Απόψεις

"Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη" ... από τη ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ της Καρολάιν

"Η πιο ακραία μορφή έμφυλης και σεξιστικής βίας είναι αυτή και εμφανίζεται με τον χειρότερο τρόπο"

Γράφει η Ελένη Γερακάκη*

"Σοκαρισμένη η Κοινή Γνώμη" ... Αυτό είναι ότι ακούμε και βλέπουμε παντού από χτες, μόλις ξεκίνησαν να μας δίνουν ολο και περισσότερες επίσημες πλέον πληροφορίες που να οδηγούν στον ένοχο ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟ. Σοκαρισμένη η Κοινή Γνώμη...Από το αποτρόπαιο έγκλημα. Από την δολοφονία μιας κοπέλας & μητέρας 20 χρονών... ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ!

Σοκαρισμένη η Κοινή Γνώμη..

4η ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ είναι για το 2021. Η πιο ακραία μορφή έμφυλης και σεξιστικής βίας  είναι αυτή και εμφανίζεται με τον χειρότερο τρόπο... είναι εδώ για να μας δείχνει πως αποτελεί τον τελευταίο και πιο σκληρό κρίκο της έμφυλης βίας, της βίας που συμβαίνει μεταξύ συντρόφων ή συζύγων και που αφήνει εκτεθειμένα τα μέλη που 'θεωρητικά' βρίσκουν καταφύγιο στο κατά άλλοτε ασφαλές & προστατευμένο οικογενειακό- προσωπικό περιβάλλον.

Άτομα που διαπαιδαγωγήθηκαν και έμαθαν στις αρχές τις πατριαρχίας, ότι οι γυναίκες είναι κτήματα τους. Τους ανήκουν...δεν μπορούν να έχουν γνώμη, δεν μπορούν να έχουν ελευθερία, δεν μπορούν να φύγουν...Τόσο πολύ έχει κυριέψει η ακραία σκέψη που δεν υπάρχει καμία άλλη οπτική μονάχα ο Θάνατος..

Από χτες όλοι μιλάμε για δικαιοσύνη της 20χρονης γυναίκας του πιλότου, της 20χρονης μητέρας, ΚΑΡΟΛΑΙΝ. Η Καρολάιν είχε όνομα, είχε ζωή, είχε όνειρα που κάποιος με το έτσι θέλω επέλεξε να τις κόψει γιατί ήταν η "γυναίκα του", "δική του".

Ελλάδα 2021 και ακόμη συζητάμε για τα αυτονόητα.  Σήμερα αν είναι να σοκαριστούμε με κάτι ας είναι το πώς ακόμη συντηρούμε τέτοιες πεποιθήσεις & πως επιτρέπουμε τέτοιες συμπεριφορές να συμβαίνουν. Γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλά σημάδια του κρίκου που κάνουν την εμφάνιση τους παντού και εμείς έχουμε απαράβατο χρέος ΟΧΙ απλά να σπάσουμε αυτή την αλυσίδα ΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ!! Τότε σίγουρα θα μιλάμε για δικαιοσύνη της Καρολάιν και των άλλων εκατοντάδων γυναικών που έχουν χαθεί, που υποφέρουν σε παρόμοιες καταστάσεις, που παλεύουν να επιζήσουν! ΕΠΙΖΗΣΑΣΕΣ!!

-ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

-ΕΝΔΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΚΑΚΗ/ΕΝΔΟ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ ΒΙΑ

-ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ...

*Υ.Γ. πριν "κουνήσουμε" το δάχτυλο και πούμε τα γνωστά: ΜΙΛΑ, ΖΗΤΑ ΒΟΉΘΕΙΑ, ΦΥΓΕ, ας φροντίσουμε να έχουμε εξασφαλίσει εμείς πρώτα με την στάση & την συμπεριφορά μας, ανοιχτά τα μονοπάτια της ελευθερίας ώστε να το κάνει. Με εμάς συμμάχους!! "

  

* Γερακάκη Ελένη

Κοινωνικός Επιστήμονας, Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Εκπαιδευόμενη στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια