Απόψεις

Σ. Βαρδάκης για ΚΕΘΕΑ: «Αποσύροντας η κυβέρνηση το προσχέδιο νόμου, αναστέλλει τη διάλυσή του»

Οι συντονισμένες αντιδράσεις απέδωσαν καρπούς

Με αφορμή την απόσυρση από την Κυβέρνηση του νομοσχεδίου για το ΚΕΘΕΑ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το προωθούμενο σχέδιο νόμου που ντροπιάζει μια ευνομούμενη πολιτεία που έχει χρέος να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, αποσύρθηκε.

Οι συντονισμένες αντιδράσεις εργαζομένων, θεραπευομένων, η αντίδραση της κοινωνίας συνολικά, το διαδικτυακό κίνημα «Συμπαράσταση στο ΚΕΘΕΑ» και οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις απέδωσαν καρπούς και ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που διέλυε το ΚΕΘΕΑ και να μπει σε διάλογο με τους εργαζομένους.

Στις 14/4/21 καταθέσαμε 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει το ΚΕΘΕΑ και τον σκοπό λειτουργίας του». Η σημερινή εξέλιξη είναι η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση αλλά και στο αίτημα της κοινωνίας συνολικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ήδη έχει καταφέρει ένα πλήγμα στην λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, όταν τον Νοέμβριο του 2019 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κατάργησε τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που υπηρετεί έναν πολύ ευαίσθητο κοινωνικό χώρο, έπειτα από 37 έτη υποδειγματικής λειτουργίας του. Με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Υγείας έλεγξε πολιτικά το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο επί χρόνια εκλεγόταν δημοκρατικά και ήταν άμισθο.»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια