Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία: Αντίθετη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Απόψεις
Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία: Αντίθετη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι άλλοτε διθυραµβικές δηλώσεις υπέρ των «Ηρώων» Νοσηλευτών, µετατράπηκαν σε σκληρές νοµοθετικές διατάξεις κυρωτικού περιεχοµένου»

«Στις 23 Ιουλίου δηµοσιεύτηκε στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόµος 4820/2021, µε τις ρυθµίσεις του οποίου προβλέπεται για πρώτη φορά στην ελληνική έννοµη τάξη ο υποχρεωτικός εµβολιασµός µερίδας του επαγγελµατικά ενεργού πληθυσµού, συµπεριλαµβανοµένων των Νοσηλευτών.

Υπογραµµίζεται, ότι η µη συµµόρφωση µε την ως άνω ρύθµιση επιφέρει αναστολή της άσκησης των καθηκόντων και πλήρη αποστέρηση των αποδοχών. Με τον τρόπο αυτό η ελληνική πολιτεία επέλεξε τον δρόµο της ρήξης και της στοχοποίησης του επαγγελµατικού κλάδου, που στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει όσο κανείς άλλος την εθνική προσπάθεια για τον περιορισµό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι άλλοτε διθυραµβικές δηλώσεις υπέρ των «Ηρώων» Νοσηλευτών, που υπερβάλλουν των δυνάµεών τους για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και του αγαθού της Δηµόσιας Υγείας, µετατράπηκαν αίφνης σε σκληρές νοµοθετικές διατάξεις κυρωτικού περιεχοµένου για όσους αποτολµήσουν να µην εµβολιαστούν.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. εξ αρχής στήριξε το εµβολιαστικό πρόγραµµα και εξακολουθεί να παροτρύνει τα µέλη της να εµβολιαστούν. Ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν µπορεί να φτάνει µέχρι του σηµείου να καταπατώνται θεµελιώδεις ελευθερίες και αναφαίρετα ατοµικά δικαιώµατα της νοσηλευτικής κοινότητας, που οδηγούν εν τοις πράγµασι σε απώλεια της εργασίας και των αποδοχών, δηλαδή του µέσου βιοπορισµού των εργαζοµένων και των οικογενειών τους.

Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της και την σαφή πρόθεσή της να αντιδράσει, ακολουθώντας κάθε προβλεπόµενη οδό, συνδικαλιστική, εξώδικη ή δικαστική. Στον αγώνα, δε, αυτό καλεί σε συστράτευση όλο το νοσηλευτικό κόσµο, σε µια προσπάθεια αποφυγής οποιασδήποτε διχόνοιας και διαίρεσης επιδιώκει να επιφέρει ο νόµος αυτός».

Ανακοίνωση από την Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News