Απόψεις

«Οι μνήμες δεν σβήνουν ποτέ για τον Δημήτρη Ζαχαριουδάκη»

Η ανακοίνωση από τους συναδέλφους του και μέλη του Δ.Σ του συνδέσμου Αργυροχρυσοχόων Ηρακλείου

«Στη μνήμη του Δημήτρη Ζαχαριουδάκη από τους συναδέλφους του:

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από το θάνατο του αγαπητού συναδέλφου μας Δημητρίου Ζαχαριουδάκη.

Η απώλεια του αγαπητού Δημήτρη άφησε πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό και προκάλεσε βαθύτατο πόνο και θλίψη τόσο στους οικείους τους όσο και σε όσους τον γνώριζαν.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφερθούμε σε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της επαγγελματικής πορείας του που θα μείνουν με ανεξίτηλα χρώματα γραμμένη στον καμβά της δικής του ιστορίας.

Η πρώτη επαφή του Δημήτρη Ζαχαριουδάκη με το κόσμημα έγινε το 1972 στην Αθήνα, όπου σπούδαζε μουσική, όταν παράλληλα με τις σπουδές του, ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα εργαστήριο χρυσοχοΐας. Παρά τη μεγάλη του αγάπη για τη μουσική, τον κέρδισε το κόσμημα.

Σπούδασε χρυσοχοΐα στην Ιταλία με κρατική υποτροφία, στο Ινστιτούτο τέχνης της Βαλέντσας και παράλληλα διατηρούσε ένα μικρό εργαστήριο στο οποίο εργαζόταν μαζί με τη σύζυγό του.

Το 1977 μετέφερε το εργαστήριό του στην Κρήτη και ένα χρόνο αργότερα άνοιξε το κοσμηματοπωλείο ΖΑΝ στο Ηράκλειο.

Διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Συνδέσμου Αργυροχρυσοχοΐας και αντιπρόσωπος της τοπικής ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων  Νομού Ηρακλείου ΟΕΒΕΝΗ, όπως επίσης και αντιπρόσωπος στην  Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών ΠΟΒΑΚΩ.

Παρέμενε πάντα δραστήριος νους, υλοποιώντας σε όλη τη διάρκεια της ζωής του διάφορες επιχειρηματικές ιδέες με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία, μέσα και έξω από το χώρο της χρυσοχοΐας, πράγμα που τον βοηθούσε να διατηρεί ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία, τη νεανική του σκέψη.

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου Αργυροχρυσοχόων Ηρακλείου

Αιωνία η μνήμη σου»

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια