«Μαζί με τους εργαζόμενους για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης»

Απόψεις
«Μαζί με τους εργαζόμενους για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου

O Γραμματέας της Κ.Ο. Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή το υπό συζήτηση Εργασιακό Νομοσχέδιο και την αυριανή Πανελλαδική και Πανεργατική απεργία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σύσσωμη η κοινωνία αντιδρά στο νομοσχέδιο έκτρωμα του κ. Χατζηδάκη και της ΝΔ. Οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα απεργούν μαζικά και διατρανώνουν την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης που έχουν στόχο την πλήρη αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ.

Με τις, θατσερικής έμπνευσης, ρυθμίσεις της Κυβέρνησης που δεν έχουν καμία σχέση με το Ευρωπαϊκό Eργασιακό  Πλαίσιο:

  1. Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 10 ώρες και θα πληρώνονται για 8 ώρες,
  2. Ανακόπτεται η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης
  3. Διευκολύνονται οι απολύσεις
  4. Καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας και μετατρέπεται σε «μαϊμού» Ανεξάρτητη Αρχή.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις είναι στον αντίποδα των αναγκών, αφού  αφενός η διευθέτηση του χρόνου εργασίας προβλέπεται από το ν. 3846/2010  με την εγγύηση των Συλλογικών Συμβάσεων και αφετέρου η ανασυγκρότηση της οικονομίας, η ανασύνταξη της κοινωνίας και η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνονται χωρίς εργασιακή ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, με απαξιωμένη εργασία και εκβιαζόμενους εργαζόμενους.

Πορευόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, συμπαραστάτες στον αγώνα τους, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης., αναδεικνύοντας τη δική μας πρόταση για  ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και θα βάζει τα θεμέλια για μια ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News