«47 χρόνια μετά, επιβάλλεται ένα ισχυρό μέτωπο όλων των δυνάμεων της προόδου και του δημοκρατικού τόξου»

Απόψεις
«47 χρόνια μετά, επιβάλλεται ένα ισχυρό μέτωπο όλων των δυνάμεων της προόδου και του δημοκρατικού τόξου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Του Νίκου Ηγουμενίδη

Με αφορμή την 47η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν απ’ όλα, η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι μια επέτειος τιμής. Τιμής σε όσους και όσες αγωνίστηκαν κατά της 7χρονης δικτατορίας και έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα.

Τέτοιες μέρες, όμως, μπαίνουν επιτακτικά στο τραπέζι δύο αλληλένδετα ζητήματα.

Πρώτον, το ζήτημα της ποιότητας της Δημοκρατίας. Η επιδείνωση του κρατικού αυταρχισμού, η εγκαθίδρυση της αστυνομοκρατίας -ακόμη και μέσα στα Πανεπιστήμια-, η παγίωση ελεγχόμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η συρρίκνωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων  - είναι σημάδια που βάλλουν ευθέως ενάντια στη Δημοκρατία.

Δεύτερον, το ζήτημα της μαρτυρικής Κύπρου. Είναι ντροπή η διεθνής κοινότητα ακόμη και αυτή την ώρα να ψάχνει την «σωστή» διατύπωση για ένα τελικό κείμενο-απόφαση για τα Βαρώσια και η Γερμανίδα Καγκελάριος όχι απλώς να μην αισθάνεται καμία υποχρέωση να καταδικάσει το έγκλημα αλλά να κρατάει ίσες αποστάσεις. Βεβαίως, η ελληνική Κυβέρνηση έχει τις δικές της ευθύνες: Ενώ ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο του 2020 γνωρίζει το τουριστικό άνοιγμα τμήματος του θαλάσσιου μετώπου της Αμμοχώστου, δεν βρήκε να πει μια λέξη για την Κύπρο στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει θεατής και άνευ στρατηγικής.

Είναι λοιπόν σαφές ότι 47 χρόνια μετά, είναι επιτακτικό ένα ισχυρό μέτωπο όλων των δυνάμεων της προόδου και του δημοκρατικού τόξου της χώρας για μια άλλη ποιότητα της Δημοκρατίας, αλλά και για μια ενιαία, ελεύθερη και χωρίς στρατό κατοχής Κύπρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News