Αλλαγή σκυτάλης στο Επιμελητήριο Νοσηλευτών Κρήτης

Απόψεις
Αλλαγή σκυτάλης στο Επιμελητήριο Νοσηλευτών Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόεδρος του 5ου Περιφερειακού τμήματος της ΕΝΕ Κρήτης εξελέγη ο Βαγγέλης Παπαδάκης

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου των Νοσηλευτών σεμνή τελετή παράδοσης-παραλαβής του προεδρείου της ΕΝΕ Κρήτης (5ο Π.Τ. ΕΝΕ Κρήτης).

Η νέα σύνθεση Δ.Σ. 5ου Περιφερειακού Τμήματος ΕΝΕ Κρήτης (μετά τα αποτέλεσμα των εκλογών και τη συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα) έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Παπαδάκης Ευάγγελος

Aντιπρόεδρος: Ξυδάκη Ευαγγελία

Γενική Γραμματέας: Αντωνακάκη Μαρία

Aναπλ. Γραμματέας: Καλπακίδου Αγγελική

Tαμίας: Κρασανάκη Ελένη

Mέλη: Σπινθούρη Μαρία, Μανιού Μαρία, Βρύσαλης Δημήτρης και Λυδάκη Χαρίκλεια

Αντιπρόσωποι στη Γ.Σ. της ΕΝΕ: Σπινθούρη Μαρία, Ξυδάκη Ευαγγελία και Παπαδάκης Βαγγέλης.

*Του Βαγγέλη Παπαδάκη

Σε μια δύσκολη περίοδο γεμάτη προκλήσεις, ανέλαβα νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΝΕ Κρήτης (5ο Π.Τ.), του Επιμελητηρίου των Νοσηλευτών στην Κρήτη, μετά τις πρόσφατες εκλογές και τη συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα του νέου Δ.Σ., με εκλεγμένους συνεργάτες τους/τις κ.κ. Ξυδάκη Ευαγγελία (αντιπρόεδρος), Αντωνακάκη Μαρία (γενικός γραμματέας), Καλπακίδου Αγγελική (αναπλ. γραμματέας), Κρασανάκη Ελένη (ταμίας), Σπινθούρη Μαρία (αντιπρόσωπο στη Γ.Σ. της κεντρικής ΕΝΕ), Μανιού Μαρία, Βρύσαλη Δημήτρη και Λυδάκη Χαρίκλεια, εκλεκτά στελέχη της νοσηλευτικής κοινότητας.

Φανερά συγκινημένος, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους νοσηλευτές, σε όλες τις υγειονομικές δομές της Κρήτης, που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και στήριξαν αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Λύση στα όποια προβλήματα δεν έρχεται με την αποχή, αλλά μέσα από ενότητα, αγώνα, συμμετοχή, προτάσεις και πολλή δουλειά! Ευχαριστώ τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Γ. Κριτσωτάκη, τον απερχόμενο γεν. γραμματέα κ. Ε. Μελιδωνιώτη, τον απερχόμενο ταμία κ. Ε. Χαρωνιτάκη, αλλά και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. για τη συνολική τους προσφορά.

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, πρέπει να είναι ισχυρός, ουσιαστικός και σύμφωνος με τις ανάγκες και απαιτήσεις της επιστήμης και των καιρών!!!

Στην κατεύθυνση αυτή δεσμεύομαι να αγωνιστώ μαζί με όλα τα μέλη του Δ.Σ., σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία, ώστε το Επιμελητήριό μας να βελτιώσει τις υπηρεσίες του, να έχει δυναμικό “παρών” στις θετικές εξελίξεις που αφορούν την Υγεία, να έχει ρόλο συν διαμορφωτή και οι νοσηλευτές-τριες, νέοι, νέες και παλαιοί συνάδελφοι, που καθημερινά αγωνίζονται εργαζόμενοι από όποιο μετερίζι, αλλά και οι άνεργοι συνάδερφοι που θέλουν και αυτοί να αγωνιστούν, να μπορούν να εργαστούν σε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ποιοτικό Σύστημα Υγείας για όλους, λαμβάνοντας τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες που η Πολιτεία τούς οφείλει, αλλά και τον σεβασμό όλων!

Οι νοσηλευτές, η ραχοκοκκαλιά του ΕΣΥ, απέδειξαν ότι μπορούν, έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στηρίζοντας το ΕΣΥ, προασπίζοντας την Υγεία!!!

Οι νοσηλευτές αξίζουμε καλύτερα!!! Και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα!!! Δε μηδενίζω, ίσα-ίσα επικροτώ κάθε θετική προσπάθεια που έχει γίνει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια από τη μεριά της Πολιτείας, όπως ενίσχυσης-στήριξης του ΕΣΥ, στήριξης των νοσηλευτών και της Υγείας γενικότερα, χρειάζονται όμως ακόμα να γίνουν πολλά. Η Πολιτεία οφείλει περισσότερο να εμπιστευτεί τους νοσηλευτές και να αναγνωρίσει την προσφορά τους, προχωρώντας με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου των Νοσηλευτών, την ΕΝΕ, στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου (όπως η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, η επικαιροποίηση-αναβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων κ.λπ.), αλλά και στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, ισχυροποιώντας τον ρόλο του νοσηλευτή, αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας σε όλα τα επίπεδα όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς.

Αισθανόμενος το μέγεθος της ευθύνης, καθώς αυτό το Δ.Σ. έρχεται να συνεχίσει μια προσπάθεια, να αντιμετωπίσει προκλήσεις, να αλλάξει αλλά και να βελτιώσει πράγματα, νιώθω τυχερός για τους συνεργάτες μου στο νέο Δ.Σ., καθώς είναι στελέχη των υγειονομικών δομών της Κρήτης, ικανά, με εμπειρία, με γνώσεις και όρεξη για δουλειά. Στην κατεύθυνση αυτή ζητώ τη βοήθεια και τη συνεργασία όλων των συναδέλφων, των φορέων και της Πολιτείας! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτό της ενότητας, της συνεργατικότητας και της προσήλωσης στον κοινό μας στόχο. Όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε με όραμα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της Νοσηλευτικής Επιστήμης, στην προάσπιση και προαγωγή της Υγείας και του κλάδου μας! Κάνεις δεν περισσεύει! Ο αγώνας για μια καλύτερη Υγεία, μια καλύτερη Νοσηλευτική και ένα καλύτερο αύριο για όλους είναι διαρκής και μας ενώνει!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψήφιούς μου για τον αγώνα και την εκλογή τους! Θερμές ευχές σε όλους τους εκλεγμένους για μια καλή και δημιουργική θητεία!!!

Ο αγώνας για μια καλύτερη Υγεία, μια καλύτερη Νοσηλευτική και ένα καλύτερο αύριο για όλους είναι διαρκής και μας ενώνει!

* Ο κ. Βαγγέλης Παπαδάκης είναι νοσηλευτής-οικονομολόγος, πρόεδρος Δ.Σ. ΕΝΕ Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News