Απόψεις

«Στοιχεία σοκ και νέο σήμα κινδύνου από τη ΓΣΕΒΕΕ»

1 στις 2 επιχειρήσεις αντέχει μόλις για ένα μήνα, 4 στις 10 κινδυνεύουν με λουκέτο

Του Χάρη Μαμουλάκη

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του εξαμηνιαίου δελτίου οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«1 στις 2 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, έχουν ταμειακά διαθέσιμα μόλις για έναν μήνα, ενώ 4 στις 10, κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Τα δεδομένα αυτά, επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η ελλιπής στήριξη και οι κυβερνητικές παλινωδίες, πλήττουν ασύμμετρα τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Αν ληφθεί υπόψιν και το ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν το Β’ εξάμηνο του 2020, γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο πιο δυσμενής είναι η κατάσταση σήμερα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Να συνειδητοποιήσει ότι με ευχολόγια και σπασμωδικές ενέργειες, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δεν επιβιώνει. Ότι οι δεκάδες χιλιάδες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, αυτές που και οι ίδιοι οι κυβερνώντες χαρακτηρίζουν ως ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Ας το καταλάβουν έστω και τώρα και ας προχωρήσουν στην ουσιαστική στήριξή τους, όπως ζητάει και η ΓΣΕΒΕΕ, στην ενίσχυση με απευθείας ρευστότητα, σε ευρύ πρόγραμμα διατήρησης των θέσεων εργασίας, καθώς και σε πρόγραμμα διαχείρισης των χρεών της πανδημίας. Σε όσα δηλαδή κι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την πρώτη στιγμή της κρίσης, με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Αν δεν το πράξουν ούτε και τώρα, η επόμενη μέρα θα βρει χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές, την ανεργία σε ακόμα πιο δυσθεώρητα ύψη και την κοινωνία να μετράει τις πληγές της.».

Φωτογραφία: intime

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια