Απόψεις

Αντίο αγαπημένε μου Γιώργο... Καλό ταξίδι καπετάνιε!

Η μνήμη σου δεν θα πεθάνει ποτέ

Με μεγάλη μου λύπη έλαβα την είδηση του θανάτου του πρωτοξαδέλφου μου Γιώργου Αγγελάκη. Στο άκουσμα της θλιβερής αυτής είδησης ένα βαρύ σύννεφο πλάκωσε την καρδιά μου. Ένας άνθρωπος που αγαπούσα και εκτιμούσα αφάνταστα έφυγε για πάντα από κοντά μας και όλες αυτές τις μέρες η ευγενική μορφή του έρχεται συχνά στη σκέψη μου.

Ο ξάδελφός μου αντιπροσώπευε με τον πιο δυνατό και όμορφο τρόπο, ότι πιο υψηλό και υπέροχο μας έχει κληρονομήσει το νησί της καταγωγής μας, η Κρήτη. Λεβέντης στην εμφάνιση, λεβέντης και στην ψυχή. Φιλοπρόοδος, φιλότιμος, φιλαλήθης, και τίμιος. Άριστος οικογενειάρχης, παραδειγματικός σύζυγος, στοργικός πατέρας, φίλος και συγγενής πιστός. Με την πανάξια σύντροφο της ζωής του στέργιωσαν μια όμορφη οικογένεια που στόλιζε τις οικογενειακές και φιλικές συναθροίσεις μας.

Ξεκίνησε από χαμηλά και με πατήματα σταθερά ανέβηκε τη σκάλα της επαγγελματικής επιτυχίας και κοινωνικής καταξίωσης και έφθασε ψηλά. Η επιτυχία δεν τον ζάλισε. Παρέμεινε απλός, ταπεινός, όπως όταν ξεκίνησε από τον τόπο της καταγωγής μας, το χωριό μας, την Τουρλωτή Σητείας, τον τόπο που τόσο αγάπησε και τίμησε. Αρμένισε σε θάλασσες και ωκεανούς στην υπεύθυνη θέση του καπετάνιου. Έριξε άγκυρα σε λιμάνια πολλά. Το πιο αγαπημένο του λιμάνι, το χωριό του, η ζεστή αγκαλιά της γυναίκας του και της κόρης του.

Ο ξάδερφός μου απεβίωσε. Όμως η μνήμη του δεν θα πεθάνει ποτέ. Η θύμηση του θα ομορφαίνει για πάντα τη ζωή μου, όπως την ομόρφαινε και η παρουσία του. Και η σκέψη του στον μακρινό τούτο τόπο που ζω, θα με ταξιδεύει σε τόπους όμορφους, τόπους ονειρεμένους, που λάμπει φως, φως Κρητικό, φως του παραδείσου.

Η οικογένειά μου συμμετέχει ολόψυχα στο βαρύ πένθος της οικογένειάς του, προσευχόμεθα στον Παντοδύναμο δημιουργό να αναπαύσει την ψυχή του και παρακαλούμε η χάρις της Ανάστασης του Χριστού που πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε να της χαρίσει την πιο δυνατή παρηγοριά.

Καλό ταξίδι Καπετάνιε! Φίλησέ μου τα αδέλφια σου τον καπετάν Μιχάλη και τον Μανώλη και τα ξαδέλφια σου τον Στέφανο και την Αγγελική.

Ο εξάδελφός σου, Γιώργος Αγγελάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια