Ζαχαρίας Δοξαστάκης: Τι περιμένει ο λαός από το ΚΙΝΑΛ

Απόψεις
Ζαχαρίας Δοξαστάκης: Τι περιμένει ο λαός από το ΚΙΝΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τόπος μας πρέπει να αποκτήσει κάποτε μια υπεύθυνη, λειτουργούσα, οργανωμένη και πανταχού παρούσα κοινή γνώμη

Οι νέοι σήμερα εμπνέονται από ανθρώπους που διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα, ομαδικό πνεύμα, συγκεντρώνουν τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες και διακρίνονται για τη στρατηγική τους σκέψη.

*Του Ζαχαρία Δοξαστάκη                        

Οι νέες γενιές δίνουν προτεραιότητα στην κοινωνία, το περιβάλλον και την εργασία, και πιστεύουν στη δύναμη της ομάδας και την καινοτομία. Υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, που αφορούν το σύνολο του λαού, τα οποία μένουν άλυτα και επανέρχονται αμείλικτα στο πέρασμα του χρόνου. Η μεγαλόπνοη και αποτελεσματική πολιτική και η αναγκαία μεταρρυθμιστική διαδικασία και η αναζωογόνηση της ελληνικής κοινωνίας μόνο με καταξιωμένους και σωστούς ανθρώπους μπορούν να προκύψουν.

Ο τόπος μας πρέπει να αποκτήσει κάποτε μια υπεύθυνη, λειτουργούσα, οργανωμένη και πανταχού παρούσα κοινή γνώμη. Τότε μόνο ο λαός θα πάψει να είναι παθητικός δέκτης και θα διαμορφωθούν σύγχρονες ηγεσίες στα κόμματα. Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη πλέον φωτισμένους Μεσσίες. Πλήρωσε ακριβά ο τόπος μας τη ρευστότητα και το προσωποπαγές των κομμάτων.

Το ΚΙΝ.ΑΛ., βασικός αρμός και εκφραστής της δημοκρατικής παράταξης, έχει δρομολογήσει τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας του στις 5 Δεκεμβρίου 2021, για να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του ευαίσθητου χώρου των μη προνομιούχων, που σήμερα αποτελούν μεγάλο μέρος των Ελλήνων. Η δημοκρατική παράταξη έχει μεγάλο βάρος και ευθύνη για το μέλλον της πατρίδας μας, γι’ αυτό απαιτείται σοβαρότητα και ικανότητα. Για να υπάρξει ουσιαστική ανασυγκρότηση και θετική πορεία, χρειάζονται νέα και ικανά πρόσωπα με νέες ιδέες και σύγχρονες αντιλήψεις.

Το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, έδωσε στον ελληνικό λαό όραμα και εθνική περηφάνια. Έκανε μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που είχε ανάγκη η κοινωνία. Δημιούργησε το κοινωνικό κράτος και στάθηκε στο πλευρό όλων των Ελλήνων.

Η δημοκρατική παράταξη καλείται και πάλι να συσπειρώσει τα κοινωνικά στρώματα που αγωνιούν για το μέλλον της χώρας, γιατί είναι διάχυτη η αδυναμία σε βασικούς τομείς της σημερινής κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προσδιορίσει την πολιτική του και να ξεκαθαρίσει την ιδεολογική του ταυτότητα.

Το ΚΙΝ.ΑΛ., προκειμένου να πείσει την κοινωνία ότι αποτελεί τη λύση για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας και των μεγάλων προβλημάτων, χρειάζεται μια σύγχρονη ηγεσία εναρμονισμένη με τις ανάγκες και τα προβλήματα της εποχής. Ο αρχηγός που θα εκλεγεί πρέπει να είναι άφθαρτος, να εκφράζει το λαϊκό αίσθημα, να εμπνέει τις νέες γενιές και να εξασφαλίζει την ιδεολογική και πολιτική συσπείρωση της δημοκρατικής παράταξης. Ο ηγέτης πρέπει να καταθέσει νέες και σύγχρονες θέσεις, να διαθέτει όραμα για το μέλλον της χώρας και να προσδιορίσει με σαφή τρόπο πως το ΚΙΝ.ΑΛ. μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Στηρίζω την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για τη θέση του αρχηγού του ΚΙΝ.ΑΛ., επειδή συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω ποιοτικά και πολιτικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Μπορεί να εμπνεύσει, να εγγυηθεί την αναπτυξιακή πορεία της χώρας στη νέα εποχή, να φέρει τη νέα γενιά στο προσκήνιο, να διασφαλίσει τη δημοκρατική σταθερότητα και να οργανώσει-ενεργοποιήσει πολιτικά τον λαό.

Όταν στις κοινωνίες, σήμερα, σμιλεύονται έννοιες όπως της κοινωνικής συνοχής, της κλιματικής κρίσης, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ανάπτυξης στρατηγικών κλάδων της οικονομίας, εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με εσωστρέφεια και λογικές του χθες. Πρέπει να φύγουμε προς τα εμπρός!!!

*Ο Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης είναι αντιπεριφερειάρχης Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News