Απόψεις

Σωκράτης Βαρδάκης: «Και όμως δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο»

«Είναι ανήθικο να χρησιμοποιούνται έφηβοι ανήλικοι ως τα παιδιά για όλες τις δουλειές»

Ο βουλευτής  Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή τη συμφωνία του Υπουργείου Εργασίας και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, που ζουν σε δομές φροντίδας ανηλίκων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποστηρίζει την εργασία ανηλίκων:

 «Αδιανόητο να λειτουργούν δομές φιλοξενίας ανηλίκων ως «γραφεία ενοικίασης εργαζομένων» για τις ξενοδοχειακές μονάδες και όλα αυτά με τις ευλογίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 Η κυβέρνηση μετά τα απλήρωτα 10ωρα, την κατάργηση ουσιαστικά των Συλλογικών Συμβάσεων, προωθεί την εργασία ανηλίκων. Πρόκειται για παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές, των οποίων την ευθύνη για την ασφάλεια και την προστασία τους, έχει το κράτος. Το κράτος λοιπόν θα έπρεπε να φροντίζει για τη μόρφωσή, την ψυχική και σωματική υγεία των ανηλίκων και όχι να τους τα στερεί!

 Είναι ανήθικο να χρησιμοποιούνται έφηβοι ανήλικοι ως «τα παιδιά για όλες τις δουλειές», ως μέσο συμπίεσης των μισθών προς τα κάτω και μάλιστα σε έναν τόσο απαιτητικό εργασιακά κλάδο της οικονομίας, τον τουρισμό, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι η εργασία είναι εντατική και εξαντλητική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Ακόμα και οι ξενοδόχοι, στο τέλος, θα αρνηθούν να συνδέσουν το όνομά τους με την παιδική εργασία.».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια