«Ο μύθος με τη “Μέδουσα” είναι καίριος, επίκαιρος και διαχρονικός»

Απόψεις
«Ο μύθος με τη “Μέδουσα” είναι καίριος, επίκαιρος και διαχρονικός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Το  Δ/Σ και τα μέλη του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης παρακολουθούν με αποτροπιασμό τα φαινόμενα βίας από θέση ισχύος, που αναδεικνύονται καθημερινά και προκαλούν  το κοινό αίσθημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δικτύου: "Ο μύθος με τη «Μέδουσα» είναι, Καίριος, επίκαιρος και διαχρονικός!  «Η Μέδουσα δεν ήταν πάντα ένα τέρας με βλέμμα που σε "πέτρωνε", αλλά θύμα του Ποσειδώνα, ο οποίος την καταδίωξε και τη βίασε στο ναό της Αθηνάς. Η Αθηνά αρνήθηκε να τιμωρήσει τον Ποσειδώνα για την επίθεσή του και αντ’ αυτού κατηγορεί και τιμωρεί τη  Μέδουσα για ένα έγκλημα που ήταν το θύμα.                                                                                                            

Η Μέδουσα τελικά κυνηγήθηκε και σκοτώθηκε από τον Περσέα. Το εν λόγω γλυπτό στο οποίο η Μέδουσα κρατάει το κεφάλι του Περσέα θα βρεθεί .. στην είσοδο του Ποινικού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, όπου δικάζονται υποθέσεις κακοποίησης από υψηλά κοινωνικά πρόσωπα. Η αντιστροφή του μύθου και η αντίσταση στην ενοχοποίηση των θυμάτων βιασμού μέσα από έναν διαχρονικό μύθο είναι μια ευχάριστη είδηση. Το έργο υψηλής συμβολικής σημασίας θυμίζει την αδικία και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέσα από τις πατριαρχικές κοινωνικές δομές»

Το ΔΙ.ΠΑ.ΓΥ.Κ καταδικάζει οποιασδήποτε μορφής βία, απ όποιον κι αν προέρχεται, για τον όποιον άνθρωπο Γυναίκα Άνδρα Παιδί και θεωρεί πως αυτό το κορυφαίο γεγονός, που φυσικά δεν είναι νέο, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά από όλες τις πλευρές του. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο χώρο της Παιδείας όλων των βαθμίδων με συγκεκριμένη εκπαιδευτική αγωγή".

Φωτογραφία αρχείου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News