχειρούν όταν δε γνωρίζουν γεγονότα; Περίμεναν το Τwitter; Αν πούμε ναι, τότε παραδεχόμαστε - και αυτό είναι κακό - πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αντικαταστήσουν σε λίγα χρόνια τη δημοσιογραφία, με ό,τι αυτό αρνητικό σημαίνει (τα κοινωνικά δίκτυα τα χρησιμοποιούν κακόβουλοι, «ψεκασμένοι» και άλλοι για να χειραγωγούν). Αν πάλι πούμε όχι, τότε ήξεραν. Συνεπώς τι λέτε; Η μηδενική υπόθεση ότι οι «Ράδιο Αρβύλα» δε γνώριζαν στέκει; Ή μήπως να πάμε στην εναλλακτική υπόθεση ότι οι «Ράδιο Αρβύλα» ήξεραν και περίμεναν να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις; Συμφωνώ για το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου και πως χωρίς δικαστική απόφαση κανένας κατηγορούμενος δεν είναι ένοχος. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Καλώς λοιπόν απομακρύνθηκε έστω και τώρα από την τηλεόραση, αλλά ίσως θα έπρεπε να είχε γίνει σε προγενέστερο ανύποπτο χρόνο και χωρίς να χρειαστεί το Τwitter, ώστε και το τηλεοπτικό κοινό να είναι προστατευμένο απέναντι στο προϊόν που παρακολουθεί, αλλά και ο ίδιος ο κατηγορούμενος να μπορέσει να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα του. Αυτό είναι το λάθος των «Αρβύλα», πέρα από τα άλλα που τους καταλογίζονται, κυρίως στη σφαίρα της παραπολιτικής, ως προς αν ήξεραν και δε μίλαγαν ή απλώς δεν ήξεραν! Ή αν απλώς μίλησαν όταν ήξεραν πια όλοι! Εκτός κι αν χρόνια ακουγόταν κάτι... αλλά οι «Ράδιο Αρβύλα» νόμιζαν πως όσα άκουγαν ήταν... αρβύλα. Εκτός κι αν δεν έφτασε ποτέ κάποια αρβύλα, ούτε φήμη, ούτε ψίθυρος... στ' αφτιά τους!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News