Κορωνοϊός: Το δεδομένο για να λέμε «όχι» στον διχασμό

Απόψεις
Κορωνοϊός: Το δεδομένο για να λέμε «όχι» στον διχασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ασύλληπτο στην Ελλάδα του 2021 να υπάρχουν άνθρωποι που «φλερτάρουν» με τον θάνατο και δε δέχονται καν τη νοσηλεία

Περί πανδημίας ο λόγος, μια και είναι ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει την καθημερινότητά μας και έχει ανατρέψει κάθε μορφής κανονικότητα.

*Γράφει ο Μάνος Δασκαλάκης

Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, και τα μέτρα καθορίζουν και πάλι τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η κοινωνία. Ορισμένοι ακόμα και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα, νομίζοντας ότι είναι άτρωτοι και κυρίως φωτεινοί παντογνώστες.

Ναι, καλά διαβάσατε, φωτεινοί παντογνώστες, μιας και πιστεύουν ότι η δική τους άποψη - και μόνο αυτή - είναι η σωστή. Μόνο που δεν έχουν κατανοήσει ότι μιλάμε για την ίδια την ανθρώπινη ζωή που καθημερινά κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Άραγε αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί οι τύποι τι σημαίνει καθημερινά η χώρα μας να θρηνεί έναν ολόκληρο οικισμό; Εξήντα, 70 και 80 νεκροί καθημερινά είναι μια τεράστια τραγωδία για τη χώρα μας.

ΟΚ, ρε φίλε, δε θες να εμβολιαστείς, είναι δικαίωμά σου. Όμως δεν είναι δικαίωμά σου να αναθεματίζεις οτιδήποτε είναι διαφορετικό από τη δική σου άποψη. Και κάπου εδώ έρχονται αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι, που, ενώ έχουν κάνει το εμβόλιο, αρχίζουν και «τιτιβίζουν» δεξιά και αριστερά θεωρίες συνωμοσίας. Δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση σε αυτούς που κριτικάρουν τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, που σε πολλά σημεία είναι λάθος, ωστόσο κατανοώ απόλυτα τι σημαίνει μια ανθρώπινη απώλεια.

Είναι ασύλληπτο στην Ελλάδα του 2021 να υπάρχουν άνθρωποι που «φλερτάρουν» με τον θάνατο και δε δέχονται καν τη νοσηλεία. Είναι αδιανόητο άνθρωποι τού σκοταδισμού να στέλνουν μηνύματα σε νοσηλευόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί και να κατευθύνουν την ίδια τους τη ζωή.

Άνθρωποι «φεύγουν» γιατί εξαρχής δεν εμβολιάστηκαν και αργότερα αρνήθηκαν τη νοσηλεία. Ξέρετε τι «λάσπη» και τι υβρεολόγιο κυριαρχούν κάτω από κείμενα ανθρώπων που περιγράφουν την κατάσταση στα νοσοκομεία; Ξέρετε πόσο μίσος υπάρχει αν πεις την άποψή σου και είναι διαφορετική από αυτή όλων εκείνων που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας; Βεβαίως και δεν αναφέρομαι στους δύσπιστους και φοβισμένους... Εδώ η Πολιτεία έχει μια υποχρέωση με μια ενιαία γραμμή να καταφέρει να διώξουν αυτοί οι άνθρωποι τον φόβο και να εμβολιαστούν.

Πόσοι ακόμα άνθρωποι πρέπει να χαθούν; «Νεκρός 19χρονος από επιπλοκές της COVID»... Και διαβάστε από κάτω από κάθε τέτοια ανάρτηση τα σχόλια. Ο απόλυτος και εξαιρετικά επικίνδυνος σκοταδισμός. Δε με ενδιαφέρει αν από αυτά τα λόγια κριθώ, είναι η άποψή μου και τη γράφω επώνυμα, κι όχι κρυμμένος πίσω από ψεύτικα προφίλ όπου κάνω «παιχνιδάκι» κάτω από κάθε ανάρτηση.

Ήρθε η ώρα να πούμε «όχι» στον σκοταδισμό και να δούμε με απόλυτη συμπάθεια τους ανθρώπους που φοβούνται. Όσον αφορά στις θεωρίες συνωμοσίας ορισμένων, αυτές τις επιστρέφω, με την ευχή να μη χρειαστεί αυτοί οι άνθρωποι να δοκιμαστούν. Και το γράφω πραγματικά ειλικρινά! Ήρθε η ώρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε ξανά τη ζωή μας! Και αυτό είναι ένα στοίχημα που μας αφορά όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολιάστους... Αυτό είναι και το δεδομένο για να λέμε «όχι» στον διχασμό.

*Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι δημοσιογράφος στην Κρήτη TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News