Απόψεις

«Απαίτηση το ασφαλές οδικό δίκτυο στη Κρήτη»

Τι αναφέρει ο Α. Μαρινάκης για το οδικό δίκτυο της Κρήτης

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα   στον οδικό άξονα Χανιά –Σούγια, στην τοποθεσία Καλό Νερό, ο Μαρινάκης Αλέκος, Μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ  και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση έκανε την εξής δήλωση :

«Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα Χανιά, όπως και στην υπόλοιπη  Κρήτη,  βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το οξυμένο αυτό πρόβλημα καταδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της Τοπικής Διοίκησης που δεν έχουν ως προτεραιότητα την οδική ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά έχουν «οδηγό» τα συμφέροντα του κεφαλαίου και το κριτήριο «κόστους - οφέλους». Διαβεβαιώνουν για την ανθρώπινη ευαισθησία τους απέναντι σε θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όμως η πολιτική τους δείχνει το αντίθετο.

Ακόμη δεν αξιώθηκε η περιφερειακή αρχή να αποκαταστήσει τις ζημιές από τις πλημμύρες του 2019 στο οδικό δίκτυο των Χανίων, παρά τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύονται αφειδώς για τη στήριξη επιχειρηματικών συμφερόντων, παρά τα λεφτά που ρίχνουν για την «τουριστική προβολή και τις επικοινωνιακές ανάγκες»...  Δύο χρόνια μετά, δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις – εργολαβίες  για τις κατ΄ όνομα «επείγουσες» εργασίες αποκατάστασης ζημιών.

Ο ΒΟΑΚ εσκεμμένα αφέθηκε στην τύχη του από τις κυβερνήσεις, μόνο και μόνο για να «ωριμάσει» η κατασκευή του με τη μέθοδο των «συμβάσεων παραχώρησης», με ΣΔΙΤ,  σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, για να φανεί ως σωτηρία μια εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείρισή του, που θα επιβάλλει διόδια, με τη σύμφωνη γνώμη της περιφέρειας.

Οι εργαζόμενοι να μην ανέχονται άλλο αυτή την κατάσταση! Η απαίτηση για οδική ασφάλεια, με σύγχρονο, ασφαλές και δωρεάν οδικό δίκτυο στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, να είναι αίτημα της πάλης τους,  όπως και η κάλυψη όλων των άλλων σύγχρονων λαϊκών αναγκών.» 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια