Δήμητρα - Ελένη Παντεχάκη: «Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου!»

Απόψεις
Δήμητρα - Ελένη Παντεχάκη: «Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αγωνιστικό μου ταξίδι συνεχίζεται στην Ελλάδα - εύχομαι και στον κόσμο!

Χρόνια προετοιμασίας, όμορφα χρόνια, από παιδί στους στάβλους και στο μανέζ. Πρώτα να κερδίσω την ισορροπία, στο σώμα μου, μέσα μου, να γίνουμε ένα αναβάτρια και άλογο, μετά να κερδίζω τους αγώνες, τους συναθλητές μου…

Όταν μας γνωστοποιήθηκε ότι η συμμετοχή μου στην Παραολυμπιάδα του ΤΟΚΥΟ2020 είναι σε τελική ευθεία (με τη συνάντηση της προπονήτριας μου με την διευθύντρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, κ. Λίλιαν Ντιντή με την ολομέλεια της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή - Hellenic Paralympic Committee) ήταν η μέρα που το ταξίδι της πρόκρισης ξεκινούσε.

«Α Horse Trip To Tokyo» το ονόμασε η ομάδα μου, προετοιμασία Αθήνα, Ηνωμένο Βασίλειο - στο Bishop Barton Equine Centre - με συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά όπου και γνώρισα την 4 φορές ( Αθήνα, Πεκίνο, Ρίο και Λονδίνο) Παρα- Ολυμπιονίκη με 8 μετάλλια, σε ατομικό και ομαδικό #παραντρεσαζ, κ.α. SOPHIE CHRISTIANSEN, με την οποία αγωνίστηκα και στην ίδια αγωνιστική κατηγορία.

2019 - 2020 ένα ταξίδι ζωής, με αντιξοότητες και πολλές δυσκολίες, το οποίο όμως ξεχειλίζει από εμπειρίες, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Συνεχίζεται στη Γαλλία, σε αγώνα πρόκρισης CPEDI3*, στο SAN GIOVANNI / MARIGNANO σε διεθνή αγώνα CPEDI3* με αποκορύφωμα τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και την αξιοπρεπή συμμετοχή μου και της #miss Olympia στο "LONGINES FEI EUROPEAN CHAMPIONSHIPS ROTTERDAM" στο αγώνισμα του PARA DRESSAGE INDIVIDUAL TEST GRADE Ι".

Μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας αλλά και του σωματείου Μεγαλόνησος ΑΣαμεΑ στο οποίο ανήκω, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ζήτησε από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή «κάρτα ελευθέρας» (Bipartite Commission Invitation Allocation) για την συμμετοχή μου στην Παραολυμπιάδα του ΤΟΚΥΟ 2020 ως τη μοναδική Βαλκάνια αθλήτρια παραντρεσάζ.

Ήμασταν ένα βήμα πριν τον απόλυτο στόχο όταν πανδημία, lockdown και όλες οι δυσκολίες που ακολούθησαν στη ζωή της οικογένειας μου -που είναι και οι επίσημοι συνοδοί μου αγωνιστικά- δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το όραμα συμμετοχής μου. Η ελληνική Παραολυμπιακή Ιππασία και το παραντρεσάζ δεν θα εκπροσωπούνται δυστυχώς στο ΤΟΚΥΟ2020 αλλά εύχομαι στην εθνική αποστολή και σε όλους τους αθλητές, ΜΠΟΤΣΙΑ – ΤΖΟΥΝΤΟ - ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ - ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ - ΤΕΝΙΣ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ - ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ -ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ - ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ - ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ και ΣΤΙΒΟ, η Ολυμπιακή Φλόγα μας, να φωτίσει τους αγώνες τους και όλες οι χώρες και αθλητές να αισθάνονται υπερηφάνεια και χαρά για τη συμμετοχή τους.

Ευχαριστώ θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, τον Πρόεδρο Ισίδωρο Κούβελο, τον Γ.Γ. Γιώργο Δημαρά και τον Δημήτρη Γουναρά, το σωματείο ΑΜΕΑ «ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» , την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή αλλά και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκη για την αναγνώριση της τιτάνιας προσπάθειας μας στο να καταφέρω να εκπροσωπήσω το Ολυμπιακό άθλημα της #Ιππασίας στην Παραολυμπιάδα του ΤΟΚΥΟ 2020.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην εκκίνηση του ταξιδιού αυτού, σε όσους στάθηκαν αρωγοί και Υποστηρικτές μας. Σε όλους και όλες στην Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τους Αντιπεριφεριάρχες Νίκο Συριγωνάκη και Ευριπίδη Κουκιαδάκη. 

Την εκπαιδεύτρια και ενδυναμώτρια μου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής της δημοτικής Ακαδημίας κολύμβησης, Ερατώ Μπερλέμη, που με δίδαξε να "κολυμπώ στα βαθιά " τόσα μέσα όσο και έξω από την πισίνα.

Από καρδιάς ευχαριστώ τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο για την ευλογία του, την Πρόεδρο του ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» Κατερίνα Παναγοπούλου και την συντονίστρια του Παραρτήματος Κρήτης, Μαρία Αντωνακάκη.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεζών και τους Πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, τον Δήμαρχο Μανώλη Κοκοσάλη, την Χρυσούλα Γιαννιδάκη αλλά και τον πρ. Δήμαρχο Ρούσο Κυπριωτάκη. 

Τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου και τους Βασίλης Βαρούχας και Εύα Σημαιάκη.

Τα #ΜΜΕ για την προσοχή τους και την αγάπη τους ιδιαίτερα την Ανδριανή Αγγελιδάκη και την ΚΡΗΤΗ TV, το Notos Tv, & τον ΑΝΤ1 και όλους όσους δημοσιοποιήσαν τις αγωνίες και επιτυχίες μας.

Ευχαριστώ και τους Γιώργος & Νίκος Στρατάκης που μου έδωσαν την μουσική από το τραγούδι τους «Λαΐνι», για την χορογραφία μου με το άλογο μου Miss Olympia στους αγώνες μου.

Oι συντελεστές και εμπνευστές του «Α Horse Trip To Tokyo2020» η προπονήτρια μου Μαριάννα Γραμματικάκη, η Ιππική Ακαδημία Κρήτης, οι γονείς μου, η #miss Olympia , η συναθλήτρια & groom Ελιάνα Βερδιάκη, και η ομάδα μας , o Στέργιος Βενέρης , ο Andrei Alexx, η Cyclus και η Θεοδώρα Γιαχνάκη και η Μάγδα Κατόπη καταφέραμε μαζί με την Ομοσπονδία και το Υπουργείο να αναδείξουμε το Ολυμπιακό Άθλημα του παραντρεσάζ -για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας- και να τοποθετήσουμε την Κρήτη στον παγκόσμιο χάρτη της Παραολυμπιακής Οικογένειας !

Η συνέχεια;... Καθημερινά από την Ιππική Ακαδημία Κρήτης το αγωνιστικό μου ταξίδι συνεχίζεται στην Ελλάδα - εύχομαι και στον κόσμο!

Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου!

Δήμητρα - Ελένη Παντεχάκη

Αθλήτρια Παραντρεσάζ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News