E. Γερακάκη: Και αυτή την φορά ο παλμός της Κρήτης χτυπά στο Αρκαλοχώρι

Απόψεις
E. Γερακάκη: Και αυτή την φορά ο παλμός της Κρήτης χτυπά στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

»Γέννημα θρέμμα Αρκαλοχωρίτισσα η ζωή μου άρχισε και οραματίστηκε εδώ

Γέννημα θρέμμα Αρκαλοχωρίτισσα η ζωή μου άρχισε και οραματίστηκε εδώ.

Όλες μου οι αναμνήσεις, οι φιλοδοξίες, τα όνειρα ξεκίνησαν στο Αρκαλοχώρι, συνεχίστηκαν με τις καταβολές του χωριού και σχεδιάστηκαν με όραμα και πάλι την παρουσία σε αυτό το χωριό.

Δεν ήταν πάντα αυτές οι σκέψεις μου, στην πορεία όμως αυτές έγιναν οι σκέψεις έγιναν τα σχέδια μου. Χρειάστηκε να απομακρυνθώ από το χωριό, να φύγω για να σπουδάσω ώστε να καταλάβω πόσο ψηλά είναι το χωριό μου. Πόσο γνωστό είναι σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Μου έκανε εντύπωση μα ένιωθα και περίσσιο θαυμασμό, καθώς κάθε φορά που έλεγα την καταγωγή μου αυτό όχι μόνο ήταν γνωστό, αλλά συναντούσα πάντα και κάποιο να διηγηθεί τουλάχιστον μία καλή ιστορία από το μέρος ή τους ανθρώπους της περιοχής. Και εγώ αναντράνιζα και καρδωνόμουν για την καταγωγή μου.

Το Αρκαλοχώρι είναι στο κέντρο της Κρήτης, έλεγα. Είμαστε Μεγαλοχώριο, μην παρασύρεστε από το χωριό. Το Αρκαλοχώρι πάντοτε δίνει αφορμές για δράσεις αναψυχής, όμορφα θεάματα και γιορτές αθλητισμού, ανθρωπιάς, ουσίας και προσφοράς. Έχουμε τρομερά γλέντια, κάνουμε φοβερές συναυλίες, διοργανώνουμε τρομερές εκδηλώσεις, αγώνες δρόμου, έχουμε ψυχή και καρδιά που χτυπάει δυνατά και δίνει παλμό σε ότι κινεί, ζωντάνια σε κάθε ενέργεια και ζωή σε κάθε πράξη! Είμαστε οι άνθρωποι που καταφέραμε να κάνουμε το χωριό μας γνωστό στα πέρατα - όχι μόνο της Ελλάδας-, αλλά και του κόσμου.

Το καταφέραμε με πολύ μεράκι, αγάπη & ανθρωπιά! Καταφέραμε να κάνουμε αυτό το χωριό της Κρήτης μεγάλο στο μυαλό και στην σκέψη των ανθρώπων που κάποια στιγμή και για κάποιο λόγο βρέθηκαν εδώ. Να το μετατρέψουμε σε στέκι και τόπο συνάντησης ανθρώπων που ξέρουν να περνούν καλά, να προσφέρουν γαλήνη στην ψυχή τους, χρώμα στις μέρες τους και ουσία στην ζωή τους, να χαίρονται και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή τους με πάθος! Έτσι, σε μια στιγμή βρεθήκαμε πάλι στο κέντρο, μα αυτή την φορά στο κέντρο της δίνης και της καταστροφής, της πληγής, του πόνου, του χαμού και της απώλειας. Μα το πάθος, η αγάπη & η ανθρωπιά είναι αρετές και αρχές που συντροφεύουν κάθε πάτημα στην ζωή...δεν λείπουν...είναι εδώ. Η ψυχή μας πονά, η καρδιά ραγίζει, τα μάτια βουρκώνουν και κλαίνε, μα η δύναμή μας, είναι εδώ. Οι άνθρωποι μας είναι εδώ. Στο Αρκαλοχώρι δύναμη, ουσία και σκοπό δίνουν οι άνθρωποι του. Αυτοί είναι εδώ, ανεζήτηχτοι και δυνατοί, όσο και αν λυγίζουν στο μέγεθος της καταστροφής, στον ανείπωτο πόνο και στην μεγάλη απώλεια, θα σηκώσουν τα μανίκια ψηλά, όπως πάντα έκαναν και θα τα καταφέρουν.

Όλοι μαζί, για το Αρκαλοχώρι, αλλά και στο Αρκαλοχώρι που δημιουργήσαμε και σας συστήσαμε, στο Αρκαλοχώρι που πράξαμε και σας δείξαμε, στο Αρκαλοχώρι που αγαπήσαμε και σας κάναμε να αγαπήσετε. Για το χωριό της Κρήτης που έγινε και χωριό σας, τόπος και σπίτι σας...Για το χωριό μας που σήμερα μέτρα πληγές, ρωγμές και ερείπια, μα συγχρόνως απαριθμεί αστείρευτες δυνάμεις σε ανθρώπους και μεγαλείο ψυχής!

Δεν θέλω να σας πω για τον τόπο μου, είμαι σίγουρη ότι τον τόπο μου τον ξέρετε καλά και όσοι δεν τον ξέρετε, είμαι ακόμη πιο σίγουρη ότι κάτι έχετε ακούσει για αυτό και ανυπομονούσατε κάποια στιγμή να βρεθείτε σε αυτόν. Θέλω μόνο να σας πω ότι τον τόπο μου θα τον φτιάξουμε καλά, γιατί ο τόπος μου είναι πολλά περισσότερα από τα εκατοντάδες άψυχα κτήρια που γκρεμίστηκαν...είναι ιδέα, ψυχή, καρδιά. Είναι οι άνθρωποι του, οι άνθρωποι μας, εμείς, εσείς. Όλοι μας!  Κι αν τα μάτια σήμερα δεν σταματούν να τρέχουν, βαστάμε καλά και φυλάσσουμε όλα τα μεγάλα μας χαμογελά για όταν θα ανταμώσουμε ξανά στο Αρκαλοχώρι μας σε γιορτές γεμάτες ανθρώπους που θα είναι ευτυχισμένοι και υγιείς! Ξέρετε, ξέρουμε και όσοι δεν ξέρουν βοηθήστε μας να έχουν την ευκαιρία να το μάθουν και οι ίδιοι αυτοπροσώπως μελλοντικά.

Από το λαβωμένο Αρκαλοχώρι...

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Σας ευχαριστούμε!

Σας αγαπάμε!

Με το καλό να ανταμώσουμε ξανά!

Γερακάκη Ελένη

Κάτοικος Αρκαλοχωρίου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News