ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Τιμούν τους αγωνιστές της Μάχης της Κρήτης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών

Απόψεις
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Τιμούν τους αγωνιστές της Μάχης της Κρήτης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση από το Δ.Σ του Παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (φίλοι και απόγονοι)

«Το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (φίλοι και απόγονοι) με αφορμή την 80η επέτειο της μάχης της Κρήτης τιμάει τον ηρωικό και απαράμιλλο αγώνα σύσσωμου του κρητικού λαού απέναντι στους ναζιστές εισβολείς. Είμαστε περήφανοι για τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, τον απλό λαό της Κρήτης, που πολέμησε σώμα με σώμα, υψώνοντας την σημαία της αντίστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν, εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η μαζική αντίσταση του Κρητικού λαού στα ναζιστικά στρατεύματα αποδεικνύει την δύναμη της λαϊκής αυτενέργειας , που πολέμησε με όσα μέσα διέθετε παρά το γεγονός ότι η φασιστική δικτατορία του Μεταξά είχε αφοπλίσει τον λαό. Αντίστοιχα η Μεταξική κυβέρνηση Τσουδερού δεν είχε πάρει κανένα μέτρο προετοιμασίας , ώστε να οχυρωθεί το νησί μπροστά στην επικείμενη Ναζιστική εισβολή. Οι ίδιοι μαζί με τον βασιλιά και τους Άγγλους συμμάχους τους εγκατέλειψαν την Κρήτη  προτού κριθεί η έκβαση της μάχης, αφήνοντας στο έλεος των κατακτητών.

Η επέτειος της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα επίκαιρη και μας διδάσκει, μας δείχνει και νουθετεί για το τι πρέπει να πράττουμε και πώς να αποκρούουμε στις μέρες μας, κάθε πράξη βαρβαρότητας που δυστυχώς δεν είναι λίγες. Να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των λαών που ζούν την βαρβαρότητα της κατοχής και της βίας, όπως ο ηρωικός Παλαιστινιακός λαός που διεκδικεί το δικαίωμα της δικής του πατρίδας. Το σπουδαιότερο από όλα είναι η στάση μας απέναντι σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης του φασιστικού τέρατος που δεν χάνει ευκαιρία να προσπαθεί να δείχνει την παρουσία του τόσο στην χώρα μας όσο και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, με την ανοχή της ΕΕ. Μας δείχνει ακόμα πως η πραγματική ειρήνη θα πραγματοποιηθεί όταν οι λαοί βγουν στο προσκήνιο, πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια, παραμερίζοντας επικυρίαρχους και «προστάτες».

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της ,ώστε να καταβληθούν από το Γερμανικό κράτος οι αποζημιώσεις που οφείλονται , για τις τεράστιες καταστροφές και τα ολοκαυτώματα της Ναζιστικής εισβολής στην πατρίδας μας.

Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, να οργανωθεί και να διεκδικήσει μέσα από τους φορείς του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος ώστε να ικανοποιηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΕ το δίκαιο αυτό αίτημα.

Δυστυχώς φαίνεται όμως ο προσανατολισμός διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Τις κατευθύνσεις αυτές ακολουθεί πιστά και η πλειοψηφία της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης στην Κρήτη.

Πρόσφατο παράδειγμα ήταν η υποδοχή με όλες τις τιμές του Διοικητή της Αμερικανονατοϊκής βάσης στην Σούδα και η κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των πεσόντων. Οι Σύγχρονοι μακελάρηδες των λαών δεν θα έπρεπε να έχουν καμία θέση σε εκδηλώσεις τιμής των πεσόντων αγωνιστών που έδωσαν την ζωή τους για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, χωρίς ξένους «προστάτες».

Σαν να μην έφτανε αυτό με έκπληξη είδαμε τον Γερμανό Πρέσβη από την μία να καταθέτει στεφάνι στα μνημεία των πεσόντων  και από την άλλη να δηλώνει ότι : « Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων».

Το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τον Χανιώτικο λαό και την νεολαία του νομού μας, να μπει ακόμα πιο αποφασιστικά στην μάχη απέναντι στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. Καλούμε τους φορείς της τοπικής διοίκησης να πάρουν επίσημη θέση για τις δηλώσεις του Γερμανού Πρέσβη και την κατάθεση στεφανιού από τον Διοικητή της Αμερικανονατοικής βάσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News