Απόψεις

Νίκος Αντωνακάκης: «Να μην βουλιάξει η κρουαζιέρα..»

Άρθρο του Νίκου Αντωνακάκη για το καθεστώς που θα ισχύει στον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting

Εδώ και αρκετές μέρες έχει επίσημα ανακοινωθεί στο επίσημο site του Υπουργείου Τουρισμού, ότι από τις 23 Απριλίου θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στα σκάφη αναψυχής και θα εφαρμοστεί το “blue cruising”. Θα δοθεί δηλαδή η ευκαιρία σε ιδιοκτήτες ή ναυλωτές σκαφών, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, να έρθουν στη χώρα μας και να απολαύσουν τα νησιά μας με ένα διαφορετικό τρόπο: θα πλέουν και θα βουτάνε στα νερά των νησιών μας αλλά δεν θα αποβιβάζονται στα λιμάνια.

Η πληροφορία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση στους λάτρεις της κρουαζιέρας και μεταδόθηκε σε όλα τα sites που ενημερώνουν τους τουρίστες για τις αλλαγές στα πρωτόκολλα που αφορούν την Ευρώπη. 

Ομως, παρά την επίσημη ανακοίνωση, ακόμα δεν έχει γίνει άρση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 1558/17-4-2021, Άρθρο 5) που απαγορεύει τον απόπλου και καταπλου κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, επαγγελματικών τουριστικών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων, ανεξαρτήτως σημαίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Επειδή η Οικονομία χρειάζεται ανάκαμψη και το yachting αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων, πρέπει αμεσα τα συναρμόδια Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να συντονίσουν τις ενεργειες τους ώστε να λυθεί αυτό το σημαντικό για την χώρα θέμα.

φωτογραφία Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια