Πάνορμο - Γυναικοκτονία - ΝΕ Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Για τη Σταυρούλα και κάθε γυναίκα»

Απόψεις
Πάνορμο - Γυναικοκτονία - ΝΕ Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Για τη Σταυρούλα και κάθε γυναίκα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είναι όμως η κακιά στιγμή. Δεν είναι η ζήλια. Δεν είναι το πάθος - Είναι η πατριαρχία που δολοφονεί τις γυναίκες»

Τώρα είναι η Σταυρούλα. Η Σταυρούλα από το Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Μια ακόμη φρικτή γυναικοκτονία προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο - που δυστυχώς έγινε ακόμη πιο πυκνός τους τελευταίους μήνες - των νεκρών γυναικών από τα χέρια ενός «άντρα».

 Μετά την «κακιά στιγμή», τη «φάση που δεν έκατσε», τη ζήλεια, το πάθος ,θα έχουμε συνεχώς χίλιες δικαιολογίες και υπερασπιστικές γραμμές που θα φροντίζουν να ελαφρύνουν τη θέση των γυναικοκτόνων.

Δεν είναι όμως η κακιά στιγμή. Δεν είναι η ζήλια. Δεν είναι το πάθος.

Είναι η πατριαρχία  που δολοφονεί τις γυναίκες. 

Είναι η εξουσία που ασκεί ο άντρας θύτης πάνω στη γυναίκα που τη θεωρεί κτήμα του και γι’ αυτό μπορεί να την ελέγχει, να αποφασίζει για τη ζωή της, ακόμα  και να τη σκοτώσει.

Πρέπει όλοι να είμαστε ειλικρινείς αν θέλουμε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε με ουσία το σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει πιο έντονα από ποτέ τις κοινωνίες μας. Τη σκότωσαν και τις σκοτώνουν γιατί είναι γυναίκες. Φόνος λόγω φύλου.

Κι αυτό για εμάς εδώ στην Κρήτη είναι ακόμη πιο βαρύ. Στο νησί που ο πολιτισμός και η ιστορία μας επιβάλει ακόμη περισσότερο το σεβασμό στη γυναίκα δε θα ανεχτούμε άλλα ψευτονταηλίκια σε βάρος των γυναικών μας.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και χρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες που θα βάλουν ένα τέρμα σε αυτό τον κύκλο αίματος. Χρειάζονται παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην κοινωνία στις οικογένειες που θα καλλιεργούν το σεβασμό και την ισότητα των φύλων. Χρειάζεται όμως και να μπει ένα τέρμα στην ανοχή στην εγκληματικότητα ευρύτερα. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει πάνω από το νόμο, κανείς δεν πρέπει να νιώθει κτήμα του τη ζωή κάποιου άλλου, της συζύγου ή του παιδιού.  Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που με την ανοχή της πολιτείας νιώθουν ότι νόμος είναι κάθε τους όρεξη.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να στρουθοκαμηλίζει, να μην αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του θέματος της γυναικοκτονίας και γενικότερα της έμφυλης βίας . Εμείς, ως Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  και θα πάρουμε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα αλλά και θα στηρίξουμε και κάθε πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης και συλλογικοτήτων προς την κατεύθυνση της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, του ρατσισμού και τελικά και των γυναικοκτονιών.

Για τη Σταυρούλα και την κάθε γυναίκα

ΥΓ. Η Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της στους οικείους της Σταυρούλας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News